Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Zvuk na računaru
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Zvuk na računaru Saveti u vezi sa kupovinom zvučnih karti, zvučnika, slušalica...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 28.8.2009, 19:23   #1
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
Određen forumom Hocu da kupim nove zvucnike!

Pozdrav za forumase!

Imajte strpljenja za ovaj nesto duzi post, bar je gramat. i pravop. pravilan.

Hocu da kupim nove zvucnike i treba mi preporuka. Odlucio bih se za 2.1 sistem za 25-40 evra (kod mene bi to bilo malo skuplje). Ja imam stereo zvucnike DTK od 2 W stare 7 godina, tako da bi 2.1 zvucnici meni bili ekstra, i kvalitetniji i glasniji.

Citao sam neke druge postove gdje ljudi traze zvucnike od 100 evra, pa vi pisete o nekim detaljima, visokim tonovima, niskim tonovima... Meni ne treba nista skuplje od toliko para jer nisam profesionalac ili neki audiofil (poznavalac) i nisam imao priliku da slusam te vrhunske zvucnike.

Preporucite mi 2 zvucnika: od oko 25 evra i od oko 40 evra, ili neki best-buy izmedju. Neki ljudi pisu da im je bitan kvalitet i da je snazan, ali teoretski ne mozes imati i kvalitet i kvantitet. Meni je bitniji kvalitet.

Procitao sam da nije los Logitech S-220, a sta mislite o Geniusu SWHF 1250?

Jos jedno pitanje: imam integrisanu zvucnu kartu, da li je potrebna zvucna karta za ove zvucnike, da li je zvuk dobar i bez nje? Ne bih da dajem za zvucnu 100 evra, pa ni 20 evra. Maticna ploca je 945 GCM

Molim odgovor, unaprijed zahvalan.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2009, 19:42   #2
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
Određen forumom Re: Hocu da kupim nove zvucnike!

Ovako ja ti imam Genius 1255 i evo koji detalj koji sam pisao na jednom drugom forumu:

"Nekako mi se uzimala alternativa pa eto.. rizikovao sa ovim modelom. 1255..

Na izgledu su tteža šminka. Jako dobro upakovani i kao lakirani. Sto bi se reklo, poradili su na detaljima. Ne primjeti se da su niza klasa. Woofer usminkan, drveno kučište i fino izgleda hladnjak na pozdani koji valjda obavlja svoj posao.

Kontroler takodjer fino izgleda. Zgodan legiurator glasnoče, kontroler basa i dugme OFF/ON. Mala lampica sa crvenim svjetlom kada je iskljuceno i bljestavo upadno plavo svjetlo kada je ukljuceno. Sa strane na kontroleru se nalaze ulazi za slusalice i AUX ulaz za playere i slicne sitnice.

Dolaze i prateci kablovi za par kombinacija za prikljucak.

Sateliti imaju 3 zvucnika. Ne znam jel sa nekom "skretnicom" odredjeno da su tro-sistemski jer vizuelno, sva 3 zvucnika su ista ali koliko mogu da primjetim, zadnji donji treci zvucnik razlicito zvuci od prva dva dok prva dva ne razlikujem al je moguce da su trosistemci. Zgodno se moze skinuti stalak i imaju rupu da se okače na zid.

Sto se tice kvaliteta zvuka, ne mogu da odma zakljuci jer ih posjedujem par sati. onoliko koliko mogu da primjetim sa cimanjem EQ i slicno, mislim da im malo nedostaje visokog, Pretezno je srednji ton. Woofer/bas je cist i mekan. Drzim ga na manje od pola a nije mi u čošku. Inace mu je snaga 20W a satelita 10W."

Eh da, znam da tebe najvise interesuje kvaliteta zvuka a ne hardwer koji sam opicao. Imam ih nekih 2-3 dana i za sada sam zadovoljan. Bas me poprilicno iznenadio sa mekočom i nije potrebno da ga pocavam n ina poa, a kao sto sam rekao, nije mi u cosku. Sateliti su ok. Poredio sam ih sa jednima 25W satelitima od kucnog kina, i ovi geniusovi se cine glasniji i jasniji.

Opet kazem, ne mogu ti reci tacno kvaliutet jer zavfisi od zvucne karte, od EQ samog podesavanja EQ. Kada bi poredio sa nekim drugima onda bi mogao proceniti pravu vrednost. Vako sebi podesim EQ i ja sam zadovoljan. Kostaju negde oko 40€.

Poslednja ispravka: jonathan (28.8.2009 u 20:00)
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2009, 19:51   #3
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Ja bih bio zadovoljan i stereo zvucnicima od 10 evra i 6 W recimo jer napisao sam da imam stare 2 x 1 W zvucnike. Ovi moji kada se pojacaju preko pola ne budu nesto jaci, ali zato puno krce i suste (to su prakticno zvucnici od 5 evra).
Sta je EQ? Je li to ekvilajzer, program koji dobijes sa njima?

Poslednja ispravka: Prief Lirator (28.8.2009 u 19:52) Razlog: eq
Stara 28.8.2009, 19:57   #4
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka

Da, EQ mislim na equalizer. Ali podesavam ga na recim oracunaru ili trenutnoi gde ih sada kacim, na mobitelu k750. Znaci na njima stimam equalizer i ganjam najbolju kvalitetu jer, razlicite su kvalitete mp3 fajlova i razlicito treba od zanra do zanra muzike.

Ne znm sad za neke 2 stereo zvucnika koji bi bili ok. Ja ti jos mogu preporuciti najbolje u odnosu cene i kvalitete, ligitech x230 2.1 ..oko 50€ kostaju, a ja eto ganjao alternativu pa ih nisam uzeo.
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.8.2009, 20:03   #5
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Citat:
jonathan kaže: Pregled poruke
na mobitelu k750
I ja imam Sony Ericsson K750i.
Stara 28.8.2009, 20:11   #6
Picard
Deo inventara foruma

Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka

@Aljosa:
Gledaj da nadjes neki od ovih modela:

Microlab TMN1
Microlab M-800 ili M-820
Blueberry SW-X22
(ranije su se prodavali kao Neo)

To ti je best-buy u toj klasi. Ja imam X22 i vrlo sam zadovoljan, posebna zvucna karta naravno nije neophodna, ali sa njom dobijas kvalitetniji zvuk.
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Fantastična trojka (iliti šta da kupim) Mean_Machine ŠDK - Zvuk na računaru 6 7.1.2008 23:55
Par pitanja u vezi nove konfe Partybreaker Šta da kupim? 78 26.12.2007 21:47
8800GTX(S) G80 zokocx Vesti 398 4.6.2007 8:33
Nove 7600GT kartice-G73 u 80nm Garson Vesti 14 30.12.2006 0:15

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:17.