Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > „Ja, igrač!”
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom?

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 1.2.2007, 11:36   #1
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.166
Zahvaljeno 4.234 puta na 1.273 poruka
Određen forumom 2/2007 „Ringleader of the Tormentors”

Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.

Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja.

Pročitajte pravila foruma.
oluja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 11:45   #2
M1los
Starosedelac

Član od: 13.5.2006.
Zahvalnice: 781
Zahvaljeno 105 puta na 83 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku M1los
Određen forumom Re: 2/2007 „Ringleader of the Tormentors”

Kolumna je nešto lošija od prethodnih, ali je OK. Paterfamilias, gdjeeee siiiiiiiiii???
M1los je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 12:55   #3
Sale013
Kind Of A Big Deal

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka

Uh, politika nikad nisam voleo razgovore o njoj.. Imao je boljih tekstova, tj interesantnijih ali slazem se sa njegovim mesljenjem.
Sale013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 15:26   #4
Dushan
Veteran

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka

Kolumna je malo loshija od prethodnih, ali je 100 % tachna...
Dushan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 16:04   #5
B@NE
Starosedelac

Zahvalnice: 156
Zahvaljeno 137 puta na 100 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku B@NE Slanje poruke preko Yahooa korisniku B@NE

Drma nas sve ova izborna kampanja i vidi se da ostavlja posledice. Ispravno besedi Qzma kao i u svakoj kolumni, politicko stanje u Srbiji je kao komedija. A sto se tice onih pirata Svedske svaka im cast,lepo se ljudi setili.

Osnivanje partije nije teski poduhvat, samo nam treba oko 150 000 potpisa i tu smo
B@NE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 16:21   #6
Tim85
Član

Član od: 5.11.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Vidim, prozivao je neke stranke u negativnom kontekstu- LDP, komuniste, radikale i socijaliste (doduse za poslednja tri i razumem )...
Hm... pitam se za koga li je glasao? Za Kostunicu
Smatram da treba izbegavati politicke teme, iz jednostavnog razloga jer one izazivaju debelu raspravu, a sedeti i gledati po strani kako neko drugacije (da ne kazem plitko) razmislja (mislim na stav prema jednoj stranci, inace svidja mi se kuzmin stav u globalu), a ne smeti da prokomentarisemo i da kazemo sta mislimo jer cemo odmah popiti ban, nije bas uredu i mnogo podseca na komunisticki period kada je vladalo jednoumlje i protiv kog vremena ima i sam Kuzma...

Da ne budem pogresno shvacen, Kuzma je sve lepo primetio i zakljucak je ispravan, ali stranka kojoj "nije stalo da dodje na vlast" vec "je dovoljno da predje izborni cenzus, ulete u koaliciju sa nekim" da bi imali poslanicku platu i zezali se, je promasen primer
Profesor: "kolega, zakljucak je dobar, ali nacin na koji ste dosli do njega nije bas najbolji, najverovatnije ste ga prepisali od Marice"

bane, mislim da je mnogo manje...
Pozdrav
Tim85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 16:31   #7
cyberserbia
Član

Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka

Vec mi je muka od ovih prica kako su svi isti i da nema za koga da se glasa. I kuzma kad bi nekim slucajem postao narodni poslanik verujem da bi uzivao u svim carima koje to mesto nosi sa sobom. Da se razumemo, 100 000 dinara mesecno nije mala stvar. Znas kakvu opremu mozes da kupis za te pare.
cyberserbia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 16:44   #8
focuss
Član

Član od: 11.7.2006.
Slanje poruke preko MSN-a korisniku focuss Slanje poruke preko Skypea korisniku focuss

Otkako sam počeo da shvatam šta se zapravo dešava u ovoj zemlji (2004 ja mislim), zarekao sam se da nikada neću izaći na izbore i da se ni u kom pogledu neću baviti politikom. Mada, na pamet mi uvek padaju neke fix ideje.
U oktobru sam u razgovoru sa kolegom začeo temu o pirateriji i o čuvenoj Švedkoj piratskoj partiji. I tada mi je sinulo da bismo mogli da osnujemo istu u našoj zemlji. Pa smo onda, u šali, smišljali potencijalno ime za partiju sa odgovarajućom skraćenicom (SPS - Srpska piratska stranka je odmah otpalo ).
I to ostade samo priča (srećom).

Nego što se tiče osnivanja piratske partije, u Srbiji nam i nije nešto potrebna. Kao što reče neko ovde većina uživa privilegije pirata, tako da partija ne bi imala za šta da se bori, mogli bi samo da uzimaju pare od države (ili ko ih već finansira).

Quzmi svaka čast na još jednoj dobro urađenoj priči. Ako ništa drugo, dobro sam se nasmejao.
focuss je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 16:49   #9
Eni
Banana

Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
Wink Re: 2/2007 „Ringleader of the Tormentors”

Citat:
B@NE kaže:
Drma nas sve ova izborna kampanja i vidi se da ostavlja

Osnivanje partije nije teski poduhvat, samo nam treba oko 150 000 potpisa i tu smo
Hm, NE.
Treba ti 100+ članova-osnivača (punoletnih, nekažnjavanih, ...), predstavnik i povelja, i predaš dokumentaciju nadležnom registru, ...
Eni je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 16:55   #10
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka

Citat:
Tim85 kaže:
Vidim, prozivao je neke stranke u negativnom kontekstu- LDP, komuniste, radikale i socijaliste (doduse za poslednja tri i razumem )...
Nije ti palo na pamet da nije glasao za nikog?
Kako možeš glasati za nekog ako se ovde svi bave politikom zbog kola i keša?
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 17:06   #11
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka

Pirat-partija, vrlo zanimljiva ideja. Kao sto Kuzma rece kod nas svako obilno koristi pirateriju, ali problem je sto se to svodi uglavnom na kupovinu diskova po pijacama, mi nemamo brze internet veze da bi obilnije koristili torrente i p2p. Ako bude doslo do osnivanja ovakve partije racunajte na mene.

Ne bih se slozio da je kolumna losija od prethodnih, naravno bilo je i boljih tekstova, ali ne vidim zasto je ovaj los, Kuzma je uvek u pravu.
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 17:52   #12
Tim85
Član

Član od: 5.11.2006.

Citat:
Nije ti palo na pamet da nije glasao za nikog?
Kako možeš glasati za nekog ako se ovde svi bave politikom zbog kola i keša?
Bice bolje, nadam se... Kada bi covek obicnim poslom mogao da zaradi za normalan zivot (svoj stan, letovanje, zimovanje, automobil, dobar telefon), ne bi imao razloga da taj novac zaradjuje preko politike...

Sto se tice ne izlaska na izbore, smatram da tako dajes sansu onima koji su tu samo da bi nas pljackali i iskoriscavali. Onima koji su vec bili na vlasti i pokazali kakvi su. Izlaskom, mozes da omogucis nekim strankama koje bar kazu da nam zele bolje (ja tu vidim dve stranke), sta znas mozda se i zeznu pa nam to i omoguce.

Opet kazem, tema nije bas da budes hladan, ali ne sme se ni upustiti u neke bespotrebne rasprave...
pozdrav
Tim85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 18:15   #13
rioferdinand
Novi član

Član od: 8.1.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 6 puta na 2 poruka

ja sam clan jedne parlamentarne stranke koja je postojala i pre prvog svetskog rata(nisu radikali), ali se slazem sa kuzmom sto posto. Politika je kod nas neverovatno degradirana, niko ne pamti ko je sta rekao,a sta uradio
rioferdinand je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 18:39   #14
Vasili Zaitsev
Novi član

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vasili Zaitsev

Citat:
Tim85 kaže:
Smatram da treba izbegavati politicke teme, iz jednostavnog razloga jer one izazivaju debelu raspravu,
Прозвао их је са добрим разлогом. Ти, ако си се нашао увређен звог мале ф. странке то остави за неко друго место, а не за овај форум. Ако бих нешто волео да видим, то је како Кузма са једне стране изува представнике ових странчица са друге стране неке панел расправе. У ствари, не само ове 4, већ и све остале... Ала би то било весеље
Кузма је, као и увек, показао да је краљ писане речи
Vasili Zaitsev je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 22:15   #15
paterfamilias
Banned

Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka

Čudno je koliko MK žudi za političkim temama i to u jednoj državi gde je sve ispolitizovano do krajnjih granica.Da su kod nas političari neke marginalne ličnosti,kao u Švajcarskoj na primer,gde 90 % ljudi ne zna ko im je šef države,mogao bih to da razumem.Ali ovde u Srbiji gde kad uključiš peglu ili šporet odmah se pojavi neki političar,veoma mi je čudno da jedan novinar Sk-a čezne za politikom i da svakih par meseci piskara nešto što ima dodira sa politikom.
paterfamilias je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 22:18   #16
shin-bojan
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 76 puta na 48 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku shin-bojan

Znaci, Kuzma slusa Morisseya .
Meni je bio sumnjiv jos od onoga "come, nuclear bomb, come" iz kolumne o vojsci ... ako se dobro secam, a cini mi se da je pominjao i The Smiths jednom.
shin-bojan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.2.2007, 22:50   #17
Ghost
Starosedelac

Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 485 puta na 232 poruka

Citat:
gde 90 % ljudi ne zna ko im je šef države
Зато што немају шефа државе, целокупна власт је у парламенту, а државом води федерлано веће(које дође ко "шеф државе") са седам чланова који имају позицију типа Министар спољашњих послова, министар финансија итд. Онда се сваке године једног од чланова већа изаберу за председника и подпредседника Швајцарске.Занимљива идеја морам признати.

Што се тиче пиратске партије, па ја прочитах на википедији да Pirate Party International размиља о томе да оснује партије у Србији, Румунији, Швајцарској итд.
Ghost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2007, 1:05   #18
Nenad Stevanović
Novi član

Član od: 10.12.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 19 puta na 5 poruka

Naravno da treba pričati o politici i to pogotovo kada za to ima razloga. Politikom treba da se bavi svako ko ima mozga, hrabrosti i želje da promeni situaciju i mesto u kome živi. Politika je moralna obaveza pametnog i obrazovanog čoveka, a ne opcija od koje se beži. Ne morate biti u nekoj stranci ili p. aktivni, ali morate da znate ko vam "kapu kroji" inače ne zaslužujete bolje. Da me ne shvatite pogrešno, ja pod politikom smatram "umeće i teoriju upravljanja državom" što je viša matematika u odnosu na dnevnopolitičke "baljezgarije" naših, rećiću jasno i glasno, ubuđalih političara. Kuzma treba da pluje po njima i svi treba da ga podržimo i da mu se pridružimo u tome. Potpuno je upravu i za partije i za cenzuse i iz "audie" i za "puter na glavi" i za vladu i za opoziciju. Znam šta pričam, ja sam u kontaktu sa tom elitom, ma bre "pu" kakva elita to su najljigaviji ljudi koje znam.A što se naše situacije tiče, ima jedna stara izreka " Svaki narod ima vlast kakvu je zaslužio". Ako će te bolje, pa molim lepo ...
Nenad Stevanović je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2007, 13:13   #19
firelord
Novi član

Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0

Qzma prosto vapi za medijskom paznjom, ali je klasican "loudmouth". Verujem da bi u nekom "TV duelu" bio manji od makovog zrna...

Kazu da ce na "nacionalnom servisu" u ponedeljak izvesni talk show obraditi temu zavisnosti od kompjuterskih igrica. "Javlja mi se" da ce mozda MK biti jedan od ucesnika.

firelord je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.2.2007, 13:20   #20
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: 2/2007 „Ringleader of the Tormentors”

Mali .Sinoc je bila ona emisija na Atlas RTV o informacionim tehnlogijama i racunarima ili sta vec.Pricali su o uticaju igrica na djecu.I kao uvod su se posluzili trejlerom(ili filmom) sa cini mi se WOW(ako se ne varam jer ga nikad nisam gledao-radi se o nekom zenskom liku koja trci kroz sumu pa se pretvara u pantera,a onda definitivno nesto sto poznajem neki propali djed sa infernalom u pozadini).
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Svet kompjutera 2/2007 oluja Sadržaj novog broja SK 215 20.2.2007 22:41

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:34.