Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.3.2006, 13:59   #1
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos
Određen forumom Telefonski racun

Koliko Vam izlazi na kraju meseca fiksni telefonski racun.Meni u proseku 1000 din,uz svo moguce kocenje.Tu je i mobilni telefon s kojim obavljam 90% svih razgovora.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 14:55   #2
deus[awesome]
Član

Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku deus[awesome]
Određen forumom Re: Telefonski racun

U prosjeku mi dolazi 27-28e kad ne koristim internet. E sad,prvo treba da uplatim 100 sati a to koshta 20e i josh +10e[potrosheni impulsi dok sam koristio net] pa ti vidi... +10e je za sto sati,a kada uzmem neogranicheno za mjesec dana[isto koshta 20e] onda mozhesh da zamislish kolko ce mi doci jer se ne bih skidao s neta a ovako shtedim sate
deus[awesome] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 14:58   #3
Miloš
Veteran

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 15 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Miloš Slanje poruke preko Skypea korisniku Miloš

Oko 10 evra (dva vaučera za mobilini). Dial-up ne koristim.
Miloš je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 15:57   #4
Hector Ruiz
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Hector Ruiz

Meni oko ~1500din + dial up Flat 550Din
Hector Ruiz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 16:36   #5
Marko_L
Mythbuster

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 368 puta na 146 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko MSN-a korisniku Marko_L Slanje poruke preko Yahooa korisniku Marko_L Slanje poruke preko Skypea korisniku Marko_L

Dok sam hostovao server na kućnoj mašini, preko dajalapa, stizalo je oko 5.000 din za fiksni (+ 700 din FLAT dial-up), a za mobilni varira dosta, u proseku od 200 din pa do 2000 din, mada u principu ne volim dugačke privatne razgovore, "Gde si kad se vidimo ?" i to je to, a što se tiče poslovnih, tu i dolazi do varijacije. Sada kada sam server prebacio na plaćeni hosting, fiksni me sa povremenim konektovanjem (dovoljno za trenutne potrebe) izađe oko 1.000 din.
Marko_L je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 16:58   #6
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Obično oko 20-30 evra. Tu ide nekih 5 a maksimum 10 evra za net. Evo sad sam uplatio beksonačno net sati za ovaj mjesec pa ćemo videti....
hacker_aca je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 17:05   #7
nikolaf7
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka

Reci mi aco oce li uvodit adsl i kablovski net u BD u skorije vrijeme?
nikolaf7 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 17:09   #8
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

ADSL je već uveden odavno a nemogu da ga uzmem jer je malo skup, samo 30 evra 512/128 a preko kablovske još nisu uvodili. Odakle si ti? Da nećeš da se doseljuješ ovamo?
Stara 15.3.2006, 17:13   #9
nikolaf7
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka

Iz Bd a studiram u Bg,pitam za neke drugove koji ne znaju to,tek su kupili kompove
30 eura 512 adsl?Pa u Bg je 20e 256,zasto bi to bilo skupo?skupo je uvodjenje?
nikolaf7 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 17:14   #10
The Finest Serbian Since '82
Veteran

Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka

Gledam neke od Vas i zavidim vam. Meni je u proseku oko 5000 din. Pri tom imam ADSL. Derikoze
The Finest Serbian Since '82 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 18:11   #11
Night Hawk
Veteran

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka

Oko 1000 dinara . Imam kod SezamPro-a internet Non-Stop.
Night Hawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 18:37   #12
vladale
eat, sleep & blink

Član od: 27.10.2005.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 180 puta na 137 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku vladale

Pošto odavno koristim internet(oko 5 godina) evo mog raporta:

Početkom kada sam bio preko PTT-a uzimao sam po 10 sati i trošio ih mesec dana, možda i duže. Tada je internet bio dosadan i služio mi je samo za čitanje vesti, skidanje slika i to je to. Normalno tada su mi računi bili u proseku oko 500-600 dinara. Ali, internet je polako počeo da me interesuje. Tada sam već bio navučen. A onda se pojavio smin sistem i prvi provajder koji je to počeo da primenjuje na korisnicima. Sezampro. Počeo sam da uzimam njihove flat kartice i svakog dana uz internet sam provodio 2-3 sata.. A onda šok! Stigao je račun, cena je bila oko 2500. Za neke možda i nije, ali za mene i moje roditelje jeste s obzirom na situaciju nemanja u Leskovcu.. Obećao sam da ću da smanjim provedene sate uz internet i toga sam se donekle držao - trajalo je nekoliko meseci. Računi su bili u proseku oko 1000 dinara. Internet me je još više privukao. Počeo sam da se interesujem za veb dizajn, poslove na internetu, komunikacija korisnika na internetu, skidanje fajlova i pomoć na internetu.. Tada je smin već bio svuda raspostranjen. Počeo sam da uzimam flat pakete preko lokalnog Leskovačkog provajdera. Ali opet ti računi... sada je stigao veći... čak 3000! Moji roditelji su se iznervirali i zabranili mi pristup internetu. Normalno, ja sam i u vreme zabrane išao na internet. Koristio sam sistem 30 dinara/sat vreme. Normalno ovo sam koristio veoma malo. Računi su su se normalizovali, kod nas se javila usluga kablovskog interneta... Pitao sam za mogućnost kablovskog interneta i dobio negativan odgovor. To je ujedno bilo prošle godine - godina u kojoj će moja porodica platiti najveći telefonski račun. Pošto sam i dalje bio pod kaznom rešio sam da idem na internet pomoću gore pomenutog sistema(30 dinara/sat vreme). Stigao je kraj meseca.. Račun oko 5000 dinara! Ja i otac smo odlučili da ne kažemo mojoj majci jer će se ona mnogo iznervirati. Rešio sam da ja sam platim račun. I platio sam ga. Bio je septembar. Vreme kada sam skoro svaki dan "smarao" službenike za uvođenje kablovskog interneta. Tamo su me svi znali i bio sam im poznat. Normalno u pozitivnom smislu . Zbog toga me sada i svi znaju kada dođem na šalter da uplatim novu ratu kablovskog interneta. Mesec, novembar 2005 godine. Neću da dužim, ja sam i dalje bez kablovskog interneta i desilo se ono što se moralo desiti. I dalje sam nastavio da idem preko onog sistema i... najnoviji račun iznosio je 7.262,87. Nisam imao više para, modem sam izvadio i izlomio ga čekićem(ovo Vam iskreno govorim, pogledajte šta mi je sve napravio) i počeo fazu "oporavka" od interneta.....
vladale je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 18:38   #13
vladale
eat, sleep & blink

..... Pitate se kako sam išao na SK forum novembra i decembra? U Leskovcu postoji besplatan internet kafe, u stvari besplatno dobijaš 30 minuta za korišćenje, mada ako znaš devojke koje rade u kafe-u dobićeš novi kod za novih 30 ili 60 minuta . Tako sam i išao. Back to story.. Elem, moja majka je saznala za onaj račun(a pošto on nije stig'o na moju adresu(stig'o je ali sam ga sakrio )) rešila je da u povratku kući od posla svrati u poštu i pogleda račun. Kada je došla kući rekla je: "Ja ću da poludim!" . To su bila najgora vremena za mene, najgori dan. Ćutao sam, morao sam da ćutim. Mislio sam, ovo je kraj za mene(jer sa druge strane kablovski provajder je govorio da nema ništa od interneta..). Mesec decembar i vreme preloma.

Zbog moje prevelike angažovanosti oko kablovskog interneta uspeo sam da na kraju dobijem. Ja sam imao mogućnost za kablovski internet ali kabli koji je trebao da dodje do moje kuće je trebao da bude zakačen za školu i odatle da se prevuče do moje kuće. Otišao sam u školu, pričao sa direktorom i sve sam rešio. Potpisivanje ugovora je bila rutina, pri kraju decembra. Nadao sam se internetu pri kraju nove godine kao što su i obećali. Zbog raznih njihovih problema(nedostatak kablova itd..) priključak sam tek dobio krajem januara. I od imam kablovski internet. Računi su se opet normalizovali i ja sam opet srećan. Kablovski internet nije loš ali mi i dalje puca veza, ali za to ne brinem. Ume da nervira ali.. daj šta daš. Tako sam završio ovu moju tužnu priču sa srećnim krajem(skraćena verzija). Koga interesuje duže, nek dođe u Leskovac i ispričaću mu.

P.S. Poslao sam dve poruke zbog limita od 3000 karaktera.
Stara 15.3.2006, 19:35   #14
Shlaymara
Mr. Spatula

Član od: 15.11.2005.
Zahvalnice: 653
Zahvaljeno 1.212 puta na 543 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Shlaymara

imam dva broja.jedan koristim samo za internet i u proseku racun je oko 1200 dindzi, a drugi broj koristim za telefoniranje i placam oko 2000 dindzi.
Shlaymara je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.3.2006, 21:42   #15
pesoholichari
Član

Član od: 13.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pesoholichari

dok sam bio na dialup stizalo je 2-3 hiljade, a sad za prošli mesec svega 300
pesoholichari je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.3.2006, 13:50   #16
Master Neo
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka

Eeeeeeee... Blago li se vama! A shta je sa nama koji imamo analognu?! Ne mozemo ni da proverimo telefonski rachun koga smo zvali, kada nam stigne rachun od 5000 dingera! Strashne stvari! A inache stizao mi je rachun i 8000 dinara... Ali dobro, shta je tu je... Priznajem kada je stizao toliki rachun, prichao sam na mobilni i po 2 sata(psihopata, zar ne)! Ali zashto mi je stizao rachun od 5000 dinara kada nisam prichao na mobilni, a ishao na net preko 041, da vas pitam ja, mozda sam ishao 4-5 dana po 8 sati nocu, da li je moguce da stigne toliki rachun?! More, ebem li vam ja, telekom, i vashe analogne centrale...
Master Neo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.3.2006, 14:42   #17
vladale
eat, sleep & blink

I još jedan link u vezi ove teme: https://www.telekom.nadlanu.com/mojracun/BillInit.asp . Na ovom sajtu možete pogledati sve vaše račune(plaćene i ne plaćene) kao i listing za pojedinačan mesec. I sve je besplatno! Dovoljno je imati digitalnu centralu. Prvo se morate registrovati a za registraciju vam je potreban LIB(Lični identifikacioni broj). Vaš LIB će vam stići na vašu kućnu adresu zajedno sa računom za tekući mesec. Kada vam stigne LIB potrebno je otići na pomenutu stranicu i onda kliknuti na Aktivaciju servisa. Tu unesete vaš LIB, šifru korisnika(nalazi se na vašem telefonskom računu) i korisničko ime i šifru koju ćete koristiti za gledanje vaših računa.
Stara 16.3.2006, 16:44   #18
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

@Master Neo kažeš da ti je 8000 dinara? Pa to dođe nekih 94 evra. Eto, meni se jednom (samo jednom i nikad više) desilo da mi je stigao račun od 621 evro (da, dobro se sećam cifre) i još sledeći mjesec nekih 100 evra, to je ukupno 721 evro = 61285 dinara. To je bilo vrijeme kad nisam nešto previše znao o internetu, instalirala se neka strana konekcija koja počinje sa 994..... Kad je stigao račun, majka je imala da pukne, a ćale skočio na mog brata kako ovo, kako ono..... A tad je i bila mala kriza kod nas, a još smrtan slučaj u porodici..... Nekako smo se dogovorili sa direktorom telekoma i omogućio nam da platimo u rate po 100 evra. Jedva smo se izvukli.
Stara 16.3.2006, 16:50   #19
Carl Jonson CJ
Starosedelac

Zahvalnice: 733
Zahvaljeno 294 puta na 147 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Carl Jonson CJ

Auu Vlado,prijatelju....I ja sam kod Sezama,i kad potrošim sate odem na taj broj,ali 7000....Mnogo bre Trebao si da se kontrolišeš

On topic

Moj udeo u telefonskom računu je max 500 dinara.Mada to se utopi u ostatak
Carl Jonson CJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.3.2006, 17:33   #20
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Obicno oko 1000din,a od toga je jedno 500-600din za net-imam ubogi dial-up,i uglavnom ga koristim u jeftinoj tarifi-mesecno potrosim oko 30 net sati u proseku....
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:13.