![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]()
Ovako. Sredjivao sam neshto mashinu kod drugara koji se slabo razume u racunare. Covek ima dva kompa, na prvoj konfiguraciji (nebitno koja je mashina, neki matori celeron) je HIS 9600Pro, a na drugoj konfiguraciji koja je neshto jaca je GF4 MX. S obzirom da je druga mashina neshto jaca, drugar reshio da izvrshi zamenu grafickih.
I prebacimo mi 9600Pro na drugu mashinu, i naizgled sve deluje OK, medjutim kako udjemo u neku igru ugasi se monitor. ![]() Konfiguracija je sledeca: Abit VA-20 sa VIA KM400 (KT400 sa integrisanom grafikom), Sempron 2500 SocketA, 1280MB RAMa (1GB+256MB), ostalo nije bitno. Da napomenem odmah da je GF4 normalno radio na ovoj mashini, i da je sve ispravno (memorija, ploca, CPU).Takodje HIS 9600Pro je normalno radio na drugoj mashini. Prvo shto sam probao su stariji ATI drajveri od onih koje sam prvo instalirao (7.12), medjutim sve je ostalo isto, u 2Du je sve OK ali od 3Da nishta, monitor se ugasi mashina i dalje radi, znaci bez restarta. Setih se onda da je VIA prilicno bagovita pa sam skinuo najnovije Hyperion drajvere, ali manje vishe je sve ostalo isto, s tim shto se ponekad desi da se monitor ugasi uz poruku Hz? shto bi trebalo da znaci Frequency Out Of Range. Probao sam i da smanjim AGP Speed na 4x, shto je na trenutak delovalo kao reshenje problema jer je bilo moguce igrati igru par minuta, ali posle toga isto.Probali smo vishe igara ali isti problem. Jedino shto je ostalo a da meni pada na pamet je novi BIOS. To tek ostaje da se proba ako neko ne bude imao drugu ideju. Ima li iko ideju shta bi moglo biti reshenje problema ili jednostavno ova kombinacija nema 'leba da proradi? ![]() EDIT: Da napomenem da je uradjen i format C i fresh install tako da to nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
Prvo sto mi pada na pamet je da eventualno napajanje nije dovoljno jako za 9600Pro?
Osim toga, i eventualnog update-a BIOSa, nemam neku ideju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 22.8.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Verovatno je problem u drajveru!!! Posto je prvo bila NVidijina graficka, a posle si stavio Radeonovu, u tom slucaju uvek mora da se uninstalira stari driver, pa da se tek onda stavi graficka!!! Nesto slicno se i meni desilo!!! A moze biti i da ta graficka trazi vece napajanje!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 27 puta na 19 poruka
|
![]()
ne znam da li ovde moze nesto da ti pomogne (ovde), neko kao soluciju navodi povecanje voltaze za agp i slicno.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku madhatterYU na korisnoj poruci: | ||
Garson (12.3.2008) |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 29.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ja sam imao sličnih problema kada sam zamenio stari ATI Radeon 9200se sa ATI AiW X800XT (2D mod OK, 3D nikako da proradi). Isprobao sam sve driver-e od verzije 7.1 do 7.12 i došao do zaključka da je verzija 7.4 poslednja kod koje Direct3D ne pravi probleme (pre toga sam isprobao i reinstalaciju sistema, korišćenje DirectX 8.1 i 9.0c ali je tek Catalist 7.4 rešio problem). Moj ti je savet da kreneš od ove verzije, uz deinstalaciju prethodnih verzija ako su zaostale na sistemu, pa kad se instalacija završi, pokreni dxdiag (Start -> Run -> dxdiag) i u tab-u "Display" pokreni DirectDraw i Direct3D testove; ako sve prođe bez problema možeš da ceo postupak ponoviš sa verzijom Catalist 7.5 sve dok ne dođeš do poslednje stabilne verzije (ili ako ti odgovara jednostavno ostani na verziji 7.4). Obrnuto, ako slučajno ne radi ni verzija 7.4, kreni unazad do prve stabilne verzije (ovaj slučaj je malo verovatan).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Opteron na korisnoj poruci: | ||
Garson (12.3.2008) |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 180
Zahvaljeno 212 puta na 167 poruka
|
![]()
Ja sam imao sličan problem kada sam 6600gt (crkla memorija) zamenio sa 7600gs. 2D radi, a u igrama posle pola minuta bsod. Sve živo sam testirao i sve je bilo ispravno, menjao drivere, reinstalirao Win, flashovao bios... Na kraju sam problem rešio tako što sam zamenio ploču sa ortakom (njemu sam dao Abit NF7, a ja uzeo Asus A7V8X-X
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Remedy na korisnoj poruci: | ||
Garson (13.3.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Veoma cudan problem | vincent | Kvarovi | 10 | 24.2.2008 17:52 |
LEADTEK WinFast XP2000 Expert - Cudan problem | TORQUE | Video/TV softver | 3 | 17.3.2007 13:04 |
Jako cudan problem sa modemom, help! | ivan85_zmaj | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 10 | 14.5.2006 11:47 |
NEC DVD RW ND-3550A Cudan problem! | polarnimeda | Kvarovi | 9 | 29.3.2006 1:04 |
TNT2 Pro 32MB i GF2 64MB - Cudan problem! | mitrovskiigi | Kvarovi | 4 | 9.3.2006 8:33 |