![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.4.2007.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 19 puta na 14 poruka
|
![]()
Znam da ovi momci dosta zaradjuju u inostranstvu. Kolika je prosečna plata web dizajnera u Srbiji? Ovde ne mislim na freelance web dizajnere već na ljude koji rade za firme i kojima je posao zagarantovan?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 6.10.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Sve zavisi sta sve znas da radis. Ja poznajem web dizajnere u Srbiji koji zaradjuju i preko 1500e mesecno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 159 puta na 35 poruka
|
![]()
Ja znam mnogo web dizajnera koji zarađuju nula dinara , tj ništa
![]() Pazi, to nije merljivo kao kilo krompira, ili litar zejtina pa da se može reći koliko se može zaraditi. Uglavnom, obično računaj satnicu, plus znanje, plus kreativnost, i onda formiraj svoju cenu za neki sajt što bi uradio. Ono što je najvažnije, je IME, marka, brend (brand). Nemožeš ti ufurati kod nekog i bupnuti mu cenu, a da iza sebe nemaš dobre reference svoga rada. Lično znam par likova koji su radili par sajtova na koje danas dolazi popriličan broj ljudi ( ako te zanima koji su to sajtovi, pošalji PM ) a nisu ni pomislili da traže kintu. Onda su shvatili da oni nikako čak i kad počnu da naplaćuju, neće moći da naplate ono što su radili. Kada su to shvatili, i stekli znanje, bacili su se na lične projekte. E tu su se malo zeznuli , jer nisu imali originalnu ideju, nego su manje više krenuli na main stream, i moraju da ulažu petoduplo više rada ( vremena ) da bi bili upola posećeniji kao neki sajt koji već par godina postoji. A da su birali orginalnu ideju, to bi već bilo druga priča, jer na kraju krajeva , ideja i orginalnost se "prodaje" ![]() Valjda si hvatio šta sam ti želeo reći. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Posto si web dizajner moj predlog ti je da napravis sopstveni sajt visokog kvaliteta na engleskom i srpskom jeziku i pustis ga u promet. Mozda i naletis na nekog ko zeli tvoje usluge. Jos bolje otvori firmu koju bi kontrolisao iz tvoje sobe. Ma uvek se neko javi!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
OK. Hvala na odgovorima. Ali, ukoliko bih radio za firmu, koja već ima orgaizovane poslove, a moj zadatak bi bio da sve to sprovedem u delo, koliku bih platu mogao da očekujem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Najtiražniji mesečnik u Srbiji | oluja | O SK-u uopšte | 98 | 3.3.2010 1:36 |
Prvi internet park u Srbiji | Patton | Internet usluge | 60 | 17.6.2008 18:55 |
Da li je Srbiji potrebna internet stranka? | freeminder | Brbljaonica | 28 | 23.12.2007 19:56 |
Rasprostranjenost Linuksa u Republici Srbiji | GoranSTX | Slobodni softver | 1 | 4.7.2007 20:31 |
Web Shop U Srbiji | HcRope | Zanimljive Web lokacije | 20 | 3.7.2007 22:59 |