![]() |
![]() |
|
ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje Saveti u vezi sa kupovinom modema, mrežne opreme… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 15.10.2009.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
totalan sam laik po ovom pitanju, pa molim za pomoc...
imam kablovski internet na desk kompjuteru i laptop koji ima ugradjen wireless, sta mi je potrebno da laptop povezem sa desk kompjuterom? Cula sam za neke USB adaptere, tj. videla sam da se dobijaju uz Belkinov Wireless Router.. e sad, da li je meni dovoljan taj USB adapter i da li bi on isao u desk kompjuter i onda samo ukljucim wireless na laptopu ili mi je potreban i taj router? i kako bi se onda taj ruter povezao sa ovim sto ga imam od SBB-a? pls help! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
Nije mi jasno, da li hoćeš da povežeš tj. umrežiš laptop i desktop ili da laptop povežeš sa internetom i desktop računarom?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Najbolja opcija ti je da kupiš Wireless ruter jer ćeš tako moći da imaš internet konekciju i na laptopu a ujedno će ti laptop biti povezan i sa desktop računarom.
Znači, ova kombinacija, kabl iz modema (kojeg sada imaš) ide u WiFi ruter, podešava se mreža na tom ruteru, preko kabla se dalje kači desktop, a bežičnim putem se kači laptop. Onda imaš net i na jednom i na drugom raćunaru a ujedno su i povezani (međusobno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako je sudeći po poruci u kojoj si odgovorila Vlaji, onda ti je potreban ruter. Wireless ruter, pošto 'oćeš i sa laptopom da se kačiš.
Imaš već za oko 30ak eura TPLink-ove ruter, WR542G. USB adapter ti je isto ono što se nalazi u laptopu, znači wireless prijemnik samo što je on ovde u usb varijanti pa se može prenositi sa jednog na drugi računar i naravno namenjen je primanju wireless signala. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
ladycroft (15.10.2009) |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]()
U svakom slučaju ćeš i sa ruterom moći da povežeš računare, tj. da šeruješ fajlove i eventualno druge napredne opcije ako ti je to potrebno.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku vlajo na korisnoj poruci: | ||
ladycroft (15.10.2009) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Hvala puno obojici!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Novi član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Wireless umrezavanje 2 laptopa | daxsm | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 26.4.2009 17:19 |
Povezivanje LCD-a i laptopa - problem rezolucija! | 2fast4any1 | Video/TV softver | 8 | 15.3.2009 15:25 |
Povezivanje laptopa i LCD TV-a | Marti Misterija | Grafika | 0 | 20.12.2008 1:21 |
Povezivanje pc-a i laptopa | TAtila | Prenosni računari | 2 | 10.9.2007 14:43 |
Povezivanje PC i Laptopa??? | Gadoguz | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 9 | 26.1.2007 23:43 |