![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 301 puta na 247 poruka
|
![]()
Ovih dana se u obliznjoj radnji pojavili Xilence kuleri, prodavac ih hvali a imaju i vrlo pristupacnu cenu 500din za 120mm sa led i 380 120 mm bez led.Da li neko ima iskustvo sa ovim kulerima i da li su prijatni za usi ?
http://www.xilence-power.com/ sekcija FAN konkrentni modeli 2 i 5. BTW nije mi jasno zasto sajt ne dozvoljava direktan link ka odredjenim proizvodima, al to je njihova stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Dobri su to ventovi i vrlo su tihi.Cena im je veoma povoljna!
P.S.I love the transparent white fans! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]()
Prijatni su za uši. I cena im je prijatna za novčanik.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 301 puta na 247 poruka
|
![]()
Upravo sam investirao 459 din i uzeo Xilence 120 mm blue led.Posle dosta peripetija montirao sam ga napred kao intake fan na mom bluebarry 863 bk kucistu.Utisci,pa kad je bio van kucista dosta je obecavao, cu se samo blagi huk uz prijatnu promaju, ali cim sam ga montirao, buka je prisutna, koliko pa gotovo isto kao i tt koji je bio na njegovom mestu.Led je lepo odradjen ali ga nazalost vidim samo kad skinem prdnju masku na kompu
![]() ![]() Zakljucak da bi kuler bio tih po specifikacijama proizvodjaca neophodno je imati kuciste koje na svom prednjem delu ima mrezu, tipa Antec three/nine hundred, TT Armor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
Član od: 12.4.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 103 puta na 86 poruka
|
![]() Citat:
- sad oko buke, vent montiraš između lima koji je predviđen da ga drži i HD, uz stavljanje gumica (za slavine npr) između vent i metala, ne zatezati preterano da bi te gumice delovale kao apsorberi vibracija, na mom kućištu sam imao samo lim predviđen za ventove od 80 mm, ali sam ipak ušrafio 120 mm pazeći pri tome da sam vent ne dođe u kontakt sa limarijom kućišta (lekcija koju sam naučio dok sam se borio sa bukom koju je stvarala vibracija koja se prenosila sa napajanja na limariju kućišta ![]() - dalje ako je moguće razdvojiti 2 HD što je moguće više i napraviti vazdušni tunel tako da vazduh struji oko onog nižeg i sa gornje i sa donje strane, oko same osovine venta dakle onih središnjih 3-4 cm praktično i nema strujanja vazduha pa ako bi se položaj osovine venta poklopio sa čeonom stanom 1 HD makar bi on bio dobro ohlađen - a ako je buka i dalje nesnosna uvek možeš iščupati taj vent ili ugraditi neko elegantno rešenje za kontrolu broja obrtaja npr (oko 1500 din) XILENCE internal fan control panel 3,5' - ili za oko 300-400 din zalman fanmate 1 koji i ja koristim - inače naleteo sam slučajno na vrlo zanimljivu stvarčicu koja bi sigurno dosta pomogla u manjem zagrevanju kućišta tako što odvodi topao vazduh ispod vga napolje XILENCE PCI Slot Fan kod nas je nekih 800-900 din, pošto je zabranjeno reklamiranje domaćih firmi morao sam da ostavim link do stranih ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
How to... Visual Basic | Markonije | Programiranje | 667 | 4.4.2014 19:38 |
Visual Basic - Potrebna pomoc | bofi | Programiranje | 23 | 2.9.2011 9:55 |
Thermaltake Level 10 concept case | zdravkelja | Ostale komponente | 12 | 24.7.2010 6:35 |
Case cooler | Uros Ducic | ŠDK - Ostale komponente | 6 | 13.5.2009 14:02 |
SK Case chase | LoneWolf | SK Case Chase | 113 | 2.5.2009 12:21 |