![]() |
![]() |
|
ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Nameravam da kupim podlogu za laptop pa mi treba savet, koja je po vama najbolja?
Isprobao sam CM X1 i sviđa mi se. Ima 12cm fan i spustio mi je temperaturu za nekih 8-10 stepeni prilikom igranja Call of Duty. Neki, pak, preporučuju CM Infinity? Da li je bolja? Sta vi predlažete? I da, bilo bi poželjno da može da se nabavi u Novom Sadu, da ne bih morao "u Niš" po podlogu :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koliko para?
Ja imam X1 i vrlo sam zadovoljan... Infinity generalno nije los, ali nije to podloga za "skidanje temperature", vise je kao stilski detalj i 'ladjenje laptopa (nesto malo). Nije da ne 'ladi, cak je CM rekao da moze skinuti 17C (verujem da je samo marketing) ali jednostavno ima boljih postolja. Poslednja ispravka: dzonihsv (3.6.2009 u 2:05) Razlog: typo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
![]()
И мене занима подлога.
ЗА 2000-2500дин. Јуче сам постигао 74с и сморио сам се. ![]() А чистим редовно лаптоп,гледам да буде слободан са свих страна. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Do 2500 je najbolji izbor X1. Skida temp. za 10C i takodje se mnogo teze laptop zagreva. Kod nas nema onih najboljih postolja, bude po par pa se odma' proda ili skloni sa strane ujni, bratu, rodjaku... Ne znam da li ima jos uvek NZXT i Antec postolja koje kidaju (cena preko 60e). Takodje je nemoguce naci Titan G4TZ koji bi trebao da kosta oko 40e ali zato ima i odlicne performanse.
Imas za te pare i Thermaltake T1000 koji je nesto losijih performansi od X1 jer je sacinjen od plastike. Nema aluminijumsku/metalnu/etc mrezicu po povrsini tako da daje nesto losije rezultete od X1 jer laptop stoji direktno na plastici koja bas i nije najbolji provodnik toplote. Mada, ako se to zanemari, to je solidno postolje za male pare, 12cm vent, do 800rpm (prilicni tiho postolje), ima led svetlo, 2 usb prikljucka... Ako imas kinte, idi na X1 a ako si u stisci sa parama onda idi na T1000. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Znaci X1? Hmm...zvuči razumno, a i probao sam ga već...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa oko 7-10 stepeni mozes ocekivati nizu temperaturu sa 80%, cak i sa 90% postolja koje kod nas mozes naci. Sada, naravno efikasnost tog hladjenja zavisi od polozaja ventilatora i mesta koje je najvise zagrejano na laptopu. Ne znaci ti nista vent. koji stoji sa leve strane a sa desne strane ti se nalazi npr. graficka i procesor. You get the picture.
![]() Ja sam isto bio u dilemi kao i ti, nazalost meni nikog nije bilo da pomogne (sa konkretnim podacima) pa sam pucao na slepo i uz pomoc review-a sa neta. Trazio sam sve i svasta, i na kraju je izbor spao na Notepal X1 jer je za male pare (2200 dinara pre 6 meseci) bio odlicna kupovina, em imam i garanciju od 24 meseca tj. 2 godine. Ima potenciometar sa strane i 2 usb prikljucka a i prilicno je lako postolje tako da moze stajati u na kolenima. Takodje je izasao i Notepal X2 ali koliko vidim, nema ga jos kod nas. On ce 100% biti skuplji od 35e, mozda cak i od 40e jer ima 14cm led vent., veci, tezi je i ima jos nekih dzidzabidza... Moj predlog - slobodno pucaj na X1. Ja se nisam pokajao sto sam ga uzeo, cak mi je laptopu "lakse" samo dok stoji na njemu (bez ukljucenog venta). Poslednja ispravka: dzonihsv (3.6.2009 u 3:20) Razlog: typo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Uh sad se dvoumim, X2 mi je lep, a tu je i 14cm... Ne znam samo kad ce da izađe...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pitanje je, on je pretstavljen 15-og maja. Ako je npr. izasao ovih dana (mozda i ranije) onda se kod (po pravilu) ocekuje za mesec dana, osim ako D*sk nesto ne zezne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 30.11.2007.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka
|
![]()
Treba mi nesto za 17" sta od ovog:
1. http://www.itsvet.com/proizvod/coole..._cooler/54/632 2. http://www.itsvet.com/proizvod/coole..._cooler/54/617 3. http://www.itsvet.com/proizvod/coole..._cooler/54/599 ili 4. http://www.itsvet.com/proizvod/coole..._cooler/54/458 5. http://www.itsvet.com/proizvod/coole..._cooler/54/618 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako si vec ogranicen na to, onda je najbolji izbor odatle: COOLER MASTER NotePal Infinite (taj poslednji u tvoj post-u).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Hvala ti. Pa ne znam sta drugo. Uglavnom ono sto sam gledao ovo mi se ucinilo kao najbolje sto ima da se kupi u bg. Imas mozda neki drugi predlog?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imas jos i TT A2420, rasklopljiv je, tako da ne moras uvek da nosis celo postolje za sobom a 'ladi prilicno dobro.
Za te pare, nema nekih super izbora (ona top class postolja) ali ima sasvim ok postolja. Znaci, Infinite ili TT. Bukvalno ti je svejedno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Ok, onda cu ovaj infinite pa sta bude, po nekom testu koji sada citam ispade da je infinite bolji od W serije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 16.12.2007.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 7 puta na 4 poruka
|
![]()
Da li moze 17" na NZXT Cryo LX?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
^ Naravno, fura do 19"! Inace, odlican izbor hladjenja (ali i duplo skuplji od vecine).
![]() Inace, posto ima 3 komada 120mm venta, neki laptopovi nece imati dovoljno snage da pruze tim ventovima preko usb prikljucka. Sa novijim laptopovima nema problema, oni malo stariji treba da strahuju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Kupujem ga za MSI GX720X. On nebi trebalo da ima problema je li tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ostaje ti samo da uzivas onda...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Samo sto ga nema nigde da se nadje :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Ima ali ne smem da reklamiram
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
Član od: 20.3.2009.
Zahvalnice: 173
Zahvaljeno 168 puta na 139 poruka
|
![]()
Које постоље од наведених да купим ?
http://www.winwin.rs/proizvodi.66.html?productId=2156 http://www.winwin.rs/proizvodi.66.html?productId=2603 Цена ми одговара јер ускоро продајем махину па не бих да улажем неке веће паре. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Laptop Dell Inspiron 1501 - pregreje se i ugasi se... | behemoth | Kvarovi | 11 | 26.8.2009 14:56 |
da li je moguce? | SemperFi | ŠDK - Prenosni računari | 14 | 8.4.2009 17:58 |
Kup- laptop ? | Peny | ŠDK - Prenosni računari | 2 | 22.2.2009 0:19 |
Laptop gubi konekciju s Wireless mrezom | Anebolos | Kvarovi | 0 | 27.9.2008 10:53 |
WinXP drajveri za HP laptop | M1los | Prenosni računari | 2 | 15.2.2008 19:13 |