![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.6.2006.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
|
![]()
Znam da ovde nije mesto pitanju ali nisam znao gde da ga postavim.Problem je sledeci:stalno mi se na kompu pojavljuje greska: the drive is not ready for use,its door may be open.Please check drive A, and make sure that a disk is inserted and that the drive door is closed.Kada zatvorim prozor sa greskom,onda posle nekoliko sekundi prozor ponovo iskoci ,tako da sam prinudjen da prozor sklonim negde u ugao ekrana da se greska ne bi videla.Greska ne utice na rad sa kompjuterom ali strasno nervira!!!!!!!!!!Molim vas pomozite !!!!!!!
Hvala unapred!!!!!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Otvori kuciste i proveri kablove za flopy disk, ili ih jednostavno izbaci napolje ko josh danas koristi floppy disc!?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Ili ga jednostavno iskljuci u BIOS-u
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
ILi iskljuci u registri bazi da ti windows prijavljuje gresku,mada pitanje je koliko je to pametno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
proveri da li ti je floppy prikljucen (kablovi) to se i meni desavalo i kada sam otvorio kuciste video sam da nije prikljucen (kada sam kupovao komp iskljucili su mi floppy jer mi je napajnje bilo mnogo slabo pa nije moglo da podrzi jos jedan drive) znaci verovatno je problem u tome.....javi sa je bilo??
![]() Poslednja ispravka: culer (29.3.2007 u 17:42) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
|
![]()
Pa cak iako je ribon prikljucen moze da se desi da je neispravan. Za svaki slucaj, treba ga promeniti a ako "problem persists" onda ga "ubij" u BIOS-u (skidanje sa kabla bez iskljucivanja flopija u BIOS-u moze da prijavi gresku prilikom POST-a).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 9.6.2006.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
|
![]()
Hvala mnogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iskljucio sam u biosu i problem je resen,sta reci stvarno ste kraljevi,greska je proslost!!!!!!!Jos jednom hvala i najbolji ste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Posebno hvala na savetu za bios,nisam mogao komp da otvaram zbog garancije!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nighthawk hvala puno za ovaj problem stvarno me je mnogo nervirao!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
AGP grafika upotrebljiva za novije igre ?? | Knele | ŠDK - Grafika | 259 | 5.3.2008 9:16 |
Koja konfa je bolja i predlozi (hvala) | ZikaPavlovic | Šta da kupim? | 5 | 26.1.2007 13:07 |
Koja Graficka za laptop | chris | ŠDK - Prenosni računari | 9 | 12.11.2006 16:24 |
Maticna koja ima AGP slot ,podrzava SATA 300 i na kojoj mogu koristiti P4 1.7 celeron | Dane87 | ŠDK - Osnovne komponente | 6 | 22.8.2006 20:58 |