![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
UPOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC!
E sad, nakon sto sam to izbacio iz sebe da krenem da objasnjavam sto je problem. Prije par mjeseci sam sastavio fini novi PC, evo config: Processor Intel Core2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz, overclokovan na 3.2ghz Maticna Asus P5Q-PRO RAM: 2x2GB DDr2 Gskill HDD: 2x600gb WD Napajanje: cooler master(kao kuciste) od 1000 cini mi se Graficka: ati 4870x2 OS: Vista x64 Imam veliki heatsink&fan na CPU, i par fanova u kucistu. (coolermaster cosmo) Problem je sto mi se PC randomly zaglavljuje. U pocetku je radio fino, rijetko se u WoW-u zaglavljivao, ali kasnije sve vise i vise. U pocetku je to bilo samo wow, ali onda je pocelo ponekad i ostalo. Sada se u WoWu automatski zaglavi kad se ulogujem, ili ponekad se osjeti dobro pa posle odredjenog vremena. Instalirao sam Win XP i sve na njega radi, nikad se ne zaglavljuje. (do sad nije) Sinoc sam igrao na Visti Left 4 Dead i jutros se zaglavio par puta kad sam upalio. Otvaram youtube video, zaglavi se PC. Zaglavi se totalno, nista ne mogu da pritisnem. Ponekad cujem zvuk, ponekad se i on zaglavi ili nestne. Ovo se prvo desavalo u Visiti 32 bita. Presao sam na 64, promijenio 3 verzije ali avaj, jos uvjek se desava. Probao sam sve startup programe da izgasim(msconfig), nakon formata samo sa drajverima da upalim wow i opet se zaglavi. Overklokovan je od nedavno, i prije toga se desavalo. Mislio sam da mu fali snage ili nesto ali ne. Pratio sam temperature, nije problem. Probao drugi ram, isto se desilo. Ne znam sta vise da radim ljudi pomagajte. Mozete reci da totalno predjem na XP ali ja zelim da popravim ovo da sve radi kako treba. Sta bi moglo biti? Ne svidja se vista hardwaru? Driveri visti? Stvarno ne znam sta da probam vise, ludim. Sad zelim da prodajem dio po dio i mijenjam kako bih vidio oce li se popraviti, mada para nemam vise sve sam dao za ovaj... help ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Problem je najverovatnije hardwerske prirode.
Postoji vise mogucnosti zbog cega tvoja masina blokira. Pregrevanje kako cpu-a tako i graficke, mozda hladnjak nelezi dobro na procesoru tj neprijanja dovoljno.... Najbolje bi bilo da odneses racunar u servis verujem da ti je jos pod garancijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 445 puta na 210 poruka
|
![]()
Kao sto je svima poznato,vista je puna bagova i vjerovatno je do nje.Ako nemas sp1 instaliraj ga ili cekaj sp2.Najbolje je da ostanes na xp-u.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Stavi na difolt klok procesor, pa onda javi da li se još uvek zaglavljuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Član
|
![]() Citat:
A ja sam sam sastavio PC, neki djelovi su jos pod garancijom... ali u Americi lol Citat:
Sp1 jeste, mozda da SP2 betu skinem i cekam windows 7... Isprobavao sam to. Kao sto rekoh tek nedavno sam OCovao jer igram fallout 3, farcry2 i jos neke igre pa da vidim kako ide. PRobao sam sa i bez OCa i uvjek isto... Koji driver bi ili sta bi ovo moglo da mi ucini, da totalno zamrzne sve? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Meni se to deshavalo zbog losheg overclocka kartice, ali samo u 3d radu...
Ne misli on da ti je konkretno ta instalacija Viste bila falichna, vec da je svaki 64-bitni sistem bagovit, i loshe podrzhan od strane drajvera i softvera, uradi isto shto i ja - stavi XP i kuliraj dok ne dodje Win7... mozhesh da stavish i 32-bitnu Vistu ako bash hocesh DX10, ili chak i Win7 beta, dosta je dobar feedback ovih koji ga imaju, ali mislim da nema potrebe za 64-bitnom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Hmm da da, ostavit cu to kao zadnje resenje. Pokusat cu da popravim pa ako nista ne bude moglo brisem vistu i stavljam win7. Nego najmrznije mi je nakon formata i svega sve programe instalirat i cuda. WoW se instalira duze nego windows lol
A graficka kartica nije overklokovana, stovise underklokovana je.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Procitaj ovaj post koji sam ja pustio kada su me zezale neke memorije na mojoj ploci a isto je Asus P5Q Pro. Simptomi su bili isti kao kod tebe tako da sam misljenja da i tebe zeza memorija.
http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...s+kompatibilne Skini program mem test, napravi kopiju istog, upali oba, u svakom podesi da testira 1023mb i pokreni da proverava memoriju oba odjednom. http://hcidesign.com/memtest/MemTest.zip Ako test predje 250% u oba bez i jedne greske onda je memorija OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 12.12.2008.
Zahvalnice: 186
Zahvaljeno 49 puta na 43 poruka
|
![]()
Ja imam isti problem sa XP-om startujem komp on otvori msn, i onda misom nemogu da pomijerim na testaturi ni jedno dugme ne odogvara, a ponekt se cuje kao ko da drzum 4 dugmeta u isto vrijeme ali ja samo jedno stisnem.
Od toga mi je jedino rijesenje da drzim 5 sec. dugme za paljenje kompa na kucistu (tj. da ga naglo ugasim) imali ikakve pomoci ili mora na servis. reinstal XP-ea nisam probao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Ostavit cu preko noci mem test. Dal da stavim dva puta po 1023 ili da ostavim all unused ram pa neka ide..?
Mada prije sam pokrecao ovaj test na par sati i radilo je sve kako treba, cak sam probao ram iz drugog PCa i isto se desilo no evo opet cu pustit. Poslednja ispravka: No_LiMiT (16.2.2009 u 23:13) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ostavi dva puta po 1023mb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Odradio sam 2 testa, 0 erros. Takodje sam na default vratio sve u BIOS (koji sam takodje updatovao prije bio u nadi da ce pomoci..)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Evo jutros ga upalih normalno. Otvorih Firefox i msn mi javlja da imam mail, otvara mi se ie7, posle pola minuta zaglavljuje se pc. Restartujem, opet isto.
Eo me sad u safe mode i ne zaglavljuje se, mada van igara se desava randomly pa ne znam kako da testiram posto igre ne mogu pokrenut :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() Mozes da se oprobas i sa Windows 7 ako si znatizeljan. Mene je odusevio. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Razmisljah na 7 da predjem ali valjda nijesu kompatibilni driveri i mnogi programi ne rade, barem zasad pa cu sacekat.
A zelim da popravim vistu jer sam se navikao i sve fino stoji .. :/ Ako nista, na kraju cu prec na XP totalno a ostavit vistu ovako. Nego me interesuje, mogu li kako bez reinstalla windowsa ili formata da pobrisem sve drivere sa viste pa ponovo instaliram? Ili bih morao sve manuelno da trazim i brisem? Poslednja ispravka: VojaM (17.2.2009 u 20:51) Razlog: kompaktibilni --> kompatibilni |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sve programe koje koristim na xp su radili i na Win 7. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Fino, a koliko je velik OS? Moze li stat na jedan 4.7gb dvd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Windows 7 build 7000 32bit je 2430mb a build 7000 64bit je 3150mb.
Pocetkom januara je mogao da se skine sa Microsoft sajta medjutim sada vise nije dostupan. U toku meseca aprila se planira da izadje Window 7 RC tako da ako imas strpljena sacekaj. Ako si nestrpljiv moras da jurcas tu i tamo da ga trazis. ![]() Zadnji nezvanicni buid je 7022, veliki je 2,34gb ali se isto nalazi tu i tamo. ![]() ![]() Lekovi za njega se podrazumevaju. ![]() Za win 7 se koriste cisti vista drajveri tako da ukoliko za neki tvoj hardver koristis xp-ov drajver na visti, taj drajver na win 7 tesko da ce da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Modemske greške (error kodovi) | Kaiser Soze | Kvarovi | 27 | 16.10.2009 3:49 |
Zaglavljuje na bootovanju! | PLEXTOR | Kvarovi | 8 | 15.2.2008 14:33 |