![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
|
![]()
Naime, uskoro bih trebao da uzmem wireless net (jedva i za to da je bilo tehnichkih mogucnosti), i oni su mi ponudili varijantu preko AP-a, ali meni to ne odgovara jer je previshe skupo. Postoji nachin preko kartice, ali tu dolazi meni problem - kakva kartica? Znam da treba da ima ulaz za koaksijalan kabl, koji dolazi sa antene, ali jel treba obichna mrezna karta sa takvim ulazom(koju imam, D-Link DE-530 CT), ili neka ovakva D-Link DWL-G510 Wireless PCI Card? Poshto ove druge wireless PCI karte imaju i neke antene, zbunio sam se totalno... Dakle, shta meni treba da bi mi to proradilo osim antene i kabla?
![]() unapred zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 209 puta na 178 poruka
|
![]()
Treba ti PCI kartica(te što imaju antene), ali obrati pažnju da postoji mogućnost skidanja male antenice, jer tu treba da ide kabal od antene sa krova(ne duži od 10-15m)! Dakle:
Spoljna antena(ja koristim biquad-ručna izrada ![]() Antenski kabal(neki kvalitetan, što kraći) Wireless PCI kartica 100-tinak eur ti je dovoljno za sve + "ruke" da ti neko sve to namesti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Planiram da uzmem Razno Antena Grid 2.4GHz 16dBi RPSMA sa koaksijalnim kablom 15m, D-Link DWL-G510 802.11b/g Wireless PCI Card... jel je dobra antena?? vishe info na http://www.pakom.com/KatalogProizvod...c5%bena+oprema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Wireless Pomoc | Mr.Eco | Slobodni softver | 12 | 20.11.2007 0:23 |
Wireless ADSL Gateway -> Desktop + Laptop | stevan1986 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 2 | 13.11.2007 19:12 |
wireless me ubi... | forrest_gump | Internet tehnologije | 17 | 20.10.2007 11:41 |
Internet i wireless mreža, jedan AP, moguće? | Lord | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 27.5.2006 23:06 |
Wireless 802.11g standard?Sta obuhvata?koja oprema?Koliko ce okvirno da me kosta? | Ilic Marko | Internet usluge | 4 | 18.1.2006 15:43 |