![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 25.11.2005.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ne mogu da ugasim racunar! Nemam ups i prilikom nestanka struje sledeci put nisam mogao da ugasim racunar na turn off ili na dugme vec samo prekidom elektricne energije. Sta moze biti i kako da popravim ovo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ne znam i meni se to desavalo ranije. Najbolje bi bilo da repair-ujes win ili da ga ponovo instaliras
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
koliko cesto se desava. Ako nije cesto, samo opusteno, ili probaj na hibernaciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Pa od tad svaki put! Sta je hibarnacija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
sadrzaj rama smjestis na HDD, pa onda sledeci put kad se pali ucitas samo to.
Inace hibernacija se pali ovako. Control Panel, Power optins, kartica Hibernati i strikirao ENABLE. A laptop stavljas u hibernaciju, tako sto ides na start, shut down, pa pritisnes SHIFT i umjesto stand by dobijes opciju Hibernacije, a ako koristis stari start meni, onda ces negdje u padajucem meniju da je imas ponudjenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
A kako tacno nece da se ugasi? Meni, na primer, ako je upaljen program za rezanje ne dozvoljava da se ugasi, jednostavno ignorise kad kliknem na shut down. Da li kod tebe da ignorise gasanje ili je nesto drugo u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da nekim slučajem nije pregoreo kabl za gasenje/paljenje?
Probaj ovo da uradiš... Ali opet, neće ni turn off. Ako imaš neki liveOS, probaj njega da upališ/startuješ i ako gašenje iz njega radi normalno onda je Windows pobrljaveo. Tada bi mogao jedan repair da uradiš, ako si voljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Mora da objasnis kako to nece da se ugasi. Kad ides na Start menu pa shutdown, sta se desava? Jel uradi log off i onda zablokira, ili nece ni to?
Kad ga napokon iskljucis cupanjem iz struje, kako ga palis? Jel se pali automatski cim bocnes kabal, ili mora da pritisnes dugme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probaj i da zadrziš dugme za paljenje/gashenje malo duže, morao bi da se ugasi, ti kad jednom pritisnes to dugme isto je kao i da si uradio turn off, tj. zadao si ACPI shutdown signal operativnom sistemu da iskljuchi kompjuter, dok držanjem dugmeta malo duže vreme zadajes BIOS-u signal da iskljuci kompjuter, ako i tako nece onda ti nije do OS-a, vec je u pitanju neki kvar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Znaci turn off i shut down ne rade. Stand by i duze zadrzavanje dugmeta za startovanje racunara prihvata kao komandu. Neko resenje osim repaira?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Nisi rekao sta se desava kad iscupas iz struje i posle ukljucis. Jel se komp pali automatski cim ga bocnes u steker?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Ne, startuje se normalno na dugme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Odradio sam i hibernaciju i repair i dalje ne moze da se ugasi na turn off, niti moze restart is sistema, samo na dugme. Kako da ispravim ovo a da ne podizem novi sistem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Imas neke viruse..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 30.8.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 18 puta na 12 poruka
|
![]()
Ne mora da znaci da imas viruse. Probaj u task manager-u da nadjes aplikacije koje ostanu pokrenute kada stavis da se racunar gasi.
Moguce je da imas neki messinger ili neku aplikaciju koju kada zatvoris ona se spusta u system tray (pored satica) i nema opciju da se zatvori pa se mozda win zaglupi jer joj salje da se ugasi a ona se spusta u tray. Takodje probaj da ides Start->Run i kucas "msconfig" i odes na startup i tu skini sve programe koji ti ne trebaju, sacuvaj i na izlasku klikni da zelis da restartujes kompjuter. Poslije toga bi trebalo da radi kako treba. Javi sta si napravio. Poz |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku iSaleK na korisnoj poruci: | ||
vuka13mv (16.9.2009) |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Meni su problem pravili virusi.. Takodje, proveri sta ti je podeseno u control panel-u, u okviru power options.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Cudno mi je to da hibernacija radi a shut down nece. A desava li se ista kada kliknes shut down, aj probaj da u konzoli otkucas 'shutdown -s' pa javi desava li se sta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Nasao sam, imao sam ruter client koji se automatski startuje i kad ga iskljucis samo se spusti u sistem try. Sad je ok. Hvala svima!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
turn off problem, windows xp |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
MSI GX701-092EU monitor neće da se ugasi | Mirko BGD | Prenosni računari | 7 | 25.9.2009 0:49 |
Komp nece da se ugasi? | tores | Kvarovi | 3 | 8.8.2008 12:31 |
Sistem se pocne dizati zatim se ugasi | Spomenko | Kvarovi | 8 | 12.3.2008 7:24 |
GTA pobeli i ugasi se... | DobroslaV | Kvarovi | 5 | 4.5.2007 11:12 |
Nece da se ugasi !!!!! | Gerovit | Kvarovi | 3 | 17.10.2006 13:02 |