Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.3.2009, 15:35   #1
zdravkelja
Deo inventara foruma

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 1.929
Zahvaljeno 1.916 puta na 819 poruka
Određen forumom Thermaltake Level 10 concept case

http://www.bit-tech.net/news/hardwar...cept-case-le/1
http://www.hexus.net/content/item.php?item=17467
http://www.theinquirer.net/inquirer/...rt-thermaltake

The Level 10 doesn't look like a traditional PC case. Instead of putting all the components into a big box, motherboard, hard drives, optical drives and PSU got their own compartments that are attached to a massive pedestal. For the design Thermaltake cooperated with the BMW Group Designworks USA. During development the visual appearance was, besides the new concept, one of the most important objectives.

Strasno
Samo me hladjenje interesuje. Kazu da ce svuda biti po nekoliko manjih ventilatora.
zdravkelja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku zdravkelja na korisnoj poruci:
dacajak (14.3.2009), Doomche (14.3.2009)
Stara 14.3.2009, 17:09   #2
Doomche
V.I.P. Test Drive

Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
Određen forumom Re: Thermaltake Level 10 concept case

Ovo je genijalna ideja. Na ovaj nachin nece sve komponente u kucishtu patiti od odavanja toplote ostalih komponenti. Neko ce da se pozhali da nema vazdushnog tunela, ali ako svaki odeljak bude imao vent, nema nikakve potrebe za njim, jer je glavna njegova prednost unoshenje vazduha u kucishte, ne posebno komponentama... A pored toga, izgleda super
Doomche je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.3.2009, 18:00   #3
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 508
Zahvaljeno 1.137 puta na 821 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Citat:
Doomche kaže: Pregled poruke
ali ako svaki odeljak bude imao vent
I sta, da imas kuciste sa 20 ventilatora?Ukljucis ga i eto ti usisivac.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci:
jozvan_Kg (12.10.2009), Pjanovic (14.3.2009)
Stara 14.3.2009, 18:23   #4
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak
Post Re: Thermaltake Level 10 concept case

Citat:
Mario Pavićević kaže: Pregled poruke
I sta, da imas kuciste sa 20 ventilatora?Ukljucis ga i eto ti usisivac.
Kakvih 20 venta, pa nemas 20 komponenti. U vrh 6 venta, mnoga kucista danas imaju toliko venta i vise. Po meni je isto odlicna ideja. Jos samo malo da usavrse dizajn, dobro ipak je ovo samo "prototip", polako ce to dobijati pravi oblik. Ali ipak i dalje su oni glavni uzroci grejanja zajedno, graficka i procesor (maticna). Koncept mi se svidja, jos samo da vidimo kako ce se u praksi pokazati?
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.10.2009, 11:31   #5
pharaon.92.bc
Starosedelac

Član od: 9.1.2008.
Zahvalnice: 395
Zahvaljeno 646 puta na 401 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pharaon.92.bc

Video 1

Video 2

http://www.ttlevel10.com/
pharaon.92.bc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2009, 2:57   #6
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka

Omg.. Gluplje dizajniranu stvar nisam video od kad je BMW izbacio poslednju 5 seriju. Ups pa i ovo je BMW dizajnirao.. Zasto bi neko davao 300e (koji je apsolutni minimum za ovo (u daljem tekstu ga tako zovem jer ne mogu da se setim niceg prikladnijeg)) za ovako klaustrofobicno kuciste? Tezi kao prosecan Volvo (nekoliko hiljada tona..),ostavlja malo mesta za komponente,izgleda kao komoda moje devojke (za nakit i ostali stuff offnaravno) i jos te ostavlja zakucanog na vazdusno hladjenje! Mislim ako vec imam para da uzmem ovako nesto (sto trenutno nemam) zatevam maksimum tj necu ubaciti C2D masinu u njega. Misli li neko da bi se i7 (940 kao minimum recimo) komotno osecao unutar ovoga? Nope. Pogotovo uz recimo dve 5870 u CF rezimu koje se prelepo greju. 2 venta nece to rashladiti. Jako me podseca na rerne u zapadnjackim sporetima koje imaju slican nacin raspodele vazduha i toplote. Vodenjak bi i mogao da se nekako skarabudzi (pod velikim znakom pitanja),ali se onda gubi poenta ovog "komodnog" kucista. Jedina stvar koja me je odusevila je prostor za sredjivanje kablova od ~2Cm. Za ove pare uzmes Lian Li case i bilo koje napajanje od 150e i furas uz eleganciju i efektivno hladjenje. Uf kako se najezih od reakcije
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2009, 14:52   #7
veseliburek
Starosedelac

Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 388
Zahvaljeno 717 puta na 386 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku veseliburek Slanje poruke preko Skypea korisniku veseliburek

Ovo će teško naći svog kupca, kad je u pitanju DOBRO vazdušno hlađenje, neophodan je dobar protok. (ja moj komp iz profila hladim sa 3x12cm Xilence ventilatorima + vent na napajanju, cela poenta je protok vazduha )
Glupo je stavljati svaku komponentu u odvojeno kućište, kućišta nisu ovakva kakva jesu bezveze, ne znam šta ovi sad izmišljaju toplu vodu...
veseliburek je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2009, 15:35   #8
pharaon.92.bc
Starosedelac

Citat:
veseliburek kaže: Pregled poruke
Ovo će teško naći svog kupca, kad je u pitanju DOBRO vazdušno hlađenje, neophodan je dobar protok. (ja moj komp iz profila hladim sa 3x12cm Xilence ventilatorima + vent na napajanju, cela poenta je protok vazduha )
Glupo je stavljati svaku komponentu u odvojeno kućište, kućišta nisu ovakva kakva jesu bezveze, ne znam šta ovi sad izmišljaju toplu vodu...
Izgleda da nisi shvatio poentu ovakvog dizajna.Pa fora i jeste u tome da se naprave odvojena "kucista" za svaku komponentu kako toplota koju proizvode npr. hardovi ne bi bespotrebno povecavala temperaturu CPU-a.Na ovaj nacin se specava sirenje toplote jedne komponente po celom kucistu.Hardovi imaju svoje hladjenje,napajanje svoje kao i MB sa ostalim komponentama.Deo u kome se nalazi maticna ploca sa grafickom tj. grafickim kartama ima jedan 140mm vent koji uvlaci hladan vazduh i jednu 12-icu koja izvlaci topao vazduh.Sasvim dovoljno za odlicno hladjenje ovih komponenti (ja bih ipak dodao jednu 12-icu na gornju stranu da izvlaci vazduh ).U standardnom kucistu vent se obicno nalazi ispred HDD kaveza i svu toplotu sa hard diskova "gura" dalje ka procesoru i grafickoj karti.Samim tim temperatura CPU-a i GPU-a se povecava.No,u svakom slucaju dizaj kucista je do jaja.
Stara 12.10.2009, 20:53   #9
jozvan_Kg
V.I.P. Test Drive

Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 1.572
Zahvaljeno 822 puta na 457 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku jozvan_Kg

Bože, šta sve neće smisliti...Ček, zar pre nekoliko meseci/godina isto se nešto busaše u grudi sa ovakvim dizajnom? Nešto mislim da je bilo slično ovome, pa otišlo u zaborav. Takođe mislim da je ovo totalna glupos'. Meni lično je dovoljno bilo koje full tower kućište, a mislim da bi i svakom ko se bavi i ozbiljno i neozbiljno sa kompovima bilo isto to sasvim dovoljno. U pojedina kućišta (FT) može da stane slon sa mitraljezom u vojničkim čizmama, a kamoli komponente (koje god one bile). Bez da vređam bilo koga, ali ta konstatacija da hardovi bespotrebno dižu temp procesoru je totalno van mesta i jednostavno glupa. Primer: NZXT Zero 2 kućište + 1 hdd od 200 gb + 4 hdd od 1 TB, postavljeni bočno u odnosu na ploču i jedna dvanaestica koja duva preko njih ka spolja. Temp cpu-a je konstantno 48' u leru, a kada se hardovi izvade bude 47' (mada je pitanje koliko je ovo objektivno). Jedan stepen je zanemarljivo, sem ako korisnik nije malko van vinkle, pa misli da mu je i taj jedan mnogo. A i drugo, ako hoćemo baš tolko da se brinemo o višku temperature u kućištu, bolje baciti pogled na grafiku, koja je obično na 4-7 cm od cpu-a, i koja, složićete se, greje ostale komponente mnogo više negoli hard diskovi. Nešto sumljam da su uspeli da grafiku spakuju posebno, jelte, jer mora da se priključi na ploču, a konektor je odmah ispod procesora. A i neće vredeti da se stavlja bilo kakva pregrada između grafe i cpu-a, jer je obično NB i njegov hladnjak tu, a on zahteva barem kolko-tolko protok vazduha. Tako da glavni grejač i da hoće ne mogu da izoluju, što dalje znači, da ovo odvajanje hardova nema smisla. Plus da ne pominjem gomilu ventilatora, koji koliko god bili tihi, opet će se čuti jer ih ima masa.
Jednostavno, ovo će biti fail, i to će se pokazati i videti vremenom, kao što je i bilo sa svim 'revolucionarnim' kućištima. A gledano sa ekonomske strane, ako ovome budu očepili cenu, a sigurno hoće, više će se isplatiti neko kvalitetno vodeno hladjenje + dobro FT kućište, koje će biti em tiše, em 'ladnije, a da ne pominjem jeftinije.
jozvan_Kg je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.10.2009, 21:14   #10
pharaon.92.bc
Starosedelac

Ovo kuciste i nije namenjeno osobama kao sto si ti.

Ovo kuciste je namenjeno ljudima koji hoce da imaju umetnicko delo na stolu a ne ultra provetreno kuciste (kao ja ) uz pomoc kojeg ce da izvuku maximum iz svojih komponenti.

Sto se tice pregrade za grafu CM je to davno stavio u Cosmo S kuciste.
Takodje sva novija i kvalitetnija kucista stavljaju ove "pregrade".Kod nekih modela se moze naci "pregrada" koja odvaja napajanje od ostalih komponenti dok se kod nekih kvalitetnijih moze naci i pregrada za grafe pa cak i dodatno hladjenje za iste.
Stara 13.10.2009, 1:44   #11
Thaedass
WALL-E

Citat:
Pharaon.92.bc kaže: Pregled poruke
Ovo kuciste i nije namenjeno osobama kao sto si ti.

Ovo kuciste je namenjeno ljudima koji hoce da imaju umetnicko delo na stolu a ne ultra provetreno kuciste (kao ja ) uz pomoc kojeg ce da izvuku maximum iz svojih komponenti.
Da li si svestan koje neslaganje u recenici si namestio? Umetnicko delo+ne ultra provetreno+maximum iz svojih komponenti=epic fail ili big amount of heat U najobicnijem kucistu gde je napajanje iznad maticne,sve spakovano na stari tradicionalni nacin,T HDD i PSUa ce ti podici T CPUa za ~2-3 stepena. Nije dovoljan razlog za odvajanje. Drugo sto jedan vent od 14 i jedan pozadi od 12cm nece namestiti dovoljnu promaju za 5870CF i i7 940. OC uz ovo se moze u startu zaaboraviti. E sad sto se izgleda kucista samog tice necu zalaziti jer su ukusi razliciti. Meni se licno ne svidja i nije mi umetnicko delo
Stara 13.10.2009, 15:59   #12
pharaon.92.bc
Starosedelac

Nisi me razumeo.Hteo sam reci da ce ovo "umetnicko delo" kupiti ljudi kojima nije bitan protok vazduha i koji ne zele da izvuku maximum iz svojih komponenti.Dok oni koje to zele ce da kupe nesto poput CM HAF serije.
Stara 24.7.2010, 6:35   #13
Thaedass
WALL-E

*BUMP*

Thermaltake Level 10 Review
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Abstractica - najoriginalnija igra ikad M.C. Male igre 321 4.5.2014 16:28

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:29.