![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Da li je neko igrao?
http://www.gotgameentertainment.com/nikopol/ http://en.wikipedia.org/wiki/Enki_Bilal Ja je igram po zadatku, oduševljen sam, iako je dosta drugačija od stvari na koje smo navikli poslednjih godina - 3D prostor sa pomeranjem u koracima, i slobodnim pogledom uz tačke, kao nekadašnje 2.5D prerenderovane igre (Lighthouse npr.), retki dijalozi uz dosta logičkih puzzle zagonetki na svakom koraku (slikanje portreta oca, zaključavanje "policajca", razbijanje cigli, ...) ali grafika je prosto fenomenalna, međusekvence su kao pokretni strip (Enki Bilal + e-Ink štampa ![]() ![]() Posle Illochima, druga SF avantura ove godine koja je skroz dobra, da ne kažem odlična dok ne zagrizem malo dublje... Evo da dodam Walktrough za prvu scenu ![]() Spoiler za Prva scena - Stan:
Poslednja ispravka: Eni (1.10.2008 u 16:24) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 829 puta na 496 poruka
|
![]()
Kako to misliš, po zadatku?
![]() Inače, odlična je igra, iako je stvarno hardverski zahtevna, i na mnogo slabijim mašinama ovo bi moralo da leti, kao što je slučaj sa praktično svim node-based igrama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Skidam, torrent ide ko blesav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banana
|
![]()
Iz readme fajla:
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (2.10.2008) |
![]() |
#5 |
Starosedelac
|
![]()
Meni deluje da igra nije baš najbolje optimizovana i da to nema veze se grafičkim podešavanjima. Uvodni meni (koji je urađen kao i ostatak igre) recimo, neprirodno secka i zapinje, što se doduše ne oseća toliko u samoj igri ali opet ne ide onako superglatko kako bi trebalo (odnosno kako takve igre idu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 19.11.2005.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 298 puta na 149 poruka
|
![]()
Алергичан сам на "аркадне" делове, сасвим непотребно су убацили то да мораш у неком временском року да урадиш нешто, иначе ћеш бити поједен
![]() Када играм авантуру хоћу да се опустим и размишљам на миру ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Slažem se za arkadne delove, ne volim ih ni ja nešto u avanturama, ali ne znači da će ukupan utisak biti oslabljen zbog toga. Ja lično ću ovu igru nabaviti što pre, pošto dosta cenim autora stripa i očekujem sličnu atmosferu i od igre. Videćemo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banana
|
![]()
Meni je nekako logično da ako čudovište provaljuje vrata, ne možeš do sutra da razmišljaš šta ćeš i kako. Uostalom, imaš preko 40 sekundi sigurno da uradiš nešto, a samo prelazak određenih tačaka triggeruje death scene ranije. Inače, ako pogledaš gornji spojler koji sam ostavio videćeš da je to logička zagoneka a ne arkadna, samo ima vreme kao deo pitanja (kao npr. što je Gabriel Knight 3 imao neke delove u real time i mogao si da im prisustvuješ ili ne, u zavisnosti od toga gde si u to vreme...)
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Eni na korisnoj poruci: | ||
Wolverine (3.10.2008) |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Stvar je u tome što su te scene nepotrebne ovde. Sva "opasnost" i "napetost" se istopi kad znaš da će scena da se ponovo učita u roku od sekunde ako pogineš, pa to vremensko ograničenje da se prava stvar uradi što brže jednostavno smara.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pipboy na korisnoj poruci: | ||
Miki1987 (7.10.2008) |
![]() |
#11 |
Novi član
Član od: 6.5.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zdravo svima
![]() Instalirao sam NIKOPOL na laptopu toshiba A210 sa ATI mobility HD2600 (512mb) grafickom. Sve nove igre sam igrao na ovom kompu bez problema, do nikopola. Naime, iako NIKOPOL radi cak i LETI, imam problem sa podesavanjem u OPTIONS meniju. Ne mogu da promenim nista pa ni rezoluciju - stalno mi daje 1024*768 ![]() Imam samo dve opcije za rezoluciju 1024*768 i 1280*800 (i to mi je cudno zasto samo 2 kad druge nude daju mnogo vise rezolucija) i kad oznacim 1280*800 koja je native rez. mog kompa, i odem na "aply changes" - NE DESI SE NISTA ![]() Takodje imam utisak da se ukljucivanjem i gasenjem ostalih opcija nista ne desava-nema nikakve razlike u slici, ukljucivao ja ili ne v-sync, shadere itd... Ima li neko ideju sta da radim? igru sam kupio na 1.dvd i instalirao je bez ikakvog kreka neobicno lako ![]() Sad razmisljam da nije ovo neki demo? Da li su vase instalacije kao moja? Vec sam jednom kupio "TR aniversary" i igrao je do pola jer je bila demo verzija ![]() Hvala, pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 31.7.2008.
Zahvalnice: 1
|
![]()
Ja sam instalirala ovu igru i izbrisala,nije mi se uopce svidjela,tema mi nije bas nesto jer se vise radi o futuristickim fazonima tj ona leteca auta,roboti itd,a ucinilo mi se bas zanimljiva a ono i nije bas nesto!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 16.11.2006.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Veceras sam presao prvi deo i cini mi se da je igra odlicna!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]()
Citam opis igre u SKu, i vidim da se autor malo istripovao, Sinking Island nema veze sa Enki Bilal-om, vec Benoît Sokal-om.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
U pravu si, greška, izvinjavam se svima
![]() Verovatno sam se prebacio jer je izdavač isti (White Birds Productions). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kakva je ova igra uopste,screenshotovi su slabo jasni i lose vidljivi?
Neko s boljim opisom ili screenshotom? (bio sam na sajtu i tamo su nekakvi mracni bezvezni...) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 16.11.2006.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Zavrsio sam je pre neki dan i odusevljen sam igrom! Lagana zezalica, stvarno sluzi za igranje. Kratki nivoi, logicne zagonetke, nema beskonacnih dijaloga u kojima moras da zapamtis i kada je ko namignuo, ne nosas sa sobom celu gradsku biblioteku koju moras svaki cas da konsultujes... Stvoreno za one koji hoce da se igraju i traze zabavu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 16.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
ja nisam dugo igrao avanture, nije se imalo vremena... ovo je prvo sto sam uzeo posle pauze. odlicno je.
sto kaze covek, logicne zagonetke (ima ih, i ima bas interesantnih), nema smaranja. lepo izgleda, i pricha je kul... 1,5 gb, tako da vredi probati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Novi član
Član od: 23.1.2009.
Zahvalnice: 0
|
![]()
instalirao sam igru
odigrao nekih pola sata ne svidja mi se nemam pojma :/ živuljka koja me je napala a liči na foku ili tako nešto samo je narandžasta direktno je odgovorna za moj odustanak hEE |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 31.7.2008.
Zahvalnice: 1
|
![]() |
![]() |
![]() |