![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Prije nekoliko mjeseci, postavio sam temu, gdje sam trazio pomoc jer se veza na mom ubuntu stalno gubi.
Sad sam malo sredio stvar. Kada se konektujem kucam u terminal kucam : sudo pppoeconf Onda u terminal kucam: ifconfig ppp0 mtu 1500 Onda opet: ifconfig ppp1 mtu 1500 I opet: ifconfig eth0 mtu 1500 I donekle sam popravio, znaci veza duze traje, i kad se prekine, manje vremena treba cekati, i ovo je donekle i podnosljivo. Ali opet me intersuje, je l' se moze ovo skroz napraviti, da mi veza bude bas cista. Korisnik sam kablovskog interneta. Veza ide preko ehternet-a Modem je : SB5101E SurfBoard Cable Modem Poomaaziiteeeeeee ![]() Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 69 puta na 60 poruka
|
![]()
Pa kad pravis vezu kroz onaj carobnjak kroz
"pppoeconfig" onda te on pita da smanji MTU na 1450. (i automatsko podešavanja DNS i DHCP i sve što treba). Ja mu uvek stavim "Yes" i nemam ama baš nikakvih problema. Inače, ja koristim sa usb modemom (sagem 800/840) koristim br2684ctl komandu da napravim nas0 mrežu pa onda pppoeconfig na osnovu nas0 pravi ppp0 vezu. Ako ti je MTU 1450, kako je i podrazumevano onda proveri kućnu instalaciju i telefonsku i probaj uz saradnju sa podrškom da to rešiš. Kod mene (Sagem 800/840 E3) to teče ovako (automatski) Paketi: http://eagle-usb.org/ueagle-atm/non-...ata-1.1.tar.gz http://packages.ubuntu.com/feisty/net/br2684ctl http://packages.ubuntu.com/feisty/libs/libatm1 sudo modprobe ueagle_atm #ovo i ne treba jer jezgro samo propozna ako #nađe binarne dodatke raspakovane u #/lib/firmware/ueagle-atm sudo modprobe br2684 br2684ctl -b -c 0 -a 8.35 #napravi nas0 vezu sudo ifconfig nas0 up sudo pppoeconfig #sad ide podešavanje koje pravi ppp0 vezu i sređuje MTU sudo pon dsl-provider #zove U /etc/rc5.d/S99rc/local se na kraj stavi modprobe br2684 br2684ctl -b -c 0 -a 8.35 ifconfig nas0 up pon dsl-provider #ovo da bi se podigla mreža svaki put po uključenju. Ja sam negde u stvari načuo da je kod nekih jeftinih modema koji imaju i USB i UTP priključak bolje koristiti USB jer tako bolje rade (Npr telekomova g**ca od modema) ili iza njih staviti ruter ili ih skroz zameniti sa adsl ruterom koji ima veze sa životom. IZVOR: http://www.ubuntu-rs.org/wiki/Sagem_F%40st_800 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
Član od: 8.5.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Blah, jesi probao MTU 1450?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
E ljudi zao mi je ako je neko vec pitao, al posto se ova tema odnosi na ubuntu 7.04 ja imam jedno kratko pitanje: Imam instaliran ubuntu 6.06, da li ce moci automatski da se izvrsi update na 7.04 sa CD-a, tako da podatci na starom ostanu sacuvani???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Da bre, bez problema (Ako želiš da se unaprediš tojest)
Dodaš CD u "software cources" i onda on posle kad pokreneš sinaptik ili unapređenje "primeti" novije pakete i lepo se unapredi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Ali ne moze sa obicnim Live CD-om, moras da nabavis onaj alternate CD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Moj problem je rijesen. Rijesenje je toliko jednostavno, da jednostavnije ne moze biti. Znaci, ovo sam uradio.
Kada u terminalu kucam sudo pppoeconf, pa imamo ponudjene odgovore yes-no i tako dalje, dobijamo pitanje da li da on sam namjesti mtu na 1400 ili 1450 tako nesto. Ja sam stavio na NO, da drzi na 1500 i sve super radi...Nadam se da me je neko razumio, i da ce ovo nekome biti od pomoci. A ja sad uzivam uz linux ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku _RaZoR_ na korisnoj poruci: | ||
stesha (5.11.2007) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ubuntu - Linux for human beings | Neky | Slobodni softver | 63 | 12.12.2007 16:34 |
Ubuntu 7.04 v 6.10 | JovanK | Slobodni softver | 18 | 29.5.2007 23:07 |
ubuntu 6.10 problem prilikom instalacije | Tihi | Slobodni softver | 23 | 21.4.2007 17:29 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
ubuntu 6.06 i monitor (problem) | HacKing | Slobodni softver | 14 | 14.7.2006 23:46 |