![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.11.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Ne radim u Corelu, vec u Photoshopu, ali moram da u prvom obradim sliku tako da ostanu samo linije ivica slova i objekata bez boje iznutra. Nadam se da cete me razumeti. Prilazem slicicu koju treba da obradim: znaci nakon obrade na povrsini ostaju samo tanke crte granica objekata sa sredinom i drugim objektima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mr. Spatula
|
![]()
Ako sam ja dobro shvatio, tebi treba da se odradi slicica u vektore i to tako da se vidi samo outline.
Ako je tako, onda imas dva nacina da to uradis, tezi i jos tezi ![]() A druga varijanta ti je da slicicu ucitas u CorelDraw i Lockujes je (desni klok na sliku i Lock Object). Onda u View prebacis na Wireframe i pocnes da crtas ![]() ![]() Inace meni je prilicno dosadno, pa obcrtavam tvoju slicicu. Ako ne uspes da se snadjes, odradicu ti ja ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
noskich (16.6.2007) |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]()
Hvala ti. Stvarno ne mogu da verujem da obcrtavas moju slicicu.
![]() Slusaj, nije jedna slicica, vec 6, i naravno rec je o mnogo vecoj rezoluciji. Nadam se da postoji neki laksi nacin. Ako si bas toliko dokon mogu ti poslati slike na mejl pa se ti zanimaj. U tom slucaju mi posalji adresu na PM pa cu ti sutra poslati jer odoh da spavam. U medjuvremenu NADAM SE DA NEKO IMA BOLJE RESENJE ZA MOJ PROBLEM. Tebi Slajmara, u svakom slucaju mnogo hvala. ![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Mr. Spatula
|
![]()
Pa ako su slike u vecoj rezoluciji, probaj sa CorelTrace-om. Trebalo bi da uspe.
A i pitanje je u kom formatu ti treba krajnji rezultat? Ako ti treba kao jpg (ili neki drugi raster format) onda verovatno moze nesto da se odradi u Photoshopu (sta i kako, nemam pojma posto ne znam da radim u PS). Ali ako ti treba vektor, onda se bojim da je to jedino resenje. Mada mozes isprobati i neke programe specijalizovane za prebacivanje rastera u vektore. Cini mi se da je jedan nedavno bio opisan i u SK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Sad sam provalio u Photoshopu - 1vo INVERT pa povecam brightness i contrast do maksimuma.
Samo, sada sam podesio nekako eraser da ostavlja crni otisak umesto belog. Zna neko kako da vratim da eraser ostavlja belu povrsinu nakon brisanja? PS Popravio sam to reinstalacijom za 5 minuta ![]() Poslednja ispravka: noskich (16.6.2007 u 4:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Slajmara, posao je zavrsen. Odradio sam svih 6 slika, a sada cu ti otkriti da je obrada bila potrebna zbog shtampe na majicama. Evo rezultata slike koju sam postovao iznad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Imaš na dnu toolboxa, ispod svih onih sličica shape, lasso, fill, eraser itd., sličicu za boju za crtanje i sličicu boje za pozadinu, koje se koriste kod crtanja, filovanja i brisanja. Boja koja će ostati posle brisanja je uvek boja pozadine, to je ona dole-desno boja. Možeš da klikneš na nju i otvoriće ti se prozor za biranje ili podešavanje boje. Imaš nacrtanu i malu strelicu uz pomoć koje razmenjuješ boju za crtanje i boju pozadine. Verovatno si na to bio kliknuo. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
noskich (16.6.2007) |
![]() |
#11 | |
Član
|
![]() Citat:
Jeste, ali ti je to slovo u donjem desnom uglu deformisano. Ne mere za shtampu tako Urke. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
Član od: 12.3.2006.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 60 puta na 47 poruka
|
![]() Citat:
D - resetujes boje na crno/belo X - invertujes boje, tj boja gumice postaje foreground boja (crna u tvom slucaju) [da ne klikces stalno strelicu...] ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
potrebna pomoc oko povezivanja tv-a sa dvd playerom | Miskey mouse | Video/TV softver | 2 | 10.4.2007 17:49 |
Pomoc za one kojima je stvarno potrebna... | dados | Brbljaonica | 0 | 15.3.2007 18:27 |
Potrebna mi je pomoc | SlobodanZizovic | Šta da kupim? | 1 | 19.2.2007 4:26 |
Potrebna pomoc oko kupovine TV kartice, mnogo hitno | EyeFast | Video/TV softver | 6 | 9.10.2006 10:15 |