![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
|
![]()
ovako, snimio sam film sa cd-a na hdd... film ima 704MB
da li postoji nacin da se taj film nekako snimi na cd od 702MB? Znaci nekako da se sabiju ta dva MB ili nesto... posto mi je glupo da kupujem cd od 800MB... a film je bio snimljen na obicnom cd-u cini mi se... p.s koristim nero 5.5.10.53 bundled |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
Sabijanje nije isplatljivo jer mozes da izgubis dodatno na kvalitetu. Znaci mozes da uzmes recimo VirtualDub i da odseces ta dva mb sto ti ne bih preporucio inace mozes slobodno da narezes taj disk sa overburn opcijom. Za overburn stavis 82:00 minuta i moras da rezes na Disc-At-Once modu, kad te on pita da li ste sigurni ti kazes Overburn CD i sve bi trebalo da bude u redu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]() Citat:
P.S. ovo je vise pitanje za forum Video/TV |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ja bih odsekao parce sa kraja... to je ionako nekih 10-tak sekundi credits-a... a sasvim je moguce da moze da se nareze i 703mb bez overburna. Naravno za to se koristi one and only VirtualDub. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 8.1.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Overburn je najbolja i najlaksa opcija. Rekompresija filma na manju velicinu bi sigurno dovela do nekog gubitka kvaliteta.
E sad jedna anegdota: Naisao sam na jedan DivX film koji je bio zipovan. Taj ko ga je rezao nije znao za overburn, pa je zipovao film kako bi mogao da stane na CD. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam "overburn"-ovao CD od 650MB na 651MB i CD nije hteo da radi!Jos ga cuvam,zao me da ga bacim-to je CD1 od "Gothic II" igre!
p.s. Ima li sanse da ga nekako ozivim,nateram da radi,prerezem(na drugi CD),... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Nero 6.6.0.16 ima opciju dodavanja 12 MB za CD-R tako da fillm od 704 mb može da se nareže bez problema.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.169
Zahvaljeno 5.001 puta na 2.914 poruka
|
![]() Citat:
Inače taj short leadout ne radi sa NEC-ovim DVD rezačima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ali radi na Sony-jevim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Hmmm ...
A ja sam ga bas rezao na Sony CRX210 (CD-RW 48/12/48) ![]() Mada moram priznati da je CD-R bio neka "no name smrdusha" koju je Sony hteo da reze na 16x max.Opet,overburn je bio za samo 1MB pa sam cenio da je nebitna budjavost CDa,ali ... za****o sam se ocito. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Po kojoj biste igri voleli da se snimi film, i zasto? | Marko_L | Kompjuteri i film | 691 | 6.11.2015 15:17 |
Najbolji SF film | drde | Kompjuteri i film | 116 | 11.2.2013 23:51 |