![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 31 puta na 27 poruka
|
![]()
E, eto i meni okorelom softverašu treba pomoć .... ovog puta oko jedne gluposti.
Naime, zna li neko gde u registry (ili negde drugde) je moguće povećavati ikonice u QuickLaunch-u i SysTray Zahvaljujem unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 14.12.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 21 puta na 20 poruka
|
![]()
Za QuickLaunch ikone:
Moraš otključati taskbar pa na praznu površinu dela gde je QuickLaunch sa desnim klikom imaš opciju view pa large icons i small icons i tu ih menjaš.Sa large normalno dobiješ malo višlji taskbar. Za SysTray ne znam.Verovatno ima opcija u registry-u ali nisam to pokušavao. pozdrav Edit: Sada sam gledao u registry-u HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics\Shell Icon Size i tu možeš povećavati sve ikone po želji ali da ne bi imao takve i na desktopu možeš odčekirati show desktop ikons(ja ih inače nevolim da mi kvari sliku na desktopu)a u taskbaru pod propertis/toolbars ja čekiram desktop zbog pregleda. Tako ćeš verovatno dobiti i ikone po želji i u SysTray-u. Poslednja ispravka: Čika Kure (9.6.2007 u 11:42) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Čika Kure na korisnoj poruci: | ||
Proxima (9.6.2007) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Hvala puno! Kako jednosatvna stavr, a nisam znao! E da su stavili neke Medium to bi bilo to .. ovako su mi prevelike ...
Sad ću da probam to u registry |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Izgleda da je onaj edit samo za desktop.Sada ću i ja da probam.
Ipak samo za desktop.Izvini Poslednja ispravka: Čika Kure (9.6.2007 u 13:41) Razlog: probano |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Ovako sam ja uspio da smanjim te ikonice u SysTray-u.
Dakle CONTROL PANEL -> DISPLEY kartica Appearance pa tu na ADVANCE i smanjio sam dimenzije CAPTION BUTTON-a, SCROLLBAR-a, ACTIV TITLE BARA i tako su mi se smanjile i dimenzije ikonica u SysTray-u. Mada probajte vise puta sa istim vrijednostima, jer ni kod mene nije htjelo da upali uvjek ovaj fazon. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku JovanK na korisnoj poruci: | ||
zero cool (11.6.2007) |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
U pravu si Jovane a isto tako(probao)sa povećanjem caption buton-a koji je po defaultu 18 na recimo 22(automatski se i poveća na istu vrednost i active title bar)povećavaju se ikone u QuickLaunch-u i SysTray-u(scrollbar nisam menjao)tako da bi to moglo biti rešenje za Proximu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
E ljudi, hvala vam mnogo ... "Capition button" je ono što rešava stvar. E sad, jeste da onaj top bar posatje malo veći, ali šta sad
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Desktop i ikone? | VLADA.R. | Aplikativni softver | 1 | 12.5.2007 8:30 |