![]() |
![]() |
|
Overklok Kako overklokovati osnovne komponente i ubrzati sistem |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Hteo bih da clockujem ovaj procesor,znam da smaram jer se milion puta govorilo o ovome ali nisam bio prisutan pa molim samo za par informacija i malo tolerancije...
![]() Do sada sam samo overklokovao intelov ali ovde se javlja mnozilac...Dokle da idem sa klokovanjem (ima dobro hladjenje) i kako?Koliko da dizem mnozilac a koliko mnozitelj,da li treba dizati napon (koliko) itd itd....???Nije moj proceso,drugov je,a on nije bas strucan... ![]() Od konfiguracije znam samo da ima ASUS 6600 GTX i k8 plocu neku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Ево прави чланак за вас.Само ви бисте да OC, а не знате ни која је плоча у питању
![]() ![]() Само да знаш да сви процесори K8 генерације имају закључан множилац осим FX серије, тако да вам остаје да дижете магистралу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Samo josh jedno pitanje Atila,da li mozda znas neki slican tutorial za overklokovanje Celerona na 2.4 GHz?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
konfiguracija:
ASUS P4P8X Intel celeron 2.4 Ghz ASUS N6600 td 256/128 maxtor 80gb napajanje 350 w ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Ма мислио са на плочу твога друга
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
a ploca od ovog athlona je asus ili abit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 23.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nije ni bitno toliko koja je ploca, samo ako nije VIA KT800 chipset na njoj jer onda nema nista od klokovanja.
Ja u zadnje vreme samo amd i klokujem tako da znam. Nadjes lepo podesavanja magistrale i dizes nju. Koliko se meni cini onaj HT mnozilac treba da je na 3x za tvoj procesor, on fabricki radi na 1.8Ghz a ti bi mogao da izvuces verovarno bar 2400. Samo polako dizi magistralu, prati temperaturu i smanjuj brzinu memorije i cl podesavanja da bi ona mogla da prati magistralu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Pa overclock nije toliko tezak, a na svim nforce3 plocama, kao i na nforce4 se svodi na ono sto sam napisao. Tako da nije ni toliko bitan proizvodjac, mislim pitanje je koliko moze da se izvuce iz ploce ali neka lepo to sam sazna... A koji mu je chipset moze lako da sazna iz device menagera jel da?
@Wizard A pokusavao sam da klokujem i na VIA plocama ali mi nikako nije islo, u principu pokusao sam da klokujem razne athlone i semprone 754 i 939 u zadnje vreme ali sa VIA-om nikako ne ide jer ona nema fixiranu brzinu za PCI pa onda nacisto odlepi kada joj dam neku vecu magistralu tj. ode muzicka na ploci u startu, neke druge PCI kartice pocnu da se tripuju i ceo je sitem nestabilan. Jedina koju sam mogao da kloknem je bila neka ABIT ali sa VIA KT800pro chipsetom... Aj zato reci mi sta si uradio pa i ja da probam, jedan drugar bas ima tu plocu ko tvoju al sa sempron i kilo bi super da mogu da ga kloknem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Nisam ja radio ništa specijalno (osim što je memorija postavljena da radi asinhrono i što je "LDT to AGP Lokar Frequency" smanjen*) ali postoji neoficijelna glasina da je MSI na mojoj ploči uspeo da fiksira brzinu za PCI. Ja sam ovo već spominjao na Bench sajtu ali niko nije znao da mi da info, MSI ne navodi ništa oficijelno, a nisam postao pametniji ni posle pretraživanja MSI foruma. Još pre nekoliko godina je izašlo par ploča sa K8T800 za koje se oficijelno tvrdilo da mogu da fiksiraju brzinu PCI busa, ali je merenjem Anand ovo demantovao. No to su bili prvi test primerci i očigledno je da se na tome radilo. Problem je to što ovakvo merenje nije moguće bez specijalnog PCI mernog uređaja (takav je i Anand koristio) pa ja ne mogu da egzaktno utvrdim šta se na mojoj ploči dešava, ali činjenica da CPU radi bez i najmanjih problema na 2.4 GHz (u stvari, nisam ga nikad ni isprobavao na većoj brzini, jer se bojim da ne preopteretim napajanje) izgleda svedoči da je MSI zaista uspeo da napravi neku majstoriju. Softverski "merači" kod mene pokazuju sumanuto visoke frekvencije PCI busa (višestruko veće nego što bi bile čak i bez ikakvog zaključavanja) i da su ti podaci tačni komp bi pre odleteo u vazduh nego što bi radio. E, da... U vezi Semprona. Na Benchu se pojavio info da je MSI na ovoj ploči (i ne samo na toj) onemogućio OC Semprona, navodno je AMD tražio od MSI da to uradi. Ja nemam pojma da li je ovo tačno, ali ako jeste OC Semprona na toj ploči nije moguć (zapravo, ako je tačno, pitanje je kako bi se sa novim BIOS-om ponašao i A64, ja nisam radio update BIOS-a koji je stigao uz ploču, jer su posle te verzije izlazili samo BIOS-i sa izmenama koje se tiču Semprona). *) Obavezno pre svakog OC-a na ovoj ploči smanjiti "LDT to AGP Lokar", u protivnom će se komp zakucati i pre nego što može da se uđe u BIOS. Ja sam pre nekoliko meseci hteo da isprobam može li na 2.4 GHz da bez smanjenja radi pa se komp zakucavao bezmalo trenutno. Pošto nisam bio raspoložen da džamperom resetujem BIOS, posle X pokušaja komp je uspeo čak i tako da se probudi te sam najzad uspeo iz BIOS-a da smanjim "LDT to AGP Lokar Frequency". Poslednja ispravka: Wizard (25.1.2006 u 16:15) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Bas detaljno objasnjenje. Bio sam danas kod ortaka i pokusao to sto si mi rekao ali nesto zeza integrisana muzicka. Podigao sam magistralu samo sa 233Mhz ali muzicka se odmah iskljuci.Mozda bi se ovo moglo resiti i nekom drugom muzickom ali kada poteram bilo sta brze ceo sistem zakuca.Sve ovo je bilo asinhrono sa memorijom jer je ona DDR400...Znaci ili si ti ubo primerak ploce ili na je na ovoj vec neka novija verzija biosa jer sam masinu sklopio pre mesec dana... Mozda cu i da mu zamenim plocu nekom prilikom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||
Veteran
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Inače, nisam ja kupio ovu ploču iz silne ljubavi prema njoj, nego zato što sam se zaintačio da kupim komp 2-3 dana pred NG, u vreme uvođenja PDV-a, pa sam samo to mogao da nađem (a i to sam našao potpuno slučajno). |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Novi član
Član od: 9.2.2006.
|
![]() Citat:
![]() Probao sam i to sa vracanjem memorije, i isto puca na 2100. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Čipsetovi i podržani procesori | Sasa | Osnovne komponente | 74 | 21.11.2017 16:32 |
Athlon XP 2800+ FSB266 Mhz!Retkost! | Fekundus | Osnovne komponente | 9 | 13.3.2006 17:57 |
Amd Athlon 64 3200 939 ili Intel 530 3 Ghz LGA 775?? Please... | polarnimeda | Osnovne komponente | 5 | 14.12.2005 22:15 |