![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 30.3.2009.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
e ovako, znaci hocu da kad neko klikne na neki od rezultata pretrage sa googla da ne otvara tu stranicu tj neku bezvze nego da ga automatski baca na index.html... zna li neko kako to da resim????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 8.5.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Mora da bude upaljen mod_rewrite, i u htaccessu možeš da postavish preko referrera na koju ce stranu da vodi. Proguglaj za Google referrer redirekciju.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]() HTML kod:
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http(s)?://(.*\.)?google\.com/ [NC] RewriteRule ^(.*) http://redirect-because-they-did-come-from-google.com/ [R,L] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(.*\.)?google\.com/ [NC] RewriteRule ^(.*) http://redirect-because-they-didnt-come-from-google.com/ [R,L] |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Ne razumem zbog čega bi to radio. Pre ili kasnije Goglebot će shvatiti šta radiš a velika je verovatnoća da će ti stranice izgubiti na poziciji. Takođe, referrer nije pouzdana informacija posebno ako saobraćaj ide preko transparentnih proksija itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
pa ima li neko drugo resenje??? ne zelim da rizikujem poziciju a stvarno bi bilo dobro da ga nekako baci na index stranicu...
ili da li neko zna kako da napravim da u pretrazi izbaci glavne linkove kao na slici koju sam uploadovao... mada pretpostavljam da je to samo za velike kompanije |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
mislim da nećeš imati problem sa Google-om što se tiče referrera...
Izbacivanje sub linkova nema veze sa velicinom kompanije, nego sa SEO optimizacijom sajta, poslatog sitemap-a itd itd... to je već druga nauka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
"Glavni linkovi" imaju svoje zvanično ime... Sitelinks
![]() Ono na šta nisi odgovorio još uvek je zbog čega pokušavaš da uradiš redirekciju za posetioce sa Google-a. Jel postoji neki baš specifičan razlog? Možeš li da budeš precizniji zbog čega misliš da bi to bilo dobro rešenje tvog problema? @gmagdic Prilikom zahteva za nezaštićenom (HTTP) stranicom sa zaštićene (HTTPS) stranice ne šalje se refferer tako da pravila ne moraju da sadrže opcioni s parametar kod protokola. Poslednja ispravka: holodoc (10.5.2010 u 16:47) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
pa konkretno zato sto sam odradio extra animaciju na index strani i odatke se sajt deli na 2dela... npr. prodavnicu i servis... a u rezultatima googla kad kliknem na rezultat on baca na stranicu delovi iz servisa... pretpostavljam da je do optimizacije ali ja sam ubacio meta tagove za description i za keywords samo na index stranici i nigde vise takodje se i title podudara sa zadatim recim koje kucam u googlu.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa pobogu zbog čega bi onda zapostavio udobnost posetioca samo da bi ti mogao da se pohvališ kako imaš ekstra animaciju na početnoj stranici?
![]() Evo ti klasičan primer... Ti se recimo baviš alternativnom medicinom i jedan od tvojih prodavanijih proizvoda je indijska konoplja, model "Večna lovišta". I zamisli sad mene da u rezultatima pretrage na prvom mestu nađem upravo taj model ali da kad kliknem na link dođem na početnu stranicu tvog sajta i budem prisiljen da pretražujem ručno ceo sajt da bih došao do stranice koju sam zapravo hteo ![]() ![]() Moj predlog. Batali se šašave ideje sa redirekcijom na naslovnu stranicu i prežali trud koji si uložio u nju zarad boljih rezultata i komfora posetioca. Umesto toga napravi za svaki proizvod odgovarajuću stranicu i odradi ako hoćeš odgovarajuće ključne reči jer ja ti prvi ne bih oprostio da me tako zezneš sa redirekcijom na indeks stranicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
evo ovako:
nije mi bitno da korisnik nadje "vecna lovista" koliko mi je bitno da nadje npr."alternativna medicina sabac" .... da preformulisem drugim primerom... ja sam zubar i hocu da kad kuca zubar braca86 da ode na index a ne na stranicu popravka zuba jer mi je bitno da vidi gde mi je npr prodavnica u kojoj moze da kupi sve za zube, i gde je ordinacija, jer je sve to je lepo zapakovano i podeljeno na index stranici...A sajt je na indexu podeljen na dva dela i jedan je za prodavnicu a drugi za ordinaciju, priblizno su istog izgleda i korisnik bi se zbunio i nebi nasao npr ordinaciju ako je u prodavnici.... a taj zubar je u sklopu stomatoloske asocijacije evrope i sajt mora da bude uredjen prema njihovim standardima tj skoro isto kao i njihov sajt samo sa manjima izmenama texta itd.... naopako al sam ga zagulio, ali sta cu ne znam kako drugacije da dodjem do nekog resenja.... znam da sam to trebao drugacije da resim ali musterija je uvek u pravu i morao sam da odradim po njegovoj zelji.... a i nisam znao da cu imati ovih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa šta da ti radim onda
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Sama ta filozofija "imam dva različita dela a jedino što ih povezuje je glavna strana" ti ne valja. Trebao bi da korisniku omogućis da kad god hoće, može jednim klikom da ode na drugi deo sajta. Primer: http://net.tutsplus.com/
Mada je to cela mreža sajtova, ali ipak demonstrira lako korišćenje - prelaskom miša preko Network u gornjem desnom uglu dobija se lista sajtova do kojih može da se dođe jednim klikom. Predlažem da to uradiš i ti, samo bez velike liste. Dovoljan ti je link do prodavnice/ordinacije negde u meniju. Tako da čak i ako neko dođe do prodavnice, ima opciju da lako ode do ordinacije i obrnuto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Moram da se složim da su ovo elegantnija rešenja...
![]() Ti si pitao, ja ti rekao kako ![]() Ja to nikada ne bih uradio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
Ali dobro... sta je tu je... na greskama se uci... to je najbitnije ali ok, musterija je zadovoljna i to je sve sto je bitno... Samo sam mislio da se to moze resiti obicnim redirectom ili nekako slicno ali ne po cenu smanjenja ranka na google pretrazivanju... Hvala svima na pomoci.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Novi član
|
![]()
Drago nam je ako smo pomogli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako napraviti svoj sajt | alex_svabo | Web razvoj | 38 | 11.1.2014 23:20 |
Tutorijal: Kako napraviti "linije" [PS] | Thunderman | 2D radovi | 4 | 2.3.2010 18:10 |
Kako napraviti korpu za internet prodavnicu? | coooll | Web razvoj | 4 | 3.12.2009 15:12 |
Laseri OMG | Otherside | Ostale komponente | 101 | 24.12.2008 0:43 |
Kako napraviti svoj Unix Web Server! | Svrbisha | Slobodni softver | 5 | 23.3.2008 22:09 |