![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 3.1.2009.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hitno mi je potreban odgovor sta da radim.
prosle nedelje sam kupio Acer laptop i na njemu instalirao Ubuntu Linux 8.10 i napravio 3 particije (format ext3) i hocu sad da se vratim na Windows XP, jer mi neodgovara Ubuntu. E sad, problem je to sto ja kad restartujem laptop, sa instalacionim diskom XP-a, on krene da boot-uje sa diska i ucitava i odjednom izbaci mi onaj plavi ekran, ne mogu uopste da instaliram XP, probao sam 4 puta sa 3 razlicita instalaciona diska XP-a, diskovi su u redu, provereno, LUDIM, ne znam sta da radim, ne mogu da instaliram Windows, sta mi preporucujete ? ja mislim da je problem to sto sam ja stavio format ovih particija za ubuntu ext3, pa prepostavljam , instalacioni disk ne moze da prepozna to, nemam pojma, ne znam zbog cega nece. POMOC HITNO MI JE POTREBAN ODGOVOR |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Ono što mogu da tvrdim jeste da problem sigurno nije u ext3 formatu particija
![]() Ukoliko instalacioni program XP-a ne vidi HDD na koji treba da se instalira, proveri da li je uključen AHCI mod u BIOS-u računara (ako jeste - isključi ga). Ukoliko nemaš ovu opciju u BIOS-u, pretraži forum ima nekoliko tema kako rešiti ovaj problem integracijom drajvera za SATA kontroler na instalacioni disk XP-a. Poslednja ispravka: GoranSTX (9.2.2009 u 17:38) Razlog: k'o da sam pijan pis'o... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
ufff, uspelo je ovo, to je i bio problem.
sad radi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex Parrot
|
![]()
Nema na čemu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomoc za one kojima je stvarno potrebna... | dados | Brbljaonica | 0 | 15.3.2007 18:27 |
Pravim mutanta potrebna pomoc | zele | Šta da kupim? | 21 | 2.11.2006 22:19 |
Želim da naučim da instaliram Windows XP SP2!!! | Melody | Operativni sistemi | 21 | 20.10.2006 9:59 |
Samsung SM 920N, potrebna pomoc! | Spaskoni | Grafika | 8 | 25.9.2006 19:22 |
POMOC Windows mobile 2003 OS | flashboy_didi | Operativni sistemi | 0 | 15.1.2006 3:28 |