![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 17.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Evo ovako...imam desktop rachunar koji ima wireless internet...
Sada sam uzeo lap top..i umrezhio ga sa desktop rachunarom...uzeo sam unakrsni kabl..jer sam direktno spojio..iz mrezhne u mrezhnu... Kako da napravim da i lap top ima internet..kako da prosledim konekciju sa desktop-a... Samo ima jedan problem..na lap top-u je Vista a na desktop-u XP...pa me malo Vista zbunjuje... Chitao sam druge teme...i probao sam sve..ali ne mozhe, ne znam do chega je..probao sam sve shto je pisalo u predhodnim temama... Ljudi, ako je moguce da mi nekako pomognete.....molim vas....pochinjem da se bedachim... Pomozite mi shto pre....... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 17.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
de ljudi...pomazhite mi molim vas.............
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Kako pristupas wireless - u? Imas li AP ili direktno iz antene ides u wireless karticu na racunaru? Da li ti je staticka IP adresa ili IP dobijas preko DHCP - a?
Poslednja ispravka: bofi (19.9.2008 u 11:08) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 2.5.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 16 puta na 6 poruka
|
![]()
Pomoci cemo ne brini, samo ne bi bilo loše da daš još malo informacija po pitanju načina povezivanja tog dektop računara i opreme za internet, IP adrese koje si dodelio, dns, gateway itd.. Da li si isključio antivirus, firewall? I još mnogo toga..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
Drugari da ne otvaram novu temu. Opet imam problema sa sherovanjem interneta. Dva desktopa, oba XP SP3. Nemam AP, nego kabal direktno iz antenice ide u pci karticu. Problem je sto imam staticku adresu, znaci nema dhcpa. Moj IP u toj wireless mrezi 192.168.0.122, i cim podesim adrese u Lanu da budu u 192.168.0.x varijanti, desavaju se IP konflikti izmedju wireless mreze u kojoj pripadam i iz koje vucem net i LAN mreze.
E sad, ja stavim druge adrese u lanu, tipa 10.10.0.x, i LAN radi. Ali, cim hocu da sherujem net, on vraca IP na 192.168.x.x i onda opet nastaju konflikti. Moje pitanje je: jel ima nacina da se nekako tweakuje sve to kako se prilikom sherovanja ne bi vracala adresa automatski na 192.168.0.1, vec da ostane ta koju ja namestim? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Deljenje internet konekcije preko WiFi kartice | kinaski | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 6 | 29.1.2010 0:38 |
Deljenje konekcije! pomoc pls!! | GunNEr | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 22.9.2008 13:23 |
Deljenje ADSL protoka na dva računara | emailnikola | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 22.9.2008 9:51 |
Deljenje konekcije na dva jednaka dela | MilosV91 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 22.8.2008 0:02 |
Deljenje konekcije na više kompjutera | SuperG | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 8 | 18.10.2006 23:46 |