![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.8.2007.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Jesam dosadan al' šta da radim kad neznam
![]() Imam TP-Link TL-WA500G Wireless Access Point, tri računara u tri sobe koji deje lednu internet konekciju. Sve radi savršeno bez ikakvih problema. E sad, možda suviše očekujem od ovog AP-a ali, da li postoji mogućnost da napravim i lokalnu mrežu preko njega? Znači sad je sve povezano i internet konekcija je podeljena na tri računara. Da li je mogu da iskoristim isti AP da napravim i lokalnu Wireless mrežu i na taj način umrežim sva tri računara? P.S. Obećavam da ću malo više da se angažujem na forumu i za promenu pokušam da odgovorim na neko pitanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
Naravno da postoji. Postavi sva tri racunara u isti workgroup, seruj foldere koje hoces da se vide na drugim racunarima, odradi network wizard i to je to, trebali bi da se vide u mrezi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Rasa na korisnoj poruci: | ||
srka (31.12.2009) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Na AP-u je uključena WEP enkripcije i saobraćaj je ograničen na MAC adrese kartica. Da li to važi i za Wireless LAN, tj. da li bi ta LAN mreža bila sigurna?
Inače, da li da pokrenet standardan "Set up a home or small office connection" ili "Wireless Network Setup Wizard" iz Control Panel-a. Znam da je i jedno i drugo jednostavno ali imam iskustva u "čačkanju" Windows-ovih mreža pa se plašim da ne počne da se baguje pa da ostanem i bez interneta. Ako vam nije teško može li neko da mi kaže šta tačno treba da uradim na svim računarima u mreži i kako. Poslednja ispravka: srka (31.12.2009 u 0:40) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku srka na korisnoj poruci: | ||
NjegovaWisost (31.12.2009) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Osposobio sam mrežu bez problema. Hvala svima.
Inače znam da se WEP enkripcija lako probija ali ona u kombinaciji sa MAC filterom i selendrom u kojij živim daje sasvim zadovoljavajući osećaj sigurnosti. Hvala još jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Wireless mreža | MC_I | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 18 | 25.8.2009 19:45 |
Wireless + LAN mreža | cegevara86 | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 7 | 26.12.2008 13:32 |
wireless me ubi... | forrest_gump | Internet tehnologije | 17 | 20.10.2007 11:41 |
Wireless mreža konstantno puca | Bojan | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 11 | 17.9.2007 21:43 |
Internet i wireless mreža, jedan AP, moguće? | Lord | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 27.5.2006 23:06 |