![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Kao sto naslov teme kaze, imam jedan zaista cudan problem u VB6. Radim jedan veoma prost programski jezik slican ASM-u i imam opcije za snimanje projekta (.svp fajl) i kompajlovanje (.svpe executable fajl). Kompajlirani fajl bi trebao da se otvori sa SMOR_Runt.exe (da, da, zove se SMOR Virtual Processor
![]() ![]() ![]() Kod:
ReDim lin(0 To 0) k = 0 If Dir(cmd) = "" Then Exit Sub Open cmd For Input As #1 Do While Not EOF(1) Line Input #1, com Line Input #1, arg k = k + 1 ReDim Preserve lin(0 To k) lin(k).Command = StrReverse(com) lin(k).Arguments = StrReverse(arg) Loop Close #1 Kod:
71 (ovo je ID komande) 552&,jorb ivrp etisenU (ovo su argumenti) 71 (ID) 452&,jorb igurd etisenUn\n\ (argumenti) 7 552& 8 0& 7 452& 8 1& 2 1&,0& 71 352&,: ej tatluzeRn\n\n\ 7 352& 7 0& 552&,:jorb igurd etisenUn\n\, on procita samo 552 (decryptovano 255) i onda sasvim neocekivano izadje is loop petlje. Pokusavao sam svasta ali ne kapiram KAKO???. Please pomozite. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 16.10.2007.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 38 puta na 20 poruka
|
![]() Ja sam probao i meni radi, tj probao sam tvoj kod i meni je ucitao svih 20 redova ( samo nisam koristio fu-ju StrReverse jer je nemam ) Evo ti modifikovan tvoj kod pa pogledaj: ( fajl za ucitavanje se zove proba.svp i treba da se nalazi na lokaciji cmd="c:\proba.svp" ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
U VB, "," oznacava kraj ucitavanja u jednom redu. tj da bi procitao nest tipa
sad, fde, gry trebaju ti tri posebna Input -a Resenje: stavi linije pod navodnike ("...") ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Ne radi pa ne radi.
@MG-RAY: Mislim da nije to u pitanju jer bi inace procitao "552&" umesto samo "552" jer su linije: "552&,..." Probacu ali sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
Član od: 16.10.2007.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 38 puta na 20 poruka
|
![]() Citat:
Geomaster je koristio naredbu Line Input, a ona za razliku od Input ucitava ceo red, dok se ne pojavi znak za kraj reda tj chr$(13) & chr$(10) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Uspeo sam. Samo sam postavio da current directory bude direktorijum gde se nalazi .svpe fajl. (ChDir) To znaci da je problem bio tehnicke prirode (komandna linija). Zato je i Karlu radio kod jer fajl nije specifiran u command line.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
LEADTEK WinFast XP2000 Expert - Cudan problem | TORQUE | Video/TV softver | 3 | 17.3.2007 13:04 |
042 - problem sa radom | damage | Internet usluge | 9 | 6.3.2007 1:41 |
Jako cudan problem sa modemom, help! | ivan85_zmaj | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 10 | 14.5.2006 11:47 |
NEC DVD RW ND-3550A Cudan problem! | polarnimeda | Kvarovi | 9 | 29.3.2006 1:04 |
TNT2 Pro 32MB i GF2 64MB - Cudan problem! | mitrovskiigi | Kvarovi | 4 | 9.3.2006 8:33 |