![]() |
![]() |
|
SK Case Chase Nagradni konkurs „Sveta kompjutera” u kojem modifikujemo kućišta po vašoj ideji |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sta je uradjeno na kucistu : - cutterom za lim je isjecen SK logo - ispod je ubacen plexiglas da ne ulazi prasina - isjecen je slot za ventilator u gornjem dijelu,a mozda je i vec bio tu ![]() U sam vizuelni modding vanjskog izgleda kucista je ulozeno jako malo truda. Da se tip koji je modovao kuciste potrudio 10 % kao vi prilikom kreiranja naslovnice,bilo bi to cool kuciste,a ovako... ![]() Ljudi treba da shvate case modding kao umjetnost,a ne kao nesto tipa "isjeci-nalijepi-oboji-predstavi"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
todos (11.6.2007) |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 19.12.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ja sam potpuni laik za case modding - tako da meni deluje jako lepo...
Primecujem da nije nista specijalno ulozeno, ali je OK. Takodje vazi i za izradu naslovne strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Veteran
Član od: 21.6.2006.
Zahvalnice: 629
Zahvaljeno 33 puta na 26 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Hm...kuciste je modovano, nije bio cilj da se napravi novo kuciste od same nule. Treba praviti razliku izmedju totalno novog dizajna i modovanja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ipak ne mozes da kazes da si modovao kuciste ako uzmes cutter za lim, par plasticnih traka i panel od pleksiglasa... Ne mozemo svakog da nazivamo case-moder,isto kao sto ne mozemo nazivati majstorom sve one koji imaju busilice, brusilice,srafcigere a ne znaju da se sluze njima,ili posao odrade traljavo... ![]() Evo kako to rade profesionalci : http://www.google.ba/search?hl=bs&q=case+modding&meta= |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Ok, mesamo pojmove: Redizajniranje, ili modovanje, ili budzenje, to bi trebalo da bude isto...Dok samo dizajniranje, to je nesto drugo. To znaci, imas toliko i toliko sirovina, na pr lima, pa uradis projekat po kom ces da radis...i na kraju dobijes nov proizvod koji se NE zasniva na nekom postojecem proizvodu. Dakle, ako neko uzme vec posojece kuciste, pa ga prepravi, to je redizajn ili modifikovanje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]() Citat:
Modovanje jeste umetnost, a ljudi su želeli da naprave nešto klasično, kao primer. Meni se sviđa, iako nije ništa posebno, pokazali su onima koji nemaju pojma o case modingu kako bi to otprilike moglo da se uradi, pa ti smišljaj ako hoćeš nešto složenije, u čemu i jeste poenta. Ko ne želi takvo kućište, neće ga ni tražiti i kraj ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maladikt na korisnoj poruci: | ||
Chivan (17.6.2007) |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 13.6.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 7 puta na 2 poruka
|
![]()
Lone, da si procitao tekst, kao sto izgleda nisi, znao bi da se radi o osnovnoj i prostoj modifikaciji kucista sto su ljudi i napisali. Takodje su napisali da ce se u sledecim brojevima baviti slozenijim modifikacijama.
Moje licno misljenje je da je ovaj potez sveta kompjutera odlican u smislu upucivanja ljudi koji nikad nisu culi za case modding. A sto se tice onih nebuloza o busilicama i majstorima, vidi se da nikada nisi u ruci drzao ni busilicu ni dremel. Ja sam jednom pokusao da isecem prost otvor na svom kucistu i to se zavrsilo...ne pitaj kako. Poslednja ispravka: Freško (14.6.2007 u 1:14) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Paulie Gualtieri na korisnoj poruci: | ||
Chivan (17.6.2007) |
![]() |
#9 | |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Novi član
|
![]()
Momci iz sveta kompjutera su svetski uradili moje Fallout kuciste i da demantujem sve neverne tome kada kazem da je to PRAVA MODIFIKACIJA.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Meni se nesto ne svidja onaj prednji deo, moglo je malo cistije.
A ideja za pravljenje rupa na pleksiju, svaka cast!!! ![]() trebali ste da prikazete i unutrasnjost, raspored kulera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.657
Zahvaljeno 11.186 puta na 7.155 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 13.6.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 7 puta na 2 poruka
|
![]()
Zver mnogo ti zavidim i ako mozes slikaj kuciste i pokazi nam slike sa svih strana posto se ovi iz SK-a uopste nisu ni najmanje pocimali oko toga.
Realno ljudi kuciste deluje ekstra a slike su teski ocaj. Zver okaci nam slike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 841
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
@Zver
Čestitam! super ti je kućište, samo se i meni ne sviđa nešto kako su uradili onaj prednji deo, mislim da je tvoj bolji ili je trebalo naći neku međuvarijantu (da ne bude toliko zarđalo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
KUCISTE je moralo da izgleda kao da je prezivelo rat (nuklearni) i zato i treba da izgleda kao da je posle 20 godina pokupljeno iz neke napustene vojne baze. Maska napred je izmodelovana fenomenalno. Kasnije cu okaciti fotke mog predloga kao i fotke gotovog kucista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Da, ok to, mislio sam na nacin na koji je ofarbano. Maska je ok, i ona creva takodje. I mozda su trebalo malo vise da se dzre originalne zamisli sto se tice bojenja. Na primer tanje linije kao na konceptu. Ali u celini gledano je zaista dobro uradjeno, super su im ideje. Mada kao sto rece DeCoy, efekat rdje je mogao bolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]() Citat:
Kuciste je fenomenalno, mada su stvarno mogli da ga fotkaju sa svih strana i stave u casopis. Takodje imam zamerke na efekat rdje, ali mozda bolje izgleda uzivo? Na slici deluje kao da su ga isprskali crvenom bojom i ostavili. Ono sa rupama je zakon ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Novi član
|
![]()
Ma slike ne mogu da prenesu FENOMENALNOST zavrsne izrade ovog kucista, jednostavno, mora da se vidi uzivo da bi se stekao utisak, ja sam ga slikao sa svih strana, ali jednostavno na slikama ne izgleda ni priblizno kao u prirodi.
EFEKAT Rdje je fenomenalan, stvarno izgleda kao da je zardjalo, sto se tice prednje maske, mozda bi bilo bolje da je u warning sarama, ali ja sam moderu marku dao potpunu slobodu pri izradi mog dizajna i nije mi zao zbog toga. Znaci stvarno, ali stvarno je kuciste fenomenalno napravljeno. Ja i dalje odusevljeno gledam u njega (sada gledam u kuciste vise nego u monitor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam vec rekao, kuciste je prva liga, pogotovo prednja maska koja je fenomenalna, jos samo kad bih znao gde da nadjem/napravim takvu masku. Pogotovo je dobro ispalo to sto kuciste izgleda kao da je stvarno sa nekog otpada(mislim u pozitivnom smislu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
modding, modovanje |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Antec LanBoy Air Case | pharaon.92.bc | Ostale komponente | 2 | 29.9.2010 22:29 |
SK CASE CHASE - Pitanja i odgovori | Dr. Marko | SK Case Chase | 117 | 17.10.2009 14:18 |
SK Case Chase - VASI PREDLOZI | dodgeme | Modovi | 0 | 5.7.2007 23:18 |
SK - nagradni konkurs CASE CHASE | VojaM | SK Case Chase | 1 | 31.5.2007 14:23 |
Nagradni konkurs SK CASE CHASE | VojaM | O SK-u uopšte | 1 | 31.5.2007 13:03 |