![]() |
![]() |
![]() |
#1 | ||||
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 498
Zahvaljeno 3.157 puta na 1.327 poruka
|
![]()
Citat:
https://store.steampowered.com/app/1...Expedition_33/ |
||||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Exia na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (29.8.2024) |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nisam znao da ne postoji tema za ovu igru, mislio sam da je neko do sad vec postavljao
![]() Podseca na Persona malo, sto je meni uvek plus ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 454 puta na 294 poruka
|
![]()
Ovo isto samo što nije.Bio sam ubeđen da je neki multi u pitanju.Raduje me što nije.Iako sam se odvikao odavno od nekog poteznog makljanja, verujem da to ovde neće biti nikakav problem.Jedino me brine što su u okviru toga ubačeni i QT i drugi elementi u realnom vremenu.To onda dođe kao neki JRPG? Mislim što se borbe tiče...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pocele su da izlaze recenzije i skoro sve su izuzetno pozitivne za sada. Upozorenje za spojlere, po pricama mnogih igra ima jako puno preokreta i zapleta pa i najobicnija slika moze otkriti neke "bitnije" stvari oko same price (koju takodje svi hvale). Kome je to bitno neka se pazi.
Jedina stvar koja ce odbiti ljude je to sto je ipak JRPG pa to sa sobom donosi sisteme i mehanike koje ne odgovaraju svima. Ima dosta mehanika koje bi mnogi svrstali u QTE recimo. Parry, dodge itd. mada nema signala na ekranu u vidu dugmeta vec se svodi na citanje animacija....Koliko je i to QTE, neka svako individualno prosudi (DS igre mu onda dodju QTE ![]() Takodje, neke kraljice imaju ONE SHOT mehaniku ukoliko se ne pripremite. Mada sve ovo navedeno je i dalje jedan od klasika u JRPG zanru (videcemo u kojoj meri je to zastupljeno i da li stvarno smeta). Tako da, ko ne voli ovakve igre verovatno nece ni ovo. Sve u svemu, izgleda da cemo imati jos jedan odlican AA naslov. I samo moram da pohvalim odlicnu cenu svega ovoga, igra izgleda i zvuci bolje nego mnogi AAA naslovi, prepuna je izuzetno talentovanih i poznatih glumaca (Andy Serkis ima jednu od bitnijih uloga recimo) i sama ispeglanost igre (po recima mnogih) je vrlo dobra. Za optimizaciju nisam najsigurniji, mada to je nazalost boljka svih UE5 naslova. Znaci ako sve bude kako treba ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci: | ||
m1aden (24.4.2025) |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Licni utisci za sada vrlo vrlo pozitivni, borba deluje vrlo interesantno i dovoljno kompleksno. Tacno je da se zasniva na QTE u dosta slucajeva ali ne smeta toliko, citanje animacija, magija i ostalog je odradjeno vrlo dobro. Naravno, ovo su sve prvi utisci moze dosta toga da se promeni.
Sama prica zaista tera na igru cak iako vam se sama igrivost ne dopada. Mada mislim da ovo moze navuci i ljude koji nisu bas sigurni sta ce sa JRPG-om ![]() Za sada, stvarno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 26.6.2016.
Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 610 puta na 369 poruka
|
![]()
Prezirem ovaj JRPG turn-based combat, ali u ovoj igri - toliko je dobro odrađeno i toliko me privlači da samo pokazuje šta znači kad se taj combat odradi valjano.
Ko što reče pentraksil, i da se nekom borba ne svidi, priča intrigira, svet je prelep, muzika takođe. Pored ovoga, prelaska TLOU 2 na grounded, Oblivion remastera i South of midnight ja iskreno ne znam kad ću šta ![]() Suluda godina već sad, a tek je april. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Cracked But Whole na korisnoj poruci: | ||
pentraksil (25.4.2025) |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Dve negativne stvari za sada su UI i optimizacija.
UI je OK nakon nekog vremena ali mislim da je odabir nekih boja prilikom odabira likova, magija i ostalog isuvise slicna pozadini, pa nisi siguran sta je selektovano a sta ne ![]() ![]() Druga negativna stvar je sama optimizacija. Nije kao sto zna da bude u danasnje vreme ali ume da smeta. Igra izgleda odlicno ali mislim da ne bi smela ovoliko da zeza na OK konfama. Najveci problem je sto, iako je JRPG u pitanju; QTE, dodge i parry ipak zahtevaju odredjenu preciznost, a kada krenu particle efekti na sve strane igra ume dobro da uspori i da vam zezne reflekse i proracune ![]() Sve ostalo je za sada prava pucka ![]() Da ponovim sebe ali i Crackeda u prethodnom odgovoru, cak iako ne volite JRPG borbu, ista ce vam se mozda i dopasti u ovoj igri. Sto se dalje odmice tu kockice i odredjeni buildovi staju na svoje mesto i obracuni su vrlo zanimljivi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tehnicki ovo je FRPG posto je francuski studio, tacnije 30 ex ubisoft developera (vecina veterani) uglavnom igra jako lose radi na radeon-u tako da dok se to ne popravi...back to closing the oblivion gates.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
V.I.P. Test Play
Član od: 1.6.2008.
Zahvalnice: 300
Zahvaljeno 8.616 puta na 4.072 poruka
|
![]()
Za sada mi se poprilicno dopada. Uzitak je kada uspijes da odradis Perfect dodge ili Parry. Npr ovaj neprijatelj iz relativno rane faze igre testira Dodge/Parry. trebalo mi je par pokusaja ali je na kraju pao
![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
V.I.P. Test Play
|
![]()
Meni je sistem dobar jer cini borbu dinamicnijom. Ja inace nisam ljubitelj turn based borbi i izbjegavam da igram takve igre. Ali sa ovim sistemom mi je mnogo podnoisljivija borba jer je kao sto rekoh aktivnija i brza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Steam Overlay prouzrokuje izletanje na ekran, potrebno je verifikovati fajlove ako neko ima problema posto je izasao hotfix
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
V.I.P. Test Play
|
![]() |
![]() |