![]() |
![]() |
|
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 31.12.2007.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
E ovako..ovaj problem me pati vec duze vreme.
Znaci upalim comp..idem na net pustim ziku i nakon nekog vremena odjednom se ugasi monitor i pise check signal..kao da sam ugasio comp. Monitor je nov,LCD 19 inch,sledece sto mi se desi je isto tako radim nesto i samo odjednom pocne da se pali i gasi monitor,vraca me u windows ali sa osakacenim djelovima..pola prozora je osteceno pa ga moram restartovati. Ili neki dan ostavio neki film da se skida i ja se vratio kad on ustopo a screensaver je radio..totalno zablokirao! Probao sam razne drajvere..ali ne pomaze..zna li iko do cega je ovo i kako da rjesim? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Pokusaj da ubacis neku drugu graficku u svoj kompjuter ako se bude isto ponasao onda je do ploce. Svoju karticu preneses kod drugara i ako se i kod njega desava ista stvar dileme nema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 14.1.2007.
Zahvalnice: 60
Zahvaljeno 209 puta na 178 poruka
|
![]()
Probaj da očistiš/izduvaš slot na ploči i kontakte na samoj grafičkoj sa npr. medicinskim benzinom ili alkoholom. Ubaci je u slot i izvadi više puta i onda probaj!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
OK.probacu pa cu javiti sta je bilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Izduvao sam i usisao slotove i ocistio i njih i graficku,ali ne vrijedi..
Radio je par dana ok..ali evo cim pokrenem Battlefield 2142 zasteka..a javlja isto gresku "mode not supported" pa navodi neke Hz dole... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ta grafička je zaista čudna. Imao sam je i ja pre neku godinu i iz nekog razloga igre nisu htele da rade pod Admin nalogom. Čak ni posle kompletne reinstalacije Win-a, nije se ništa bolje ponašala i stalno je izbacivala tako neke nebulozne poruke. S druge strane, pod Guest nalogom, sve je radilo savršeno. Probaj prvo tako, pa ako tako radi, kreiraj jedan Power user nalog (samo da nije Admin) i radi u njemu. Meni je to bilo jedino rešenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Ma ne znam sta joj je..evo danas instalirao moorhuhn total,znaci dobio preko 10 onih malih igrica i od njih radi samo jedna,a sve ostale kada udjem pise poruka na monitoru "mode not supported",a ispod H=90.Hz,a V=75kHz..ne znam koji mu je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Da ne otvaram novu temu i ja imam čudan problem sa ovom grafičkom.Imao sam MSI kT3 Ultra2 u koju je bila ubodena dotična grafička i normalno radila.Promenim ploču,uzmem Epox 8RDA+ ubodem grafičku i neće da podigne sistem,znači ne pali monitor a sve drugo kao radi.Ajde,možda se epox i asus ne "mirišu"probam da je ubodem u MSI K7N2 delta2 platinum i,naravno,ne radi ni tu.U Epox-u lepo rade gf4 mx400 i fx 5200.Reko'možda je crkla,al kako samo od ubacivanja u drugu ploču,probam je u dve druge ploče sa sdram-om i socket 462,nemam pojma koje su nigde na njima ne piše,i lepo radi.Znači nije crkla.Koliko sam video u epox-u je zadnji bios koji su izbacili.Vaše mišljenje...savet...Znam da je grafička prevazidjena ali za klinku i barbi igrice je ok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Nebi bilo lose da e prepipa i bios ploce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Ali,pazi,ne pali monitor tako da ne mogu da dođem do bios-a.Mislim,ta kartica vredi 15 evra ali me baš nervira što neće da radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Sad mi pade na pamet da nije do čipseta,pošto i epox i msi imaju nfoce2,a msi kt3 i ove druge dve sa sdram-om imaju via.Verovatno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Ja sam mjenjao BIOS sa verzije f3 na f4 da nije to toga?-Ali sam isto vracao na f3 da provjerim i opet isto *****e.Ploca je GIGABYTE GA8IP775-G.
Ima li to uopste neke veze sa mojim problemom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
E ovako..odnesem ja ovu moju karticu (FX 5700 V9570) do druga i stavim kod njega,znaci ide sve redom,rade mu igrice,radi mozzila tj.internet cak sam radio i GPU stress test i do 56c je isao i nije se restartovao niti mu je gasio monitor...sad mi stvarno nije jasno,da li postoji mogucnost da ta grafika nije kompatabilna s mojom plocom ili sl???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Kupio sam novu karticu Asus AH3450,radilo je sve ok jedno vrijeme..i evo opet sada kada udjem u neku igru samo se ugasi monitor...comp uopste ne raguje,ne shvacam do cega je...kako da provjerim da nije cpu ili nesto drugo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Ako misliš da je prblem do Procesora skini sa neta Intel Burn Test pa njime "prži" procesor neko vreme . Za maltretiranje grafičke upotrebi Fur Rendering Benchmarka. A za test memorije upotrebi Mem Test 86 . Tako ćeš najlakše sistemom eliminacije utvrditi koja je komponenta u kompu problematična . E sad ako nakon ovih testova NE utvrdiš koja je od komponenti problem , u tom slučaju problem prave ili (duhovi , gremlini ili podzemne vode) .
Naravno u vezi ovog poslednjeg se šalim ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
m4PoWeR (29.4.2009) |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Nema rjesenja...testirao CPU nista..comp sve mirno radio isla temp. do 67c,testirao RAM memoriju zavrili svi testovi bez greske,isto tako graficka isla temp do 48c i nista nije se restartovao...ostavio sam cak 25 min da radi...sta sada ???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. Zaštita
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
|
![]()
Kojim konektorom povezuješ monitor i grafičku ? Pokušaj i sa VGA i sa DVI konektorom ( ukoliko ga grafa ima) .
Provjeri da li je uključen AGP FastWrite . Ovo na nekim konfiguracijama može biti problem . |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Član
|
![]() Citat:
kako da provjerim da li je ukljucen AGP Fastwrite? jel to u biosu ili u windowsu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Može da se proveri da li je uključen FW u Win samo kod Ati kartica u drajveru, mislim da je za proveru nvidia kartica potreban tipa Riva tuner.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vlajo na korisnoj poruci: | ||
m4PoWeR (30.4.2009) |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Provjerio sve to ukljuceno...da li moze npr. biti do napajanja da se grije pa da samo ugasi tako monitor iako svi kuleri idalje vrte...ne mogu skuziti nikako do cega je.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa obaranjem sistema | Tintoreti | Kvarovi | 2 | 5.1.2009 0:48 |
Problem sa 3DSM 8 - problem sa konjem | M.A.G.E | 3D radovi | 7 | 29.12.2008 11:27 |
Problem sa TASKBAROM | Dapper | Operativni sistemi | 6 | 11.12.2008 17:01 |
Problem sa Asusom i Princoom | JoXa | Nosači podataka | 5 | 20.11.2008 17:46 |
Avetinjski direktorijum! (žestok problem sa file systemom) | obZen | Operativni sistemi | 5 | 13.11.2008 14:50 |