Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.9.2008, 0:00   #1
drummer4life
Novi član

Član od: 17.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Unhappy Deljenje konekcije između dva računara

Evo ovako...imam desktop rachunar koji ima wireless internet...
Sada sam uzeo lap top..i umrezhio ga sa desktop rachunarom...uzeo sam unakrsni kabl..jer sam direktno spojio..iz mrezhne u mrezhnu...

Kako da napravim da i lap top ima internet..kako da prosledim konekciju sa desktop-a...
Samo ima jedan problem..na lap top-u je Vista a na desktop-u XP...pa me malo Vista zbunjuje...

Chitao sam druge teme...i probao sam sve..ali ne mozhe, ne znam do chega je..probao sam sve shto je pisalo u predhodnim temama...

Ljudi, ako je moguce da mi nekako pomognete.....molim vas....pochinjem da se bedachim...

Pomozite mi shto pre.......
drummer4life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.9.2008, 16:31   #2
drummer4life
Novi član

Član od: 17.9.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Exclamation Re: deljenje konekcije sa dva rachunara...

de ljudi...pomazhite mi molim vas.............

drummer4life je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.9.2008, 10:57   #3
bofi
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: deljenje konekcije sa dva rachunara...

Kako pristupas wireless - u? Imas li AP ili direktno iz antene ides u wireless karticu na racunaru? Da li ti je staticka IP adresa ili IP dobijas preko DHCP - a?

Poslednja ispravka: bofi (19.9.2008 u 11:08)
bofi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.10.2008, 3:28   #4
D.Zivkovic
Član

Član od: 2.5.2007.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 16 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: deljenje konekcije sa dva rachunara...

Pomoci cemo ne brini, samo ne bi bilo loše da daš još malo informacija po pitanju načina povezivanja tog dektop računara i opreme za internet, IP adrese koje si dodelio, dns, gateway itd.. Da li si isključio antivirus, firewall? I još mnogo toga..
D.Zivkovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.11.2008, 0:53   #5
WhenDarknessFalls
Starosedelac

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
Određen forumom Re: Deljenje konekcije između dva računara

Drugari da ne otvaram novu temu. Opet imam problema sa sherovanjem interneta. Dva desktopa, oba XP SP3. Nemam AP, nego kabal direktno iz antenice ide u pci karticu. Problem je sto imam staticku adresu, znaci nema dhcpa. Moj IP u toj wireless mrezi 192.168.0.122, i cim podesim adrese u Lanu da budu u 192.168.0.x varijanti, desavaju se IP konflikti izmedju wireless mreze u kojoj pripadam i iz koje vucem net i LAN mreze.
E sad, ja stavim druge adrese u lanu, tipa 10.10.0.x, i LAN radi. Ali, cim hocu da sherujem net, on vraca IP na 192.168.x.x i onda opet nastaju konflikti.
Moje pitanje je: jel ima nacina da se nekako tweakuje sve to kako se prilikom sherovanja ne bi vracala adresa automatski na 192.168.0.1, vec da ostane ta koju ja namestim?
WhenDarknessFalls je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Deljenje internet konekcije preko WiFi kartice kinaski Komunikacioni uređaji i umrežavanje 6 29.1.2010 0:38
Deljenje konekcije! pomoc pls!! GunNEr Komunikacioni uređaji i umrežavanje 7 22.9.2008 13:23
Deljenje ADSL protoka na dva računara emailnikola Komunikacioni uređaji i umrežavanje 15 22.9.2008 9:51
Deljenje konekcije na dva jednaka dela MilosV91 Komunikacioni uređaji i umrežavanje 4 22.8.2008 0:02
Deljenje konekcije na više kompjutera SuperG Komunikacioni uređaji i umrežavanje 8 18.10.2006 23:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:30.