![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 24.1.2008.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Hoću da podelim ADSL internet bežično sa drugovima iz ulice, i to planiramo da uradimo tako što ćemo na susednu kuću koja gleda na celu ulicu i najviša je postaviti wireless uređaj do koga ćemo od mene razvući mrežni kabal i sa koga će oni hvatati signal preko wireless kartica.Bežično će biti povezana najmanje 7 računara neračunajući mene jer će kod mene biti adsl modem pa ćemo brzinu povećati na 6Mbps.Interesuje me da li da uzmemo Wireless access point ili Wireless ruter,a da svima deli podjednako internet?Inače nijedan nije udaljeniji od 70m od kuće na koju planiramo da postavimo uređaj.
![]() Poslednja ispravka: ivee (2.10.2009 u 23:03) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 15 puta na 15 poruka
|
![]()
Ako vam je samo dijeljenje interneta na pameti mislim da je ta zamisao malo skupa mozda bi bilo bolje da svaki uzme po 1 Mbps paket bez cimanja zavrzlama i dodatnih investicija ali ako vam je lan na pameti onda...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Zamisao uopšte nije skupa jer bi plaćali internet po 500-600 din mesečno a ovako je 1400din i oprema bi nas kostala oko 2000din svakog i kupujemo je samo jednom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 22.1.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Hardversko rešenje vam je skupo.
Softversko rešenje, pogotovu sa 8 računara, zahteva dosta rada. Dodatna nepogodnost je to što računari nisu u istoj prostoriji. Ali ako ste voljni možete pokušati. Prvo pitanje da li ćeš i ti da se povezuješ preko wireless-a ili ćeš kablom? E sad to za zgradu možeš da završiš samo sa AP koji ima jedan ulaz za lan i antenicu koja može da se skine. Ako treba možeš promeniti antenu nekom jačom. Razvučeš kabl, podesiš AP i to je to. Komplikacije nastaju oko podele. Za bilo koje softversko rešenje moraćeš da instaliraš željeni softver na svakom računaru. Pa onda da na svakom računaru ograničiš net. E sad poželjno bi bilo da program ima opciju zaključavanja šifrom da ne može svako da menja brzinu. Ali je najteže da odrediš brzinu. Koliko se sve ovo isplati je pitanje. Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Mi smo pozajmili i testirali sa ovim http://www.pakom.com/KatalogProizvod...?sifra=9007694 i imali smo signal kod svih računara. A ja ću da koristim žičano jer je kod mene prikjlučen ADSL modem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 22.1.2008.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
|
![]()
Pa super je taj samo ako vam odgovara cena, pošto možete i jeftinije da prođete.
Ja ti preporučujem NetLimiter2 za deobu. Nije mnogo komplikovan program, snaćićeš se vrlo lako. Ako bude bilo potrebno još nešto ja sam voljan da pomognem, takođe javi kako napredujete. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Didi na korisnoj poruci: | ||
ivee (2.10.2009) |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
I planiramo da uzmemo jeftiniji,imamo neke kombinacije samo sam bio u nedoumici access point ili ruter. Opremu uzimamo sledeće nedelje pa javljam šta smo uradili. Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dovoljna brzina Interneta za HD video streaming | Predrag Stankovic | Video/TV softver | 11 | 3.11.2008 17:54 |
RATEL od 2009. kontroliše kvalitet interneta i mobilnih mreža | A M G | Internet usluge | 8 | 1.9.2008 15:22 |
Skoro tri meseca bez interneta... | fingerprint | Brbljaonica | 25 | 10.11.2007 12:48 |
Skidanje preko interneta | Tim85 | Internet tehnologije | 1 | 27.2.2007 2:15 |
Placanje preko interneta | Optique | Internet usluge | 19 | 19.9.2006 4:18 |