Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Slobodni softver
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.4.2006, 21:30   #1
AxeZ
Banned

Član od: 30.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku AxeZ
Određen forumom FreeBSD je u stvari Linux distro...:)

..nite znali.....izgleda da časopis mikro zna nešto što mi ne znamo...:=)

http://forum.ns-linux.org/cgi-bin/Ya...num=1144203588
AxeZ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.4.2006, 21:52   #2
laserjat
Novi član

Član od: 29.12.2005.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku laserjat
Određen forumom Re: FreeBSD je u stvari Linux distro...:)

To nije nista novo kad je Mikro u pitanju.

Na decembarskom DVD su u oblasti programi->Linux stavili FreeBSD 5.4
laserjat je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.4.2006, 22:13   #3
Covenant
Deo inventara foruma

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka

Mogu misliti kakvu su facu slozili korisnici BSD-a
Ovo mora da je bio sok za njih.....
Mikro ionako nije preterano dobar caspois-pravo kancelarijsko s...e,tekstovi,u skladu sa tim i deluju kao(cuj kao!)da su ih pisali kompjuterski birokrati koji nisu videli dalje o MS Word-a,ikona na dekstopu i svog nosa.....
Da nema DVD-a sa objektivno interesantnim i korisnim stvarima koji se dobija uz casopis,dosta bi se proredio broj njihovih citalaca...
Digital je po meni uz SK najbolji kompjuterski casopis-ima solidnu rubriku za linux vec poodavno,tekstovi su interesantni i prilicno solidnog kvaliteta,a testiraju i zanimljiv hardver....
PoZ!
Covenant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.4.2006, 17:45   #4
bobzilla
Član

Član od: 27.10.2005.
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Zaboravio sam lozinku na Lugons forumu... Mrzi me sad da trazim, tako da cu dati komentar ovde...

Meni je Mikro od samog pocetka smesan casopis... Totalno beskorisan... Zali boze para... Ali moramo imati na umu da je upravo Mikro prvi uveo rubriku koja se stalno bavila GNU/Linuxom... To je uredjivao Gojko Adzic, koji je neko vreme bio i GLODUR Mikra... Ta rubrika je bila vrlo korisna... O timu (bolje receno coveku) koji sastavlja DVD ne bih imao mnogo reci... Svojevremeno sam pisao Gojku i dao par primedbi na sam CD i izbor softvera... Dobio sam obecanje da ce to biti preneto gosn. Dimitrijevicu (koji vec godinama uredjuje tu oblast). Ali nijedna od mojih primedbi nije usvojena. Par meseci pre toga desio im se veliki peh... CD koji vecim delom bio posvecen freeware i FOSS softwareu. Pomislio sam: ovakav trend ce se nastaviti i pretplatio se na godinu dana... Nazalost, od toga nije bilo nista... Posto moje primedbe o prevelikoj zastupljenosti sharewarea, nedostatku softwarea za GNU/Linux (koji je uglavnom objavljen u RPM formatu - sto je takodje bila jedna od primedbi) nisu poslusane, od jula 2003 desava mi se da jednom godisnje kupim Mikro i to bas ako imam para za bacanje i da bih video da li ima promena... Posto jos uvek nemam DVD, ni nemam neku korist od njega... Tako da ni taj razlog za kupovinu kod mene ne vredi...

Doduse moram priznati da su neke primedbe (vezane za odredjene rubrike) uslisene... Ali moram reci da je to verovatno zbog veceg pritiska citalaca... Recimo uvedena je rubrika "Web design" za koju sam ja lobirao... Ali prekasno... U to vreme sam vec prestao da kupujem Mikro... Dok sam bio pretplatnik, te rubrike nigde nije bilo...

BTW, originalno izdanje Mikro Knjige pod nazivom "Mikroracunari" je bilo mnogo bolje resen casopis... Doduse on je u pocetku bio deklarisan "za pocetnike", ali su se na takav nacin i ponasali. Sadrzaj je bio dosta raznolik i za svakoga je bilo ponesto.

E, sad... Da izadjem iz price... Moram priznati da sve cesce kupujem SK. Vidi se poboljsanje kvaliteta i sadrzaja. Eto male pohvale. Da ne bude da samo kudim naokolo.
bobzilla je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2006, 9:54   #5
urke
ex Laki pingvin

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka

Hehe, micro Kupovao sam Mikro redovno, do trenutka kada sam počeo da koristim GNU/Linux. Iskreno, više sam se zainteresovao za GNU/Linux kada sam u Mikru pročitao tekst o Mandrake (dal je bio 9.0 ili 8.0, ne sećam se). Kasnije sam poslao jedno e-pismo koje je i objavljeno u sledećem broju NOVEMBAR 2002 (HOĆEMO LINUX) i tražio malo softvera za Linux (source za kernel i XFree86, paket OOo) i oni su u tom broju objavili GIMP na CD-u, ali u RPM formatu. Onda sam skapirao da samo kopiraju softver za GUN/Linux sa instalacionih diskova distribucije RedHat (u to vreme). Poslao sam im još jedno pismo, bljuzgajući po njihovom lažnom revolucionarizmu (koje naravno nije objavljeno, a ne znam zašto ) i prestao da kupujem tu gnusnu novinu. Ono što me je i do tada nerviralo je debilski tekstovi koji su gotovo beskorisni a primenjeni glupim amerikancima koj će dati tri moje plate da bi se čuli sa tetkom u arkanzasu preko najnovijeg modela PDA.
E da, jedina stvar koja mi se u mikru sviđala je cenovnik hardvera u Srbiji, na osnovu koga si mogao da stekneš utisak o okvirnoj ceni onoga što te interesuje.
urke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.4.2006, 23:17   #6
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka

"Mirko" je jedan od najglupljih domacih casopisa. Jos uvek se kajem shto sam pre godinu dana dao 270 din za to s***e.

Bobzilla, jedno licno pitanje, da li ti imas neke veze sa Gnuzillom?
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.4.2006, 2:04   #7
bobzilla
Član

Član od: 27.10.2005.
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka

Ne, osim kao čitalac.
bobzilla je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.4.2006, 21:42   #8
mare_bj
Član

Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Mislim da je BUG najbolji časopis na ovim prostorima.
Gnuzilla je takođe cool.
mare_bj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Linux za pocetnike The Finest Serbian Since '82 Slobodni softver 116 30.8.2007 23:24
Koji linux distro Anak1n Slobodni softver 41 22.6.2006 0:06
Kako putpuno izolovati Linux od Windowsa The Finest Serbian Since '82 Operativni sistemi 9 31.3.2006 23:52
linux i windows kole racunic Slobodni softver 27 6.3.2006 16:44

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:10.