![]() |
![]() |
|
ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Prvi put kupujem Digital SLR. Gledao sam Nikon D90 i Canon EOS 50D a imao prilike da koristim D90 i EOS 450D. Nemam bas mnogo iskustva sa ovakvim fotoaparatima, ali ucim polako
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Ako imaš nekog druga/rođaka od kojeg bi mogao pozajmljivati objektive, gledaj da uzmeš istu marku koju on ima.
Ako želiš da snimaš video aparatom, D90. Ako voliš toplije boje, Canon. Ako... ma, sve piše na internetu. Za te pare tebi će svaki biti ok ako je prvi. (u smislu da su oba aparata dobra, imaju automatsko otresanje prašine, bla, bla...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Pa razlika je, kako i u ceni tako i u raznim stvarima pa me zanjima da li bi mi neko mogao reci sta je konkretno kod koga od ova dva modela bolje a sta losije, za sta su dobri i da li bi recimo mogao da sa njima pravim stock Fotografije? Takodje me zanjima preporuka za dobar Normal zoom objektiv i wide angle objektiv? Kog proizvodjaca da gledam? gde? foto aparat i objektvi ce mi rodjak doneti iz amerike kada se definitivno odlucim tako da ce biti dosta jeftinije nego da ga kupujem ovde
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banana
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Hvala
![]() Mislim da cu ici na D90, ne samo sto sam imao prilike da ga drzim u ruci i slikam sa njim, vec mi deluje profesionalnije, a i noviji je model, izasao 2009 god. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banana
|
![]()
To kako ti leži u ruci je mnogo više važno nego što ljudi misle - iz prostog razloga što moraš dosta da ga držiš u ruci i ako ti ne odgovara oblik i ergonomija, kasnije ćeš uvek biti nezadovoljan. Inače, D90 je skroz dobra mašina i caruje u svojoj klasi, tu nema priče.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vasa preporuka za zamenu kompa | liksamja | Šta da kupim? | 24 | 15.9.2008 15:42 |
Preporuka štampača | tropoli | ŠDK - Ostale komponente | 1 | 1.5.2008 10:57 |
Preporuka za TV kartu | Marko069 | ŠDK - Ostale komponente | 11 | 9.3.2008 13:33 |
Šta znači preporuka u pregledu profila | zero cool | Forum o forumu | 11 | 11.6.2007 23:04 |
Koji TFT? | matke | ŠDK - Grafika | 257 | 13.10.2006 14:55 |