![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 12.3.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svima.
Imam jedan problemcic a nadam se da mi clanovi ovog foruma moci da pomognu.Stvar je sledeca: Pravim svoj sajt, napokon sam se odlucio za tako nesto, pa mi treba forma u java scriptu kojom bih provjeravao ispravnost unijetog teksta. Forma bi trebala da ima sledece: Ime-> duze od 5 a krace od 25 karaktera; Email->ispravno unesen; Komentar->duzi od 5 a kraci od 250 karaktera; i sigurnosni kod->proverava da li je ispravan kod unesen koji je generisan. E sada ja sam nesto caprkao i nesto radi, nesto ne radi pa bih vas molio da pogledate kod u index.html(nalazi se u zakacenom fajlu) pa da mi ispravite i prepravite kod da radi ovo gore sta sam naveo...provjera ispravnosti sigurnosnog koda radi a ostalo .... Eto ako mozete da mi pomognete biop bih vam jako zahvalan! P.S. Evo kako sada radi: http://www.mrakodol.info/locale/validacija/ P.P.S.Da bi vam skripta profunkcionisala dodajte jos font arial.ttf u folder kada ga esraktujete. Hvala jos jednom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 23.7.2008.
Zahvalnice: 8
|
![]()
S ozbirom da nisam jos radio php nisam uradio deo za onu sifru kao i validaciju za prazna polja (ukoliko se nista ne unese). Za action atribut u formi umesto # stavi ime servleta koji bi trebalo da radi kokretnu stvar ukoliko je sve OK (recimo unos u bazu podataka) jer mislim da si ovaj kod prekopirao sa nekog sajta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
Hvala ti na savjetu i pomoci koliko si mogao... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
Основно правило приликом пројектовања којекаквих формулара гласи: „Никад не веруј кориснику!“ Све што корисник унесе у формулар мора да се провери на серверу. Проверавање на клијентској страни није уопште поуздано јер се JavaScript-ом може манипулисати на разне начине (нпр. корисник је искључио JavaScript).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PDarko na korisnoj poruci: | ||
holodoc (19.2.2009) |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Plus sve Javascript provere se isključuju sa isključivanjem Javascripta u browseru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Flashplayer i Javascript, pomoć! | Lazar95 | Aplikativni softver | 5 | 13.1.2009 1:19 |
Javascript search na CD | NenadDimi | Klijentske aplikacije | 1 | 23.9.2008 3:13 |
JavaScript: Kako uzeti sadržaj nekog taga? | urke | Klijentske aplikacije | 8 | 19.8.2008 13:33 |
JavaScript IDE? | dechkotzar | Programiranje | 3 | 30.9.2007 19:28 |
javascript - pomoc | nika100 | Programiranje | 2 | 17.2.2007 16:25 |