![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 19.7.2006.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 991 puta na 765 poruka
|
![]()
Da bi ste mogli da me pratite pogledajte u moj javni profil sta imam jer me mrzi da prepisujem.
![]() Evo ovako. Koristim dual boot. XP sp3 je na Seagate hdd-u a Widnows 7 je na WD hdd-u (na njemu je bila i vista pre win 7). Vista i Win 7 se na WD hdd-u normalno butuju, odnosno brzo tako da mi tu nista ne smeta. Situacija je takva da i vista i win 7 imaju brze vreme butovanja od xp-a na mom kompu - oko 30 sekundi. Uzimam u obzir i cinjenicu brzinske razlike izmedju dva harda koja imam a koja nije bas mala ali i Seagate tera punom brzinom koliko moze i na testovima ima normalnu brzinu za njega. Malo mi bode oci sto butovanje XP Sp3 na Seagete hdd-u od momenta kada prodje post ekran do welcome screen traje 45 sekundi a nakon toga sve deluje normalno i treba mu 10 sekundi da zavrsi butovanje. Sam rad u xp-u je normalan i nikakvih usporenja nema. Sledece sam proveravao i probao. 1. KIS 2009 (i sa njim i bez njega se isto ponasa) 2. Komp mi je sigurno cist i nema nikakvih kamadi (KIS je redovno azuriran) 3. Sve je u UDMA mode. 4. Vreme butovanja je ovakvo i ako je hdd defragmentovan. 5. Cistio sam registry greske sa Winxp Manager i Regitry first aid medjutim the problem persists. 6. U biosu sam naknadno iskljucio P-ata cotroller medjutim opet isto. 7. U biosu je hdd mode podesen na ide. 8. Jes da xp ucitava u ram citavih 240mb ali to nije bio nikakav problem sa Seagate hdd-om na Amd konfi koju sam imao. 9. Koristim xp sp3 untouched. Da li postoji nesto sto mogu da ucinim da se vreme butovanja xp-a na Seagate hdd-u skrati ? Siguran sam da negde gresim u instalaciji wina jer mi se ova situacija dogadja po drugi put, odnosno od kada sam nabacio Intela, do sada sam samo dva puta instalirao xp i u oba navrata se isto desava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Nemoj gasiti nikad komp i resio si svoje probleme
![]() (Man On The Moon: Da li postoji lek za duhovitost ? Odgovor: silence ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Ja trenutno imam samo XP x86 SP3, do pre koju nedelju imao sam uz njega i Vistu x64 sP1.
Nisam merio, ali je tu negde kao tvoje vreme, vreme butovanja XP-a. Vista je bila mozda ~5 sekundi brza. Da li je stvarno toliko bitno, kao da ga palis/gasis ili resetujes 20x na dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ništa neobično za XP...nisam merio, ali i ovaj moj je otprilike isto toliko kilav. Doduše, podiže se solidan broj programa i drajvera sa njim. I ovo nije nikakav kvar, tako da ide u Operativne sisteme.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
A pazite sad ovo,xp sp3 mi butuje oko minut i 10 sekundi,kad se pojavi onaj boot screen brojao sam i oko 20 puta prodju one tackice pre nego sto se pojavi welcome screen.Onda prikljucim drugi hard na kome imam win 7 koji je inace poluispravan i ponovo podignem xp ali onda prodju samo 4 puta one tackice i podigne se win!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa to je i sam MS rekao da ce da optimizuje/ubrza dizanje Win-a. A mozda kao sto kaze Rocker imas mnogo programa koji se dizu sa Win-om...
Nemoj da se opterecujes sa time... Nemoj samo da gasis komp. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex Parrot
|
![]()
Da nemate slučajno neki vid konekcije preko mrežne karte? Meni se dešavalo da ukoliko komp dobija dinamički IP preko DHCP servera ta procedura zna da potraje, a za sve to vreme sistem čeka. Proverite tako što ćete disable-ovati mrežnu kartu pa restartovati komp i videti jel ima promena. Rešenje je statička IP adresa, ukoliko je moguće.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku GoranSTX na korisnoj poruci: | ||
Mickie (19.3.2009) |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ok, shvatio sam da tako mora da bude.
![]() Sto se mene tice ovde u ovoj temi moze da padne jedan lock i da odleti u djubre. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Vista se svejedno brže diže od XP-a, konstatovano na oba kućna kompa, zamenom XP SP3 sa Vistom SP1.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Idi na www.tweakxp.com i nadji odgovore. Verovatno XP trazi uredjaj koji ne postoji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
pomeri JUMPERe na HDD i CD
![]() SATA je majka |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Ako ima true SATA setup, onda mu jumperi ne trebaju
![]() Ja mislim da je problem ono shto Goran reche - nepostojeca mrezhna konekcija, proveri to, a takodje pogledaj malo i servise koji se pale kada ukljuchujesh win, mislim da ima dobar link negde na Super PI benchmark threadu, o servisima koje mozhesh da iskljuchish. Uglavnom nishta neuobichajeno, ali mozhda mozhe da se tweakuje dovoljno dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ma nemam vise zivaca da se zamlacujem s tim optimizacijama. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne moras ni sada da ga trpis, Win 7 i sada radi super.
![]() Jeste da je beta ali stabilniji OS nisam video (s'tim sto nece svi programi da rade ali velika vecina hoce). |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomoć, komp sam radi system restore pri svakom restartu | jingles | Zaštita | 4 | 18.1.2009 21:55 |
Kao SATA II hoće da radi ali... | ivanza | Nosači podataka | 1 | 25.1.2008 21:32 |
Racunar nece da radi u AHCI modu | harmon | Kvarovi | 10 | 8.8.2007 22:26 |
Radi pa ne radi | ucitelj paracin | Kvarovi | 3 | 19.5.2007 10:47 |