![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koliko Vam izlazi na kraju meseca fiksni telefonski racun.Meni u proseku 1000 din,uz svo moguce kocenje.Tu je i mobilni telefon s kojim obavljam 90% svih razgovora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
U prosjeku mi dolazi 27-28e kad ne koristim internet. E sad,prvo treba da uplatim 100 sati a to koshta 20e i josh +10e[potrosheni impulsi dok sam koristio net] pa ti vidi... +10e je za sto sati,a kada uzmem neogranicheno za mjesec dana[isto koshta 20e] onda mozhesh da zamislish kolko ce mi doci jer se ne bih skidao s neta a ovako shtedim sate
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Oko 10 evra (dva vaučera za mobilini). Dial-up ne koristim.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Meni oko ~1500din + dial up Flat 550Din
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mythbuster
|
![]()
Dok sam hostovao server na kućnoj mašini, preko dajalapa, stizalo je oko 5.000 din za fiksni (+ 700 din FLAT dial-up), a za mobilni varira dosta, u proseku od 200 din pa do 2000 din, mada u principu ne volim dugačke privatne razgovore, "Gde si kad se vidimo ?" i to je to, a što se tiče poslovnih, tu i dolazi do varijacije. Sada kada sam server prebacio na plaćeni hosting, fiksni me sa povremenim konektovanjem (dovoljno za trenutne potrebe) izađe oko 1.000 din.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Obično oko 20-30 evra. Tu ide nekih 5 a maksimum 10 evra za net. Evo sad sam uplatio beksonačno net sati za ovaj mjesec pa ćemo videti....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]() ![]() Reci mi aco oce li uvodit adsl i kablovski net u BD u skorije vrijeme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
amurof aratnevni oeD
|
![]() ![]() ADSL je već uveden odavno a nemogu da ga uzmem jer je malo skup, samo 30 evra 512/128 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]()
Iz Bd a studiram u Bg,pitam za neke drugove koji ne znaju to,tek su kupili kompove
30 eura 512 adsl?Pa u Bg je 20e 256,zasto bi to bilo skupo?skupo je uvodjenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Gledam neke od Vas i zavidim vam. Meni je u proseku oko 5000 din. Pri tom imam ADSL. Derikoze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Oko 1000 dinara . Imam kod SezamPro-a internet Non-Stop.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Pošto odavno koristim internet(oko 5 godina) evo mog raporta:
Početkom kada sam bio preko PTT-a uzimao sam po 10 sati i trošio ih mesec dana, možda i duže. Tada je internet bio dosadan i služio mi je samo za čitanje vesti, skidanje slika i to je to. Normalno tada su mi računi bili u proseku oko 500-600 dinara. Ali, internet je polako počeo da me interesuje. Tada sam već bio navučen. A onda se pojavio smin sistem i prvi provajder koji je to počeo da primenjuje na korisnicima. Sezampro. Počeo sam da uzimam njihove flat kartice i svakog dana uz internet sam provodio 2-3 sata.. A onda šok! Stigao je račun, cena je bila oko 2500. Za neke možda i nije, ali za mene i moje roditelje jeste s obzirom na situaciju nemanja u Leskovcu.. Obećao sam da ću da smanjim provedene sate uz internet i toga sam se donekle držao - trajalo je nekoliko meseci. Računi su bili u proseku oko 1000 dinara. Internet me je još više privukao. Počeo sam da se interesujem za veb dizajn, poslove na internetu, komunikacija korisnika na internetu, skidanje fajlova i pomoć na internetu.. Tada je smin već bio svuda raspostranjen. Počeo sam da uzimam flat pakete preko lokalnog Leskovačkog provajdera. Ali opet ti računi... sada je stigao veći... čak 3000! Moji roditelji su se iznervirali i zabranili mi pristup internetu. Normalno, ja sam i u vreme zabrane išao na internet. Koristio sam sistem 30 dinara/sat vreme. Normalno ovo sam koristio veoma malo. Računi su su se normalizovali, kod nas se javila usluga kablovskog interneta... Pitao sam za mogućnost kablovskog interneta i dobio negativan odgovor. To je ujedno bilo prošle godine - godina u kojoj će moja porodica platiti najveći telefonski račun. Pošto sam i dalje bio pod kaznom rešio sam da idem na internet pomoću gore pomenutog sistema(30 dinara/sat vreme). Stigao je kraj meseca.. Račun oko 5000 dinara! Ja i otac smo odlučili da ne kažemo mojoj majci jer će se ona mnogo iznervirati. Rešio sam da ja sam platim račun. I platio sam ga. Bio je septembar. Vreme kada sam skoro svaki dan "smarao" službenike za uvođenje kablovskog interneta. Tamo su me svi znali i bio sam im poznat. Normalno u pozitivnom smislu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
eat, sleep & blink
|
![]()
..... Pitate se kako sam išao na SK forum novembra i decembra? U Leskovcu postoji besplatan internet kafe, u stvari besplatno dobijaš 30 minuta za korišćenje, mada ako znaš devojke koje rade u kafe-u dobićeš novi kod za novih 30 ili 60 minuta
![]() ![]() Zbog moje prevelike angažovanosti oko kablovskog interneta uspeo sam da na kraju dobijem. Ja sam imao mogućnost za kablovski internet ali kabli koji je trebao da dodje do moje kuće je trebao da bude zakačen za školu i odatle da se prevuče do moje kuće. Otišao sam u školu, pričao sa direktorom i sve sam rešio. Potpisivanje ugovora je bila rutina, pri kraju decembra. Nadao sam se internetu pri kraju nove godine kao što su i obećali. Zbog raznih njihovih problema(nedostatak kablova itd..) priključak sam tek dobio krajem januara. I od imam kablovski internet. Računi su se opet normalizovali i ja sam opet srećan. Kablovski internet nije loš ali mi i dalje puca veza, ali za to ne brinem. Ume da nervira ali.. daj šta daš. Tako sam završio ovu moju tužnu priču sa srećnim krajem(skraćena verzija). Koga interesuje duže, nek dođe u Leskovac i ispričaću mu. P.S. Poslao sam dve poruke zbog limita od 3000 karaktera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mr. Spatula
|
![]()
imam dva broja.jedan koristim samo za internet i u proseku racun je oko 1200 dindzi, a drugi broj koristim za telefoniranje i placam oko 2000 dindzi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
dok sam bio na dialup stizalo je 2-3 hiljade, a sad za prošli mesec svega 300
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Eeeeeeee... Blago li se vama! A shta je sa nama koji imamo analognu?! Ne mozemo ni da proverimo telefonski rachun koga smo zvali, kada nam stigne rachun od 5000 dingera! Strashne stvari! A inache stizao mi je rachun i 8000 dinara... Ali dobro, shta je tu je... Priznajem kada je stizao toliki rachun, prichao sam na mobilni i po 2 sata(psihopata, zar ne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
eat, sleep & blink
|
![]()
I još jedan link u vezi ove teme: https://www.telekom.nadlanu.com/mojracun/BillInit.asp . Na ovom sajtu možete pogledati sve vaše račune(plaćene i ne plaćene) kao i listing za pojedinačan mesec. I sve je besplatno! Dovoljno je imati digitalnu centralu. Prvo se morate registrovati a za registraciju vam je potreban LIB(Lični identifikacioni broj). Vaš LIB će vam stići na vašu kućnu adresu zajedno sa računom za tekući mesec. Kada vam stigne LIB potrebno je otići na pomenutu stranicu i onda kliknuti na Aktivaciju servisa. Tu unesete vaš LIB, šifru korisnika(nalazi se na vašem telefonskom računu) i korisničko ime i šifru koju ćete koristiti za gledanje vaših računa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
amurof aratnevni oeD
|
![]()
@Master Neo kažeš da ti je 8000 dinara? Pa to dođe nekih 94 evra. Eto, meni se jednom (samo jednom i nikad više) desilo da mi je stigao račun od 621 evro (da, dobro se sećam cifre) i još sledeći mjesec nekih 100 evra, to je ukupno 721 evro = 61285 dinara.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
|
![]()
Auu Vlado,prijatelju....I ja sam kod Sezama,i kad potrošim sate odem na taj broj,ali 7000....Mnogo bre
![]() ![]() On topic Moj udeo u telefonskom računu je max 500 dinara.Mada to se utopi u ostatak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Obicno oko 1000din,a od toga je jedno 500-600din za net-imam ubogi dial-up,i uglavnom ga koristim u jeftinoj tarifi-mesecno potrosim oko 30 net sati u proseku....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|