![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Odlicno, ajde me savetujte da li da kupim asus ili ms 66oo GT ???
Kako bi se uklopila 6600 sa ; Chieftec 350w Abit NF7 v2.0 2400+ clockovan na 200x10.5 pa je 2600+ 2x512 corsair Jeli`pametan potez 6600GT? Hvala Poslednja ispravka: Magneto (12.1.2006 u 0:11) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Kupi bilo koju od ta dva proizvođača gledaj samo da je sa 128MB memorije. Taj model je odličan izbor za uložen novac a za više detalja pročešljaj forum komponente gde se o ovoj kartici dosta govorilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
MSI, jer je jeftiniji, a nije nista losiji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
2kamper Уклопила би се баш како треба имаш 1GB RAM-а и процесор који још није тако лош. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
ASUS definitvno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Asus TOP model je vec bolji ako nista drugo ono ima pravi bakarni kuler i brzu DDR3 memoriju. Obican Asus ima aluminijumski prefarban u bakarni hladnjak/kuler isto kao i MSI. Nece pogresiti bilo koju da uzme ako uopste moze Asusa i da nadje. Za MSI znam gde moze da se nadje nov NX6600GT za 165e ili 156e nemogu tacno da se setim cene. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() TOP модел се не може више наћи нов, а и сигурно није тол'ко јачи кол'ко је скупљи. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 9.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Razlike su stvarno mizerne i jedna i druga su u svakom slucaju kvalitetne graficke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Ej brate MSI je vrh vrhova!
Najbolji klokeri koriste MSI ili Gainward! I ovu temu si trebao da stavis u "Sta da kupim?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Nudili mi pre 3 dana Asus N6600GT Lite Pack za 160e!Lite zbog manje CDa u kutiji,kazu!
Sada imam Asus N6600TD jer sam samo to nasao!Od pre imam dobra iskustva sa MSI grafickim tako da preporucujem jer su i koju paru jeftinije od Asusa! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Hvala svima, uzeo sam MSI NX6600GT lite. Ima i vivo, ali mi za sada ne treba, radi odlicno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Kada si postavio pitanje koja graficka mislim da sam ti najpostenije odgovorio. Nisam hteo bas zato sto imamo sada istu karticu da forsiram MSI u odnosu na Asus. Obavezno skini drajvere iz serije FX5900 da bi dobio MSI Clock pa onda udri najnovije drajvere preko nih i ukljuci obavezno D.O.T. na opciju comander i uzivaj u + 10% ubrzanja! ![]() ![]() I da obavezno RivaTuner 15.8 na www.guru3d.com da bi mogao da pratis temperaturu GPU-a posebno kad dodje leto. Sta ces kad imamo temperaturnu sondu samo je nisu ukljucili. POZ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Rivu imam,poslednje drajvere isto, gde da skinem FX5900?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Hvala momci , oduzicu se kad-tad.Skinuo sam sve i uradio kako si mi rekao AstraLogos,Ukljuchio sam DOT, sta da klockujem i koliko; 2d, 3d,mem. Jesi mislio da dignem za po 10% od svega ili...Kolika je max. normalna temp.?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Samo sam jednom gledao te drajvere, ali kad udjes u Nvidia Display ( desni klik na desktopu, pa klik na Nvidia Display) pogledaj po ponudjenim menijima, trebalo bi da u jednom mozes da biras izmedju 6 profila (Private, Sergeant, Captain, Colonel, General, Commander). Znaci, kliknes na opciju Commander i - overklokovao si karticu za 10%
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Naravno mozes lenjirom podici i vece frekvencije ali mozes i nesto sprziti ako nisi pazljiv. Mislim da je ovo dovoljno za igrice a i grejanje kartice je sasvim korektno ovim setovanjem. ![]() ![]() POZ. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() Inace temperatura za GPU krece se u granicama od 50c idle - 75-90c u full loadu u zavisnosti od temperature u sobi i da li redovno cistis komp i kulere pa i na samoj grafickoj. Moje iskustvo sa MSI NX6600GT je da treba ocistiti svremena na vreme kuler tako sto ces odsrafiti onaj sareni lim preko kulera jer se u rebrima navuce vunena prasina i onda ne cirkulise vazduh po hladnjaku i dolazi do grejanja kartice. Ako nije jasno mogu ti poslati sliku sta treba i kako skinuti. ![]() POZ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Temp. ni posle dugotrajnog igranja ili 3dmark-a ne prelazi 60, kuciste je otvoreno. Josh nesto u vezi kartice:
1. Kako funkcionishe VIVO? ![]() 2.Tv out mi daje crno-belu sliku na tv-u ![]() PS:Nadam se da se ne ljutite ako nenamerno izostavim `hvala sto ne znachi da nisam prezadovoljan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 3.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka
|
![]()
uzmi msi
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Asus A6b00r | milstan | Tekstovi u SK | 6 | 30.1.2006 12:59 |
Problem sa ASUS GeForce 5600 Video Suit | alien | Grafika | 0 | 24.12.2005 1:17 |