![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
|
![]()
Evo ovako stoje stvari. Na poklon sam dobio vec pomenuti laptop La 1703 i na njemu je bio ubacen Windows XP Home i naravno sve je radilo normalno. Medjutim, ja sam hteo da ispadnem pametan i da instaliram neki linux distro na njemu i odlucio se za Fedoru Core 6. Instalacija je na prvi pogled prosla kako treba ali kada istem treba da se podigne jednostavno stane i nista se ne dogadja. E sad sam probao sa Ubuntom 6.06 ali kad stigne do dela kada se podesavaju particije stane i vrti se onaj pescani sat ili sta je vec. Na kraju sam odustao od linuxa i pokusao da ga vratim na windows. Ubacio sam Recovery CD koji sam dobio uz notebook na kome je Windows XP Home SP2, restartovao sam komp, i kada je trebala da pocne instalacija opet je sve stalo. Probao sam sa jos nekim linux distroima ali nije dalo rezultata.U Biosu prepoznaje hard disk. Ima li spasa i resenja za ovaj problem.
P.S. Sada mi je sve jedno koji OS cu koristiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 15.10.2006.
Zahvalnice: 125
Zahvaljeno 77 puta na 69 poruka
|
![]()
Na mom Aceru ja treba da pritisnem Fn (dugme koje je specificno za Acer) i F10 i tada se pokrece hidden particija koja vraca sistem na factory settings.Ili da ubacim recovery DVD i pritisnem F12 tokom dizanja sistema i tada biram da li da:
1. Start Windows 2. Boot from Cd Kada izaberem opciju 2. krece reinstalacija i vracanje na factory defaults. Uglavnom podesi u BIOS-u da se sistem boot-uje sa Cd-a ako to nisi do sad probao,mozda krene reinstalacija.Ili cekaj nekog ko ima Fujitsu Siemens noteboook,to ti je sigurnija varijanta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
e hvala na odgovoru i kod mene je slicno. nisam jos probao to ali sam uspeo da instaliram ubuntu 6.10. za sad sam zadovoljan ubuntom ali ako nekad zatreba znam sta da radim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Šta za 500-550 € | Axel Freeman | Šta da kupim? | 102 | 2.10.2008 2:22 |
Problem sa internetom | solid_snake | Kvarovi | 3 | 27.8.2006 21:11 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |
Problem sa smedjim linijama koje se na ekranu pojavljuju sa desne na lijevu... | Jann | Grafika | 4 | 15.12.2005 12:42 |