![]() |
![]() |
|
Tekstovi u SK u rubrikama Test Run i PD kutak |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 | |
Novi član
Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Evo jednog citata iz teksta o Microsoftovom Virtual PC programu u SK izdanju za april ove godine:
Citat:
Takođe me zanima da li postoji još neki program sličan ovome koji može da radi u Windows XP okruženju, a na koji se može instalirati Linux. Hvala unapred. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Radio i radi
![]() Radi ok. Inace imas Wmvare samo mislim da nije besplatan.Takodje radi super,imam vec kongurisan Slack11 na njemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ex Parrot
|
![]()
Ako hoces da probas linux bez instalacije imas opcije Live-CD (butujes komp sa CD-a na kome se nalazi linux koji moze da radi u Live modu - tipa: PCLinuxOS, Knoppix, *buntu familija...) ili da skines QEMU-Puppy sa http://www.puppylinux.org/user/downloads.php?cat_id=3 (u pitanju je linux koji pokreces u okviru instaliranog OS-a, kad raspakujes arhivu i procitas uputstvo - bice ti jasno).
Da napomenem da bilo koja od ove dve varijante po defaultu ne dira postojece particije, pa je istrazivanje relativno bezazlano... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
![]()
Probao sam svojevremeno nekoliko distroa pod Virtual PC-jem, i jedini koji je uspeo nešto da napravi je KNOPPIX (Live).
Kod VmWare-a (koji inače povremeno koristim), situacija je daleko bolja. Pokrenuo je svaku distribuciju koju sam mu podmetnuo (Slack11, OpenSUSE10.2, Austrumi, Vector, Ubuntu 6.06 - to name few), kao i minix (malo sam radoznao ![]() Ono što mi nije uspelo je da instaliram VMTools pod Linux-om (potrebno je iskompajlirati nešto, a ja nisam imao source jezgra koji se koristi u datoj distribuciji - OpenSUSE je inače u pitanju), pa može da bude problematično ako hoćeš da razmenjuješ fajlove između guest i host OS-ova. U nekim slučajevima vmware-mount može da pomogne (zavisi od fajlsistema koje ti Windows podržava). Sa drugim VM sistemima nemam iskustava (ovde prvenstveno mislim Boschs, koji nikako da isprobam). |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
3D galerija (finalni radovi, komentari) | 3dM@niak | 3D radovi | 1523 | 24.7.2020 22:29 |
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) | Ocelot | Konzole | 497 | 17.4.2008 12:02 |
Virtual Scene Party - demoscene okupljanje | hr0nic | Brbljaonica | 0 | 17.8.2007 14:05 |
Microsoft pravi portabl konzolu... | chris | Konzole | 4 | 13.5.2007 20:50 |
Zasto je slika na monitoru losija nego na TV | Bosko Bozinovski | Video/TV softver | 2 | 18.1.2006 14:21 |