![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.11.2008.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Vec 10 Dana Ne Mogu Nista Da Narezem U Neru...samo Mi Je Par Puta Narezao Rw Disk,kad Pokusam Na Dvd Dodje Do 1 Posto I Izbaci Burning Process Failed-power Calibration Error Ili Session Fixation Error...probao Sam 10 Razlicitih Verzija Nera,deinstalirao Sam Sve Virtuelne Drajvove,alcohol,deamon Tools...i Opet Nista,narezao Je Jedan Rw I Vise Nista Nece...probao Sam I Na Najmanjoj Brzini Rezanja I Opet Nista...jel Zna Neko Kako Da Resim Ovaj Problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 191 puta na 125 poruka
|
![]()
Koji rezac imas i koje diskove koristis ?
Moguce da rezac nije uredu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 10.7.2006.
Zahvalnice: 790
Zahvaljeno 1.618 puta na 1.389 poruka
|
![]()
Odnesi rezac kod nekog druga kod koga sve radi i prikacite ga kod njega, ako nece ni tamo menjaj rezac 20e imas da biras, ako hoce, promeni sistem i instaliraj nero 8, i cepaj...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Imam Pioneer-ov rezac a diskovi su Verbatim...Al nije mi jasno sto reze dvd-rw sito pionirov a obican dvd nece...Cuo sam da mozda treba dapogledam nesto u vezi cd-dvd drajva koji mi je slave a koji master pa da to promenim...a nemam pojma ni gde to da vidim...a ne kupuje mi se bas novi rezac ako bas ne moram,jbg sve se nadam nije do toga...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 5.4.2008.
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 191 puta na 125 poruka
|
![]()
Za master i slave treba da podesis jumpere na uredjajima ( Hardu i rezacu ).
Hard treba da bude master a rezac slave. ![]() Jumper ti je ovo malo plavo na slici |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Naravno ako su na istoj "ide grani".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 440
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
i proveri dal nije namešten dvd na pio mod - ako ti je zauzet cpu kad radi dvd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
hvala vam svima na pomoci,probacu bas to sa slave master forom,a ja sam totalna neznalica svaka pomoc bi mi dobro dosla,kako tacnije gde da proverim to za pio mod?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
My Computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers -> Primary IDE Channel/Secundary IDE Channel (na kojoj grani je već DVD) -> Advanced Settings i tu vidiš šta je postavljeno. Ako stoji "PIO Only" ili tako nešto izaberi "DMA if available" i resetuj sistem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Proverio sam,svuda je obelezeno dma if available...Sad tek stvarno nemam ideju sta jos da probam da pocne opet da reze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.643
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Probaj ti neki drugi program sem Nera, pa vidi da l' ide. Malo je verovatno da ce da uspe, ali te ne kosta da probas. Komp jednog mog prijatelja se nije "mirisao" sa Nerom, instalirao je Roxio (koji btw ja ne mirisem
![]() Poslednja ispravka: Partybreaker (24.11.2008 u 0:03) Razlog: typo |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
kupicu najverovatnije novi rezac,a rekla mi je devojka u prodavnici da nesto proverim da vidim koji mi je dvd-rw posto ima kao neke dve vrste,pa ne znam koja je moja...jel zna neko gde to da pogledam?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.187
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Pa postoje ATA (IDE) i S-ATA uređaji, razlikuju se po interfejsu preko koga se povezuju sa matičnom pločom, verovatno je na to mislila. SATA je moderniji i brži (doduše, ta brzina se oseća tek od hard diskova) i mnogo se lakše povezuje nego ATA a nema ni slave-master jumpera.
Tvoj sadašnji uređaj je ATA/IDE. Ako imaš neku stariju ploču, ona možda i nema SATA slotove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 15.9.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
|
![]()
Imam slican problem pa da ne otvaram novu temu.....Naime pokusavam da narezem dvd+r dl ali neuspesno.kupio sam omega dual layer dvd (620din 10kom) verovatno sam se tu zeznuo ali sta je tu je. pocne sa rezanjem zavrsi prvi sloj i kad treba da predje na drugi sloj izadje poruka Burning Process Failed-power Calibration Error. zadnji put kad sam rezao DL bio je verbatim i sve je bilo normalno mislio sam da je do diska ali nakon 5 bacenih diskova sumnjam u rezac. pioneer dvr-110d 3god star.
master je u biosu i dma mod je namesten tako da to moze da se iskljuci kao problem i zamalo da zaboravim u zafnje vreme kad nerezem nesto ponekad nece da ucita iz prvog pokusaja |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomoć - problem sa HD 2600pro AGP | Shone_King | Grafika | 16 | 11.5.2008 22:38 |
Problem sa drajverima?! Pomoć! | Qrjak | Zvuk na računaru | 3 | 6.3.2008 11:10 |
Problem sa ATI 1950 Pro Grafičkom | JaMi | Kvarovi | 5 | 13.10.2007 13:46 |
Problemi sa instalacijom sistema | Nicolas | Kvarovi | 4 | 28.3.2007 22:59 |
veliki problem sa nec 4550 dvd-om | uplasenko | Nosači podataka | 10 | 4.4.2006 19:18 |