![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Imam plocu Shutle AK12 sa via KT133 Chipsetom. Na njoj je bila graficka kartica InnoVision GF2 Tornado sa 64MB rama. E sad, hteo sam da na toj ploci zamenim graficku i da joj stavim gore pomenutu TNT2 pro ali tu se javlja jedan veoma cudan problem. Ploca je ne prepoznaje ali je jos cudnije sto se ni kuler na grafickoj ne vrti. TNT2 pouzdano i ispravno radi na najmanje 5 ploca (toliko sam je testirao) a isto toliko i GF2. Samo jos da kazem da ploca sa GF2 radi savrseno. Razumem ja da je neka nekompatibilnost u pitanju ali zaboga, zar i kuler!?
Zna li neko u cemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Kuler ne radi zato što kartica svu struju (pa i onu za napajanje ventilatora) dobija preko AGP slota. Čim kartica ne radi, ne radi ni kuler. Verovatno ploča ne podržava prvu verziju AGP-a, za koju je TNT2 pravljena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 14.2.2006.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 28 puta na 19 poruka
|
![]()
Ja sam imao ploču MSI sa VIA KT133 čipsetom, i na njoj Creative TNT2 Ultra i nisam imao nikakvih problema sa nekompatibilnošću. Trentno mašina i dalje radi sa GF2 MX bez ikakvih problema. Ploča podržava AGP 1X, 2X i 4X, tako da sa te strane nebi trebao da bude problem.
Nisi rekao dali možeš da udješ u BIOS? Najbolje bi bilo da probaš sa resetom BIOS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Član
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 14.2.2006.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 28 puta na 19 poruka
|
![]()
Izgleda da jednostavno nemogu da se upare ta grafička i ploča. Probaj da pozajmiš od nekog grafičku sa istim čipom, i vidi dali možda radi sa njom. Ili ako neko ima istu ploču da probaš sa njom.U početku čipsetovi za AMD nisu bili baš stabilni.
I jedno i drugo je teško izvodljivo, pošto su to sada jako retke stvari. Možda, ali MOŽDA jedino update BIOSA pomogne. Ali moje je mišljenje da je najbolje da odustaneš i probaš sa nekime da se "džoraš" za grafičke karte ili ploče. Poslednja ispravka: Hard2geT (9.3.2006 u 10:46) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa XP-om | vladale | Operativni sistemi | 10 | 21.1.2006 22:11 |
Cudan problem (DVD rezac MSI DR4A) | mitrovskiigi | Kvarovi | 2 | 21.1.2006 6:59 |