![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Pitanje koje me muci vec duze vremena jeste problem sa prenosnim memorijama (usb flash). Naime u zadnjih godinu dana, i pored toga sto sam promenio dve maticne ploce , tri napajanja, dva procesora, tri graficke kartice i ne znam ni sam vise sta jos, fleshke nece da rade na mom racunaru kako treba. O cemu se radi? Kada ubodem flash memoriju na USB port (ne bitno koji, na ploci ih imam 8), ako je memorija 1 ili 2 GB (posedujem jednog Apachera od 2GB i jednog Kingstona od 1GB) sve radi kako treba. Kada ubodem flash veceg kapaciteta, a posedujem jednog Travelera od 8GB, pre njega sam imao Travelera od 4GB, mogu normalno da kopiram podatke sa flash memorije na racunar, ali cim krenem da kopiram sa racunara na flash racunar gubi vezu sa flash memorijom, lampica svetli na flash memoriji jos neko vreme kao da kopira a onda kopiranje pukne i veza se prekida. Pretpostavljam da sve ovo ima neke veze sa cinjenicom da mi je procesor prilicno overklokovan. Jednom sam to i testirao i slucajno ili namerno kada sam vratio frekvenciju procesora na narmalnu, flash memorija (ona od 4GB) mi je kopirala fajl normalno. Medjutim nema sanse da svaki put kada koristim flash memoriju vecu od 2GB vracam frekvenciju procesora...
Cudno je da prenosni USB hard diskovi rade potpuno normalno preko tih istih USB-a, kao i te flash memorije manjeg kapaciteta. Znaci problem postoji iskljucivo sa flash memorijama 4GB i vise. Povezivao sam preko USB-a i razne druge uredjaje, mobilne telefone, digitalne aparate, stampace, skenere, gamepad i sl. Sve radi kako treba. Napominjem da pri overkloku ne podizem nista od napona u biosu, to je postavljeno na default vrednosti. Ploca koju imam je K9A2 Platinum V2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 15.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Redovno vrsim update drajvera, znaci imam zadnje drajvere za plocu, cipset, kao i graficku karticu. Znaci nesto drugo je u pitanju. Sto se tice napona, nisam ga uopste dirao, znaci stoji na auto. Sta predlazes da menjam, koju stavku napona i na koliko.
Poslednja ispravka: markonirs (18.2.2009 u 9:53) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
Igre na konzolama koje su vas najvishe razocharale? | bobo cc 2001 | Konzole | 8 | 29.10.2014 11:23 |
Mac OS pitanje | ddak | Operativni sistemi | 11 | 10.8.2008 14:14 |
Hitno! Koje napajanje mi je potrebno? Napajanje izgleda gori | mozdani | ŠDK - Osnovne komponente | 7 | 25.6.2008 12:10 |
Napajanje koje bi radilo i sjutra... | bole083 | ŠDK - Osnovne komponente | 19 | 21.4.2008 23:05 |