![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Internet je prepun hvalospeva o Firefox-u kako je najbolji browser i kako svi sa IE prelaze na njega. To je sve lepo, ali oni koji to pricaju verovatno nikada nisu koristili Operu.
Ili je Firefox stvarno bolji od Opere? Ja tvrdim da nije, narocito od kada je izasla besplatna Opera 8.5 (pa ne mora da se cimamo za sifru:) a i nije mi pukla ni jednom do sada (jedini Operin problem). Da li je neko sa Opere presao na Firefox? Ja sam ga probao i uspeo sam da odolim:P P.S. IE ce u verziji 7 napokon dobiti tabed browsing, sto je Opera postavila kao standard jos pre zna koliko godina (verovatno 7-8), a prosle godine je Firefox to predstavio kao njihovo revolucionarno resenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 26.10.2005.
Zahvalnice: 35
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Ouch. Ala ce biti svadje.
+ Vec ima jdna tema o browserima. Trebalo bi da bude dosta. Dobio si jedan " I Disapprove" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Svi uzimaju Firefox jer lici na IE.Prost je do bola.A i spor.S druge strane Opera je najbrzi browser koji postoji sto je ,ja mislim, vrlo znacajno kod nasih retardiranih veza.Sta drugo reci osim the best browser ever?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Opera!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 6.11.2005.
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Opera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Ne znam kolika je potreba za ovakvom temom.
Ovde takvo pitanje ne bi bilo ni off-topic - > http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=78 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 2.400
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
kad bih morao da biram izmedju Opere i FFa, uzeo bih FF samo zato sto ima dobar AdBlock... kod Opere me nervira to sto ima napakovan i mail program, i IRC i svasta...
zato ne koristim ni jedan od ta dve brauzera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
Zahvalnice: 2.400
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Vec smo jednom zakljucili da svako koristi ono sto mu vise odgovara, tj. da nema potrebe za ovakvim topicom - vec postoji jedan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
Član od: 16.10.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
|
![]() Citat:
Inače, Prvo sam probo Operu! Za mene, užas od programa! Prebukiran, bezbroj opcija koje ni ne koristim, ali ono što me je najviše iznerviralo je to kad download-ujem nešto i pauziram, kasnije neće da nastavi nego sve ispočetka!!! ![]() ![]() E onda sam otkrio Firefox, i svi porblemi "ko rukom odnešeni"!!! ![]() I ješ jedno, nemam ja ništa protiv svih koji koriste Operu!!! Pa ljudi koristite ono što vam je najbolje ![]() ![]() Pozdrav za sve!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
Inače pokušao sam dosta toga videti da podesim u Operi da mi radi kako treba, međutim nikako da rešim ta dva problema! Ako si Reloader tako upućen da je problem do mene, budi ljubazan pa prosledi svoj SETUP Opere kako bi i meni radio kao i tebi!!! Budeš li uspeo možda me i nagovoriš da pređem na Operu (but I doubt it) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Član
Član od: 16.10.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Sto se downloada tice, neki serveri ne dozvoljavaju resume tako da je verovatno to u pitanju pre nego li Opera. A u vezi prebukiranosti tice, pa sve je potpuno customizable i da se iskljuciti. Pogledaj recimo moj minimalisticki toolbar ![]() Kod Firefoxa mi se svidja sto postoji milion pluginova i extenzija, ali realno potrebna su mi svega 3-4, od toga 2 ili 3 su da bih nadomestio neke opcije iz Opere (extended statusbar etc.). Sve u svemu, svejedno je ko sta koristi - Operu ili Firefox, sve je stvar ukusa. Bitno je da sve manje ljudi koristi IE. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 27.10.2005.
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Ovo je priča bez granica...
A, to: "Oni koji koriste FF, sigurno nikad nisu probali Operu" je glupost. Svako koristi ono što mu odgovara. Ako neko voli isfensiran i natrpan korisnički interfejs koristiće Operu. Ako neko voli pregledan, čist i jasan interfejs koristiće FF. Što se tiče brzine, nisam primetio nikakvu razliku kada sam eksperimentisao sa Operom. Verovatno sam zbog toga ranije i isprobavao Operu. Ali sam je brzo odbacio... FF nudi meni poznat korisnički interfejs (hej, pa FF je zasnovan na kodu Netscapea, kojeg sam ja koristio do verzije 4.78), vrlo dobro ga poznajem, dostupna je gomila ekstenzija za njega i u praksi se pokazao najkorisnijim u onim stvarima za šta ga ja koristim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
NIKAKVU RAZLIKU?Pa daj nemoj sad da se lazemo.Uostalom ako neces da poverujes imas opise u casopisima pa sam procitaj.Opera je definitivno primetno brza,i oko toga uopste nema rasprave.Sto se interfejsa tice,svako moze da iskljuci ono sto mu ne treba,i da dobije spartansko-avganistansku verziju koja je kod FF-a prisutna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Novi član
|
![]()
koristio sam operu ali sam prešao na firefox
1 nije toliko natrpan opcijama koje ne koristim 2 nimalo nije sporiji u odnosu na operu |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Mozilla Firefox 4.0 Alpha 1 Pre | Torrente | Aplikativni softver | 7 | 31.8.2008 15:34 |
Mozilla Firefox nece da radi | alien | Aplikativni softver | 9 | 20.10.2007 20:57 |
Opera 9.50 Alpha 1 (kestrel) | illidan | Aplikativni softver | 0 | 4.9.2007 17:48 |
opera mail | JovanK | Aplikativni softver | 6 | 10.2.2007 22:26 |