![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 7.9.2007.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Jel moze neko da mi nadje neki dobar i besplatan komercijalani game engine? Unapred zahvalan
S3ph1ROth ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 17.7.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
A sta si planirao da pravis u njemu? 2D ili 3D? Jel radis sam, ili vas ima vishe?
Gledas Animee, ha? ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MilanGM na korisnoj poruci: | ||
S3ph1ROth (9.9.2007) |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 7.9.2007.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kekule Mekule
|
![]()
Da nije iz Warcraft III: The Frozen Throne?
![]() Pa za 3D nijedan neces naci da je besplatan, ako mislish na engine koji ima ide sa sobom pa ti postavljas objekte i samo kucas skripte. Inace ako koristis C++ dobar engine je Ogre3D (www.ogre3d.org), a za Python imas Python - Ogre (il' kako se ranije zvao PyOgre www.python-ogre.org). |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Andross na korisnoj poruci: | ||
S3ph1ROth (9.9.2007) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Samo na Ogre zaboravi ako neznash C++. I da napomenem, za Ogre nemash nikakve editore, dobijesdh samo Engine i nishta vishe, ovo ostalo pishi...licno mi (veverica i ja) koristimo Code Blocks, zato shto je free ^^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
a sto lepo prvo ne pocnete sa 2d-om?kao sav normalan svet
![]() Ako niste do sada uradili nijednu 2d igru, zaboravite na 3d.Prvo napravite 2D pa ako hocete, na osnovu toga pravite 3D.To vam je moj licni savet.Inace da ne bi mnogo odlazio u offtopic, evo moje liste predloga. Sto se tice 3D-a po meni predlozio bih vam Irrlicht.Zasto?Pa zato sto sam njega jedino koristio i prilicno je mocan enigine.A i prilicno se lako instalira (samo instaliras pack za DevCpp).Ovaj Ogre3D nisam probao, iako sam imao volju da ga probam, ali nisam uspeo da ga instaliram. A sto se tice 2D-a (ako poslusate moj savet), toplo bih vam preporucio Torque.Znaci engine je neverovatno lak sa savladavanje, a pritom i prilicno mocan enigine.A, ako hocete da se dosta bakcete oko "mozgovanja" i pritom znate C i C++ preporucujem vam Allegro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Moja preporuka ide na Cube Engine, ili noviji Cube 2 engine, open source, free.. Cube 2 je i lep! Koristi normalne mape, bump, shadere, moze dobri particle efekti da se urade.. fin engine
![]() Cube 2 Screenshot: ![]() http://sauerbraten.org/ http://cubeengine.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
"besplatan komercijalni" ?
![]() znas li ti sta si napisao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Cogito ergo Brains
Član od: 16.10.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 42 puta na 26 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
2d game engine | Damjan | Pravljenje igara | 48 | 22.6.2007 11:35 |
Road Rush kodovi? | Darth Ivan | Stare igre | 5 | 1.11.2006 22:41 |
Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |
Star Trek New Voyages - dobar i besplatan fan film | Ivan1981 | Kompjuteri i film | 1 | 2.7.2006 22:04 |