![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Dakle, odlučio sam da pazarim nov računar ... Ograničen skromnim budžetom, odabrao sam sledeće :
- AMD Athlon 64 X2 5000+ BOX - ( Mat. ploča ... ) - Kingston VR 1GB DDR2 800 MHz - Dva modula. - Seagate Barracuda 250 GB, 7200 rpm, 16MB cache, Serial ATA II-300 - MSI - ATi RX1950PRO-T2D256E, 256 MB DDR3 - Pioneer DVR-112D - Chieftec Midi Case DG-01B-D-U 350W, Black Cena ove konfig. , neračunajući mat. ploču, je oko 515 eu. ... Dakle, ostaje mi oko 85 eu. , neka bude 90 eu. , za mat. ploču. Na vama je da, odaberete odgovarajucu mat. ploču čija cena nebi prelazila gore navedenu cifru ili me makar posavetovati ... ( ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ja ti preporucujem Asus M2n-e. Planiras li klokovanje i je li to konacna konfiguracija. Mislim da je taj chieftec 350w malo, trebao bi da ides na lc power 6550.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Slazem se napajanje je definitivno slabo!
A maticna nForce 520 ASUS M2N-X |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.11.2006.
Zahvalnice: 1.090
Zahvaljeno 2.020 puta na 1.629 poruka
|
![]()
uzmi neku od ovih ploca sve su super:
asus m2n-e , msi k9n ultra 2f, biostar TF570, DFI infinity nf ultra II-M2, biostar nf55, gigabyte ga-m55s-s3 ove ploce kostaju od 65-80E |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Onda je konfiguracija koju si sastavio sasvim ok, osim naravno napajanja. Chieftec napajanja (barem oni modeli na nasem trzistu) su se lose pokazala i ne bih ti ih preporucio, taj lc je i vise nego dovoljan za ono sto tebi treba, ali mozes da pogledas i cooler master napajanja tog ranga koja su nazalost malo skuplja.
Od ploca koje je nikola naveo izdvajaju se onaj Asus M2N-e koji sam i ja preporucio i DFI infinity nf ultra II-M2 koji se odlicno klokuje, dok su ostali losiji ali i jeftiniji. Jos nesta, ja bih preskocio pioneer rezace koji se u poslednje vreme dosta kvare i isao na nec 7173. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
Ja imam taj x2 5000 u kombinaciji sa tim Biostarom ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
XXXtreme
|
![]()
preporuka za DFI UltraII-M2..imam tu i plocu i gorenavedeni procesor i evo sta mogu:
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=18764 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
@exodus:
ja bih uzeo to kuciste koje si planirao jer cenim da je napajanje dovoljno jako jer X1950pro trosi ko upaljac. za svaki slucaj, pitaj prodavca da li bi mogao eventualno da doplatis za kuciste sa jacim napajanjem ako se ovo od 350W pokaze nedovoljno... pozdrav @mad: ne interesuje njega sta mogu a sta ne mogu. drzace na defu i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
XXXtreme
|
![]()
ne vidim kako visak informacija moze da skodi? ako pak kasnije odluci da klokuje mozda bi mu bila vredna informacija da bi se npr. pokopao sa M2N-E dok sa DFI-jem tu ima svetlu buducnost..a def. k'o def. , isti je na svakoj plochi..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
a sta fali M2N-E? za klokovanje procesora je dobra koliko i DFI...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
XXXtreme
|
![]()
vidi se da si struchan na tom polju...
![]() taj ASUS nije dobar nizashta drugo osim za default stho moze da ti posvedochi i par ljudi sa foruma ako se ne varam.. mora dosta modova da se odradi da bi bila iole upotrebljiva za oc a to podrazumeva razbijanje garancije osim ako ih ne odradish tako pa mogu da se obrishu shto je malo teze...a i tada opet nije bolja od DFI-ja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
jel'? a koliko se klokuje X2? do 220 ili celih 230Mhz za FSB? hoces da kazes da M2N-E to ne moze da istrpi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
XXXtreme
|
![]()
ako mislish da je overklok samo puka cifra fsb vrednosti onda si samo potvrdio ono sto sam gore rekao..
uostalom ja sam dao srdacnu preporuku sa proverenim informacijama..neka slusa tebe i uzme asus-a...pitaj nikolu87 ili malog Atilu sta misle o njoj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
whatever...
u svakom slucaju treba da uzme najjeftinju plocu i to je to... edit: naravno da jeste puka cifra FSB-a. to sto ti od zongliranja sa par parametara pravis nauku, to je 2. stvar ![]() Poslednja ispravka: Mr. Garrison (16.9.2007 u 2:27) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
![]() Citat:
Josh jedna stvar ... Da li je Chieftec-ovo ( Prva opcija. ) kucishte i napajanje u njemu dovoljno ? Ako ne, " druga opcija " bi trebalo zadovoljiti potrebe konfiguracije ? |
|
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
promaklo ti je ovo?
http://www.sk.co.yu/forum/showpost.p...14&postcount=9 btw. uzmi 800Mhz memoriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
razlika izmedju DDR667 i DDR800 u smislu gaming performansi je zanemraljiva ako te brine da li ce DDR800 moduli raditi na DFI-ju, radice... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
![]() Citat:
Hmm, da, 800 MHz bi trebalo uzeti ... Jasno. Onda bih morao uzeti Asus-ovu plochu, chemu se bash i ne radujem puno, uzimajuci u obzir kako se DFI plocha ponashala posle overclock-a ( mad_skillz-a ). Sachekacu josh par mishljenja ... - Edit ... Hmm, ako je ovo Link. DFI plocha o kojoj govorimo, onda slobodno mogu birati izmedju 667 i 800 MHz modula ? Poslednja ispravka: eXodus (16.9.2007 u 2:24) |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
razumem te, ali niko ti ne moze 100% pouzdano reci da li ce raditi na Chieftec-u od 350W ili ne. ja cenim da ce na defu raditi, ali sam ti predlozio da ipak pitas prodavca za ne-daj-boze, blablabla, blablabla...
ako ne klokujes, uzmi najjeftiniju plocu over&out |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mr. Garrison na korisnoj poruci: | ||
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koju plocu i koju graficku da kupim? | Aleksandar1987 | ŠDK - Grafika | 49 | 4.6.2009 14:27 |
Koju DDR3 ploču / memoriju | PixelTerror | Šta da kupim? | 3 | 12.7.2007 13:37 |
Koju s775 matičnu ploču? | dekabaka | ŠDK - Osnovne komponente | 13 | 25.1.2007 14:21 |
Help!!! Koju da uzmem ATI ili Nvidia? | Boris[FR] | Grafika | 9 | 2.5.2006 19:48 |
Koju matičnu ploču - MSI i975 Platinum ? | draft | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 8.3.2006 6:03 |