![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
E ovako drugari,
Potreban mi je program kojim ću moći da pronađem duplirane fajlove na jednom računaru, ali mora biti sigurna varijanta. Od skora sam počeo civilnu vojsku u jednoj instituciji kulture, a kako to obično biva, tamo zaposleni ljudi su uspeli da svaki od 90ak računara zaraze hrpom čuda, zatrpaju kojekakvim djubretom, instaliraju ko zna kakve programe i razbacaju sve žive fajlove gde stignu. Kao nekome ko se razume u računare odmah su mi dali zadatak da sređujem te računare, a o tom procesu ću vas izveštavati kako budem nailazio na egzotične slučajeve, za sada mi treba neki pouzdan program za ovaj posao. DAkle ne sme nista da brljavi, tj. mora biti siguran da su dupli fajlovi zaista dupli. Računar za koji mi treba ima oko 500GB podataka, a ne bi smeo da ima više od trećine toga, ali ga je neko ili nešto upropastilo. većinom su slike i tekstualni fajlovi, kao i nešto video zapisa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Imas Duplicate File Finder, ali ne smes mu narediti da brise duplikate iz foldera Windows.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Haker95 na korisnoj poruci: | ||
dkdnt (13.3.2009) |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Da, i ja sam imao na umu tako nešto. Inače, novac nije problem, pošto bi se za sredjivanje datog računara izdvojilo novca koliko treba.
samo da proverim još jednom. Na kompu ima milijardu slika, a fora je u tome što su mnoge slične, razlika je samo u 1stepenu ugla iz kog je eksponat slikan, ili u sličnim sitnicama. Frka je da se ne obrišu ti slični fajlovi, pošto znam da ACDsee to ume da radi. Dakle, da li cje DFF uspeti da pronađe samo potpuno identične fajlove? bez obzira na to kako se zovu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Imas i Duplicate File Detective, Duplicate File Detector, Clone Remover, Foldermatch...
Mislim da ovaj poslednji moze da nadje sve duplikate na racunaru, bez obzira ako su im imena razlicita, za prva tri nisam siguran. Inace ako se slika razlikuje po nekom detalju (bilo kom) mislim da je nijedan program ne bi trebao detektovati kao duplikat, i da se kao duplikat prikazuju samo identicni fajlovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Pa testiraj. Izdvoji nekoliko sličnih u test sredinu (virtualbox) i probaj, pa ako obriše duplikate a ne i slične, znaš na čemu si
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
http://www.easyduplicatefinder.com/
Koristio sam ga licno za sredjivanje kolekcije slika. Nalazi fajlove po imenima i/ili sadrzaju uporedjivanjem hasheva (sto znaci da dve slicne slike nece vide kao iste, cak i dve slike razlicite rezolucije nece biti prepoznane). Program nudi i mogucnost pravljenja .html liste, pa onda brisanje moze da se obavlja rucno, sto je mnogo bezbednije. I nemoj vise da se istices znanjem da se ne uvalis u nesto jos grdje ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nighthawk na korisnoj poruci: | ||
dkdnt (15.3.2009) |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
ok, ovaj poslednji sam skinuo i testirao. namerno sam duplirao razne datoteke i koliko vidim po logu, njih je našao, a bogami našao je i još ponešto duplirano. Ja sam duplirao oko 400MB sadržaja, a on je pronašao još toliko
![]() Hvala na preporuci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Imao sam hrpu video klipova i slika duplikata i probao sam skoro sve dole navedene programe i rezultat je bio da su neki za duplikate prijavljivali fajlove koji to nisu,tako da sam mogao da izbrisem ono sto mi treba da nisam proverio neke fajlove.Ni jedan od ovih programa nije mogao da nadje gomilu potpuno istih fajlova kojima je samo ime bilo razlicito,i ako sam podesio da ne trazi samo po nazivu.Znaci sto se tice videa i slika ni jedan od ovih programa ne obavlja posao.Problem sam resio tako sto sam otvorio oba foldera sa duplikatima,poredjao ih po velicini,izabrao thumbnails view i onda uradio tile windowsa i trazio iste thumbnail-ove,jedini siguran nacin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
znate li da li postoji program koji ce da mi pronadje duplirane mp3 fajlove ali da moze da trazi, ne samo po imenu fajla, vec i po ID3 tagu tj. imenu izvodjaca i nazivu numere? imam 50000 pesama na hardu a sigurno ima mnogo duplikata koji se kao fajlovi razlicito zovu, medjutim imena izvodjaca i numera sigurno ima istih, kao i naravno trajanja pesama, ali samo razlicitih kvaliteta... ima li pomoci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
No Clone
DupeGuru - placa se ali... Duplicate File Cleaner Ima ih naravno jos ali i ovo bi trebalo da bude dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 23.8.2012.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 67 puta na 62 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
DTS fajlovi? | ivaana | Zvuk na računaru | 3 | 22.1.2008 1:22 |
Sta su ikonice? Sta fajlovi?, a sta folderi? | :MrGrEEn: | Operativni sistemi | 6 | 13.12.2007 22:53 |
R00,R01,R02........fajlovi | Aleksandar1987 | Aplikativni softver | 6 | 24.10.2007 22:21 |
Bad sektori i Corrupted fajlovi | Totti | Kvarovi | 18 | 7.4.2007 23:26 |
Sta znace fajlovi sa NFO ekstenzijom i cemu sluze? | Ilic Marko | Aplikativni softver | 7 | 18.12.2005 0:54 |