![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]()
E ovako. Dok sam bio negdje na internetu desi se da mi kasperski prijavi virus na c:\program files\common files\microsoft shared\web folders\ibm 00002.dll. Ja nađem delete i ono se na tom završi. Međutim, kad startujem sistem, ona Welcome poruka učitava sto godina i kad prođe pojavljuje se greška tj kaže mi da nije uspio da pronađe i učita gore pomenuti fajl. Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 10.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ako se virus naselio u legalni fajl ili ga nekako zamenio samim sobom, KAV će pokušati da ga obriše - ako opcije heal (ili "izlečenje") nije moguća... sve to, naravno, ako se ne radi o fajlu koji je zaštićen Windowsovom zaštitom, što kod tebe nije bio slučaj. Sad imaš dva rešenja: da iskopiraš sa nekog drugog windowsa taj fajl i da ga iz čistog dos-a ili preko nekog od boot cd-a za oporavak sistema (kakvi su bart pe ili hiren's boot ili ...) odradiš to iz nekog fajl menadžera, pa ako prođe - prođe. Drugo rešenje je reinstalacija, ili backup. A, ima i treće - ako ti je bila uključena opcija system restore, probaj da vratiš komp u prethodno stanje... (taster F8 pre podizanja windowsa, a neposredno posle POST-a).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 2.12.2005.
|
![]()
Pokusaj da startujes racunar u safe modu, startuj regedit program, i pokusaj sledece:
1. Nadji sledeci reg kljuc: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i u njemu sledecu vrednost: "Shell"="explorer.exe <gomila blanko karaktera >\"%PROGRAM FILES%\Common Files\Microsoft Shared\Web Folders\ibm00001.exe\" ako postoji promeni je u sledecu vrednost "Shell"="Explorer.exe" 2. Nadji sledeci registri kljuc: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run i u njemu sledecu vrednost: "Shell"="\"%PROGRAM FILES%\Common Files\Microsoft Shared\Web Folders\ibm00001.exe\" i ako postoji, obrisi samo tu vrednost u tom kljucu. Mozda ti to resi problem, samo pazi sta radis sa registry bazom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Ne moras instalirati ceo sistem vec mozes uraditi Repair ,ako saveti odozgo ne pomognu!Znaci postupak je isti kao kod instalacije Windowsa (BIOS-->FirstBootDevice i sledi instalaciju dok te ne upita da pritisnes slovo R na tastaturi)!Zna da ustedi dosta vremena!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Riješio sam problem. Hvala ti Gorane, nije baš tako kako si napisao, ali uspio sam da nađem i napravim. naravno, mogao sam da idem na repair ali to oduzima ipak više vremena od ovoga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Pitanje je da li bi i repair resio problem. Ako ne gresim, bilo je podeseno da se taj zlonamerni program startuje po startu windowsa (verujem da nije u pitanju sistemski fajl), pa je win zato pucao posle brisanja tog fajla od strane KAV-a. Nisam siguran, ali mislim da repair cuva sve postavke, i samo popravlja sistemske fajlove, pa bi onda i to ostalo, ako ne gresim, i onda bi mozda i problem i dalje ostao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Opet ja i virus. Sad mi stalno pokušava da uđe Intrusion.Win.I.SASS.exploit i KAV ga uspješno blokira. Kakav patch treba za ovo? Znači non stop se trudi žalosti...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
Pokusaj sa instaliranjem Microsoft Security Bulletin MS04-011 zakrpe, preuzime je sa sledeceg linka za tvoju verziju Windowsa: http://www.microsoft.com/technet/sec.../MS04-011.mspx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
LSASS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Probaj sa zakrpom sa linka koji sam postovao, trebalo bi da ona resava LSASS exploit prelivanja bafera, pa ne bi trebalo vise da imas tih problema, a nije lose ni ostale win zakrpe, i servis patcheve da instaliras.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
zapali KAV kupi NOD32 i vidjeces,palices mi svijecu nedeljom kad skontas koliko bolje radi od kav-a...dabogda crko kav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
Pa niko me i nije uvredio, samo sam hteo da kazem ako neko tvrdi da je nesto bolje od necega, neka navede konkretne razloge, da ih svi procitamo, a ne samo da kaze ovo je bolje od ovoga i kraj price, ko razume shvatice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 14.4.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
|
![]()
Eh sto ranije nisam video ovu temu. I meni su virusi zaposeli neke sistemske fajlove, zalepili se za njih, ja ih malo pobrisao.... i..... ode sistem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 23.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Jeste da je malo offtop, ali i ja delim misljenje nekih ljudi ovde da je NOD32 daleko bolji od KAV!!
Koristio sam i jedan i drugi(u trial verzijama ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
Član od: 5.11.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
![]() Citat:
Nije valjda 50% njih neobavesteno! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Uzeo sam NOD 32. Meni se čini puno boljim od KAVa...... A i lakši je za sistem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji zvučnici do 100 evra ? | Gale | ŠDK - Zvuk na računaru | 310 | 26.3.2024 18:57 |
Sistem se pocne dizati zatim se ugasi | Spomenko | Kvarovi | 8 | 12.3.2008 7:24 |
Koji 2.1 sistem? | Devil | ŠDK - Zvuk na računaru | 21 | 26.3.2006 12:00 |
Opera mi ubi sistem | Monk Psycho | Operativni sistemi | 12 | 12.3.2006 5:09 |
software za 'simple' video nadzor sistem | sorcerer | Aplikativni softver | 1 | 8.3.2006 23:40 |