Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Operativni sistemi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 19.11.2009, 19:08   #1
Filipenko
Član

Član od: 29.9.2009.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Cik ako neko zna - treba mi strucna pomoc za NetLimiter ili predlog za jos boljji program

Da li se moze napraviti jos jedan Admin nalog (neko drugo User ime, recimo PERA) sa svim privilegijama kao i pravi Admin (instalacije, menjanje) pa da u NetLimiteru dozvolim kontrolu nad aplikacijom samo pravom Admin nalogu (sa sifrom koju samo ja znam) a da zabranim da User Admin (nalog sa tim imenom PERA) menja NL? Da li ce se ikonica NetLimitera videti u baru u tom nalogu? Znam da u User nalogu koji ima limitirane povlastice nece se videti ikonica u Tasktray. Admin nalog ima sifru dok User nalog nece imati i logovace se automatski. Problem je na koji nacin da zabranim bilo kom drugom korisniku bilo oni User ili Admin privilegija da menjaju, brisu ili gase NetLimiter iz svog naloga. Kako osigurati da apsolutnu kontrolu nad NL ima samo jedan sifrovani Amdin? Da li za to postoji neki drugi nacin. Napominjem da se NetLimiter mora dizati automatski u User nalogu a da User nalog moze da radi sve ostalo, instalira i brise svoje programe, menja teme i opcije ali da ne dira NL. Skroz je glupo napravljeno sto NetLimiter nema prosto u sebi ubacenu sifru pa samo onaj koji ga instalira moze da pristupi gasenju ili menjanju opcija tako sto bi uneo sifru u dijalog koji iskoci.

Da li postoji neki bolji program (mozda Windows ima svoj za to?) koji ima zastitu Master Passwordom?

Ovo poslednje je najbolja varijanta a ne glupa kao NL

Nisam ovo uspeo elegantno da resim nesto jesam ali nisam sve. Ko ovo resi ja mu se duboko klanjam

Poslednja ispravka: Filipenko (19.11.2009 u 19:28)
Filipenko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Filipenko na korisnoj poruci:
godzilla (20.11.2009)
Stara 20.11.2009, 19:57   #2
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka
Određen forumom Re: Cik ako neko zna - treba mi strucna pomoc

Taskbar je specifičan za svakog korisnika pa možeš da postaviš prečice nezavisno od korisničkih grupa i broja korisnika, ako si to mislio. Druga stvar je da moraš podesiti ntfs polise da samo određeni korisnik ima pravo pokretanja netlimitera, dakle izbacis grupu admin i staviš samo određenog korisnika sa full dozvolama.
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2009, 21:56   #3
nighthawk
.

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka

Citat:
dozvolim kontrolu nad aplikacijom samo pravom Admin nalogu (sa sifrom koju samo ja znam)
Onda ce drugi admin jednostavno da resetuje tvoju sifru, ili ako je dovoljno besposlen, a sifra kratka provalice je recimo Cain&Abel-om. NTFS dozvole takodje ne pomazu jer ce admin da ih promeni onako kako njemu odgovaraju.

Cak i da nadjes program koji je zasticen sifrom korisnik ce verovatno moci da ga izbrise iz Safe Moda, a i ako to ne bude mogao moci ce da ga obrise bootovanjem nekog drugo OS-a (Live Linux ili sl.).
nighthawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2009, 1:12   #4
glitch
Starosedelac

Član od: 17.8.2006.
Zahvalnice: 267
Zahvaljeno 455 puta na 384 poruka

Da, zapravo nikad u potpunosti ne možeš zaobići drugog admina ali možeš da mu otežaš posao. Primera radi, možeš mu onemogućiti pristup folderu i uključiti Simple File Sharing. Ultimativno, možeš da ukineš Folder Options što će 100% raditi ako taj drugi admin nije preterano vičan... Imitiraj virus, budi kreativan.
glitch je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2009, 20:54   #5
petrixs123
Disabled

Član od: 21.8.2009.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka

Ides na create a new account i onda kad te pita jel oces administratorska prava ili ogranicena ti odes 1.
petrixs123 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Пут ка електронском тоталитаризму MilanSM Brbljaonica 215 16.8.2010 20:51
Pomoc pls knowladge_seeker Pravljenje igara 3 8.12.2008 18:52
Treba mi pomoc oko izbora memorije Mean_Machine ŠDK - Osnovne komponente 3 27.1.2008 2:36
Treba mi pomoc oko modela lap topa Ekiman ŠDK - Prenosni računari 18 24.12.2006 13:08
Treba mi pomoc oko konfiguracije polarnimeda Šta da kupim? 8 10.11.2005 19:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:56.