Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.3.2009, 1:29   #1
k.o.l.e.
Član

Član od: 13.1.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Question Pravljenje wireless mreže

Ovako: imam telekomov modem Huawei SmartAX MT882 (to je onaj rozi) a brzina adsl-a je 1Mb/s. Modem je povezan sa kompjuterom preko LAN-a. E sada potrebna mi je wireless mreza u stanu zbog laptopa. Kako da je napravim da li je to moguce preko postojeceg modema (switch + AP) ili kupovinom rutera. Drug mi je pre par dana uzeo ADSL kod Telekoma i kaze da je dobio ruter sa antenom kaze konektovao se na Sony PSP preko wirelessa. Da li je to istina da imaju te nove rutere (jos nisam bio kod njega da vidim koji je), da li neko ima taj ruter. Jel mogu ja da zamenim ovaj moj postojeci za taj. Unapred zahvalan
k.o.l.e. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2009, 1:49   #2
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv
Određen forumom Re: pravljelnje wireless mreze

Ima telekom te Huawei rutere ali ne daju svima. Nazalost, ne mogu se zameniti. Jedan clan ovog foruma je to isto pokusao. Tebi bi ta opcija bila najbolja (da zamenis taj ruter za onaj bezicni ruter). Ako treba, doplati malo. To je ona bolja opcija... Imas i drugu opciju a to je ti sam kupis bezicni ruter (oko 30-40e) i onda sam da napravis wireless mrezu po stanu (kuci).
Ja bi' prvo nazvao Telekom i video sa njima oko tih rutera, verovatno im je roba koja je zadrzana na carini prosla cim je taj tvoj drug dobio taj wireless ruter.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2009, 2:08   #3
k.o.l.e.
Član

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Ima telekom te Huawei rutere ali ne daju svima. Nazalost, ne mogu se zameniti. Jedan clan ovog foruma je to isto pokusao. Tebi bi ta opcija bila najbolja (da zamenis taj ruter za onaj bezicni ruter). Ako treba, doplati malo. To je ona bolja opcija... Imas i drugu opciju a to je ti sam kupis bezicni ruter (oko 30-40e) i onda sam da napravis wireless mrezu po stanu (kuci).
Ja bi' prvo nazvao Telekom i video sa njima oko tih rutera, verovatno im je roba koja je zadrzana na carini prosla cim je taj tvoj drug dobio taj wireless ruter.
Pa i ja sam hteo da ih zovnem da ih pitam, ali ne znam sta da im kazem kako da ih pitam, 'ljubazno' da ih zamolim. Videcu vec sam sa sobom. A ovaj moj drug samo otiso tamo gore kod sportskog centra vracar potpisao ugovor za dva dana ga zvali da dodje po ruter. Ne znam sta im to predstavlja problem da zamene, kad sad simbolicno opremu dobijes na koriscenje za 1 din, isto kad sam i ja uzimao ovaj.
Stara 11.3.2009, 9:39   #4
Salito
Član

Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka

Citat:
k.o.l.e. kaže: Pregled poruke
Pa i ja sam hteo da ih zovnem da ih pitam, ali ne znam sta da im kazem kako da ih pitam, 'ljubazno' da ih zamolim. Videcu vec sam sa sobom. A ovaj moj drug samo otiso tamo gore kod sportskog centra vracar potpisao ugovor za dva dana ga zvali da dodje po ruter. Ne znam sta im to predstavlja problem da zamene, kad sad simbolicno opremu dobijes na koriscenje za 1 din, isto kad sam i ja uzimao ovaj.
Nazalost, nema shanse da ti zamene ruter ako je tvoj ispravan, a kad nije ispravan, cekas nekoliko dana (citaj 2-20 dana) da ti daju HG520, jer sad imaju u ponudi samo taj i Aolynk wireless ruter (najgori modem u istoriji). a mozes da kupis bilo kakav adsl ruter i da postavish kod sebe. vidi shta ti se najvishe isplati: cekanje telekoma da ti zameni pokvareni modem ili da kupis neki npr tp-link za 30-40 evra. A Telekom ne menja rutere, provereno, informacija iz njihove tehnicke podrske.
Salito je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2009, 11:50   #5
k.o.l.e.
Član

Citat:
Salito kaže: Pregled poruke
Nazalost, nema shanse da ti zamene ruter ako je tvoj ispravan, a kad nije ispravan, cekas nekoliko dana (citaj 2-20 dana) da ti daju HG520, jer sad imaju u ponudi samo taj i Aolynk wireless ruter (najgori modem u istoriji). a mozes da kupis bilo kakav adsl ruter i da postavish kod sebe. vidi shta ti se najvishe isplati: cekanje telekoma da ti zameni pokvareni modem ili da kupis neki npr tp-link za 30-40 evra. A Telekom ne menja rutere, provereno, informacija iz njihove tehnicke podrske.
Ma onda mi uopste ne treba njihov HG520, izgleda moj drug ima taj Aolynk. Kazes da je njesra, onda najbolje da kupim neki tp-link do 40-50 evra max. Koji onda da uzmem. Bitno mi je da ima wireless koji moze da 'prodje' kroz tri sobe iliti dva zida i da ima najmanje dva prikljucka za Ethernet.
Stara 11.3.2009, 12:10   #6
dzonihsv
Deo inventara foruma

Član od: 26.9.2006.
Zahvalnice: 1.682
Zahvaljeno 5.818 puta na 3.141 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku dzonihsv

Najjeftiniji je TP LINK WR340G i radi super (ja ga imam) ali wireless ruter sa nesto jacim signalom je TP-LINK TL-WR543G. Cena je oko 50e.
dzonihsv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2009, 12:14   #7
Salito
Član

Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 30 puta na 27 poruka

http://itsvet.com/proizvod/tp-link-t...router/317/107

Mislim da je ovaj OK. U sustini, moze svaki wifi da prodje 2-3 zida normalne debljine (cigla, mozda i cigla i po ) Ja imam HG520, skoro sam uzimao adsl, i mogu da ga koristim na donjem spratu kod babe, u dvoristu, kuhinji... lepo radi, malo je slabiji signal, ali radi. idealnoje da ne prelazi 10-15m da bi radilo bozanstveno.
Salito je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.3.2009, 15:45   #8
Kum22
Veteran

Član od: 24.10.2007.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 50 puta na 30 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Kum22
Određen forumom Re: Pravljenje wireless mreže

Ev da ne otvaram novu temu, htio sam da pitam trebam li antenu kada bi recimo htio pristupiti routeru sa laptopa sa otprilike tridesetak metara iz druge kuće. Dakle, router (i AP u jednom) i laptop na udaljenosti od 30 metara i 2 zida. Trebam li antenu i ako trebam, na šta da je prikačim ako laptop ima već ugrađenu wireless antenu koja nema nikakve koaks priključke?
Kum22 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.3.2009, 1:03   #9
k.o.l.e.
Član

Citat:
dzonihsv kaže: Pregled poruke
Najjeftiniji je TP LINK WR340G i radi super (ja ga imam) ali wireless ruter sa nesto jacim signalom je TP-LINK TL-WR543G. Cena je oko 50e.
E moze ovaj izgleda dobro, domet je ok, cak i super posto treba da prodje kroz ciglu i po. A sto se tice podesavanja jel trebam ja nesto da radim, posto je ovaj telekomov normalno bio vec podesen. I jos jedno pitanje jel ja mogu u isto vreme da koristim i wireless i adsl. I da li mogu da koristim wireless kada mi je iskljucen komp. Jel ja ako kupim ovaj ruter onaj rozi telekom mi ne treba nego direkno adsl na ruter ide.
Stara 14.3.2009, 2:43   #10
k.o.l.e.
Član

TP-LINK TL-WR543G Kupio bih ovaj ruter, ali prvo da pitam za podesavanja, jel tesko za telekom
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Umrežavanje 2 računara preko wireless rutera i ADSL rutera Sale013 Komunikacioni uređaji i umrežavanje 25 24.2.2011 0:57
Laptop gubi konekciju s Wireless mrezom Anebolos Kvarovi 0 27.9.2008 10:53
Wireless wireless router srka Komunikacioni uređaji i umrežavanje 12 12.4.2008 19:47
wireless me ubi... forrest_gump Internet tehnologije 17 20.10.2007 11:41

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:29.