![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.1.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovako: imam telekomov modem Huawei SmartAX MT882 (to je onaj rozi) a brzina adsl-a je 1Mb/s. Modem je povezan sa kompjuterom preko LAN-a. E sada potrebna mi je wireless mreza u stanu zbog laptopa. Kako da je napravim da li je to moguce preko postojeceg modema (switch + AP) ili kupovinom rutera. Drug mi je pre par dana uzeo ADSL kod Telekoma i kaze da je dobio ruter sa antenom kaze konektovao se na Sony PSP preko wirelessa. Da li je to istina da imaju te nove rutere (jos nisam bio kod njega da vidim koji je), da li neko ima taj ruter. Jel mogu ja da zamenim ovaj moj postojeci za taj. Unapred zahvalan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ima telekom te Huawei rutere ali ne daju svima. Nazalost, ne mogu se zameniti. Jedan clan ovog foruma je to isto pokusao. Tebi bi ta opcija bila najbolja (da zamenis taj ruter za onaj bezicni ruter). Ako treba, doplati malo. To je ona bolja opcija... Imas i drugu opciju a to je ti sam kupis bezicni ruter (oko 30-40e) i onda sam da napravis wireless mrezu po stanu (kuci).
Ja bi' prvo nazvao Telekom i video sa njima oko tih rutera, verovatno im je roba koja je zadrzana na carini prosla cim je taj tvoj drug dobio taj wireless ruter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Najjeftiniji je TP LINK WR340G i radi super (ja ga imam) ali wireless ruter sa nesto jacim signalom je TP-LINK TL-WR543G. Cena je oko 50e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka
|
![]()
http://itsvet.com/proizvod/tp-link-t...router/317/107
Mislim da je ovaj OK. U sustini, moze svaki wifi da prodje 2-3 zida normalne debljine (cigla, mozda i cigla i po ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Ev da ne otvaram novu temu, htio sam da pitam trebam li antenu kada bi recimo htio pristupiti routeru sa laptopa sa otprilike tridesetak metara iz druge kuće. Dakle, router (i AP u jednom) i laptop na udaljenosti od 30 metara i 2 zida. Trebam li antenu i ako trebam, na šta da je prikačim ako laptop ima već ugrađenu wireless antenu koja nema nikakve koaks priključke?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
TP-LINK TL-WR543G Kupio bih ovaj ruter, ali prvo da pitam za podesavanja, jel tesko za telekom
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Umrežavanje 2 računara preko wireless rutera i ADSL rutera | Sale013 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 25 | 24.2.2011 0:57 |
Laptop gubi konekciju s Wireless mrezom | Anebolos | Kvarovi | 0 | 27.9.2008 10:53 |
Wireless wireless router | srka | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 12.4.2008 19:47 |
wireless me ubi... | forrest_gump | Internet tehnologije | 17 | 20.10.2007 11:41 |