![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.9.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Prijatelj ostvari dial up konekciju normalno, ali kad u IE ukuca adresu izadje poruka da IE nije u mogucnosti da prikaze stranu. Ne moze da pinguje sajt iz cmd. Tacnije sve ovo moze ali samo kad se ukuca IP adresa nekog sajta (209.85.129.147 pr.) . Ja sam rekao prijatelju da u IE sve vrednosti vrati na default, ali nista ne vredi slabo se razumijem u to a i preko tel nisam nista drugo mogao da mu kazem . Njemu komp iskljucivo sluzi za muziku film i internet koji ne moze.
Win je xp home ed. licenciran i instaliran od strane prodavca. Zvao je servis, neko je dolazio ali su mu rekli da problem nije do njih. Da nije nesto do modema? Mada sumnjam jer ostvaruje konekciju. Poslednja ispravka: tnenamrep (18.3.2008 u 13:06) Razlog: gramaticke greske valjda sam ispravio sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
1. Ništa te ne razumem.
2. Molim te da pravilno koristiš (raspoređuješ) interpunkcijske znake, da paziš na Veliko i malo slovo - uopšte, pazi na gramatiku i pravopis. 3. Reci prijatelji da batali IE i skine Firefox ili Opera-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
@Deudies: To je univerzalna priča koja ovde ne pali.
Ovde je očigledno problem u tome što računar ne dobija ispravne adrese DNS servera provajdera. To se podešava u parametrima konekcije. Kod nekih provajdera tu je dovoljno ostaviti sve na AUTO, kod nekih treba uneti adrese koje se dobijaju prilikom otvaranja naloga. Neki put ono "auto" ne radi kako treba, pa treba od nekoga saznati adrese DNS servera i upisati ih na odgovarajuće mesto u stavci Properties konekcije (to mora iz Start menija, pa My Network Connections itd, ne može se srediti iz shortcuta na desktopu). Poslednja ispravka: VojaM (18.3.2008 u 13:15) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Probao je postpaid konekcije beotela, verata i jos nekog ne znam koga..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ad Ministrator
|
![]()
Ja sam ti rekao šta je posredi, a ti, ako se ne razumeš u to, a ni drug ti se ne razume u to, nađite nekoga ko se razume i neka on uradi ovo što sam ti rekao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Znam gde se pisu adrese DNS. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Da ne otvaram novu temu...isti problem sam pokusao da resim kod drugarice,koja pokusava da se konektuje na net,ali bezuspesno...naime koristeci neobee-jev nalog konektuje se ona,tj pise da se uspostavila konekcija, al niti IE,niti mozilla ni da mrdnu...nema nikakv firewall,niti su neke posebne opcije ukljucene...probali smo a sa auto podesavanjima,zvali i neobee i ukucao sam i rucno dns servere...al ni da mrdne!Probao sam i sa onim 042 konekcijama,i nikakve promene! Dal ima neko ideju sta jos da pokusam da uradim,i do cega jos moze biti problem...mozda glupo pitanje a jel moguce da nesto ne valja do same telefonske linije,ili centrale(tj telekoma),iako je ona skoro dobila broj,posto je nova zgrada u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Neka proba da pinguje (start->run->cmd->ping google.com) google, po imenu, a ako to ne radi neka kuca komandu ping 64.233.167.99, ili ping ip adresa dns servera provajdera.
Koji modem ima? Neka proba da reinstalira drajvere. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
gagi_ns (2.4.2008) |
![]() |
#9 |
Ad Ministrator
|
![]()
Khm... default gateway podešen kako treba?
Možda postoji neki firewall sa starim podešavanjima? |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku VojaM na korisnoj poruci: | ||
gagi_ns (2.4.2008) |
![]() |
#10 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
Odradila je ping,i nije bilo rezultata...pa sam joj rekao da proba da pinguje ip adresu dns servera...medjutim sad sam nasao preko neta neke druge adrese za neobee-jeve dns servere nego sto smo dobili od neobee-jevog servisera,pa sam joj te dao i konacno preko tih novih dobila je rezultate...ukucali smo ih u properties,i probala je onda da se konektuje,i konacno joj se pocele otvarati stranice...samo sto je rekla da je nesto zeza IE,da joj stalno prijavljuje neke silne erorre,i trazi neke fixove...pa sam je savetovao da to sve zaobidje i koristi mozillu,kad smo vec nekako valda to namestili... Momci hvala na pomoci,uspeli smo valda to da resimo...znaci nije bio u pitanju nikakav firewall,sve je izgleda bilo podeseno kako treba...al su izgleda bile lose ip adrese dns servera,koje je dobila od tehnicke podrske,sto mi je prosto neverovatno...sutra cemo jos sve konacno probati,al nadam se da nece biti nekih dodatnih problema... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Telekom ADSL | genius | Internet usluge | 4566 | 23.2.2025 0:54 |
pada mi konekcija moram da joj stalno radim 'repair | branko999999999 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 3.1.2008 19:49 |
kako da provjerim koliko mi je konekcija otvoreno? | sasha vukelic | Internet tehnologije | 4 | 7.5.2007 14:21 |
Losa konekcija kod K750i | alien | Aparati i oprema | 0 | 1.3.2007 17:44 |
Problem sa brojem LAN konekcija | daco kralj | Operativni sistemi | 4 | 8.2.2007 22:07 |