Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Ostale komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.6.2010, 8:39   #1
dzonika
Novi član

Član od: 14.6.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Šta da kupim? (miš, podloga, joypad)

potreban mi je dobar ,brz ,precizan i kvalitetan mis ,kao i dobra podloga... da li zna neko ? Kao i dobar joypad?!
dzonika je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2010, 12:16   #2
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: Šta da kupim? (miš, podloga, joypad)

O kojoj cifri govorimo ovde?
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2010, 13:37   #3
ilic stefan
Veteran

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka

Ja bih ti predložio ovaj joypad

http://www.gigatronshop.com/products...roduct/3473/29

Ima drugar isti, ispadao mu x puta i gađao je zid istim jedno y puta i on još radi kao i prvog dana. Ove dve crne gume sa strane su se izlizale od igranja PES-a i Tekken-a (na emulatoru naravno). Bez obzira na to još radi super i nije mu nikada menjao gumice. Stvarno super joypad.

Što se tiče miša nemoj da bacaš pare na neke ultra, giga, mega miševe od po par hiljada, nećeš ništa biti bolji u igrama ako imaš njega. Ja sam probao kod buraza logitech G9 i nije ništa drugačiji što se tiče mog sasvim običnog logitech-a, jedina razlika je bila što se tasteri lakše pritiskaju. Ovo je moje mišljenje u vezi miševa, možda se razlikuje od drugih ali ukusi su različiti. Zaboravio sam samo da dodam da je taj G9 na običnoj podlozi za miša. Nije neka specijalna. Da je neka firmirana možda bi bilo drugačije.

Što se tiče preciznosti ja mislim da bi ti tu više podloga poboljšala stvar. Evo našao sam jednu ali nisam mogao da nađem gde ima da se kupi.

http://www.optimice.net/
ilic stefan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2010, 13:53   #4
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

Citat:
dzonika kaže: Pregled poruke
potreban mi je dobar ,brz ,precizan i kvalitetan mis ,kao i dobra podloga... da li zna neko ? Kao i dobar joypad?!
bez okvirne cene mi mozemo da ti damo i najskuplji proizvod,sto tebi sigurno ne odgovara,zato reci nam budzet koji si idzvojio za to pa da vidimo sta mozes uzeti.

@stefan,ukusi su razliciti,ali kvalitteniji mish svakkao da moze mnogo precizniji i korisniji da bude,em ima podesavanje dpi,em ima i dodatne tastere sto moze dosta da znaci u fps igrama,strategijama itd,gde se koristi velika kolicina tastera..
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.6.2010, 21:13   #5
dzonika
Novi član

pa do jedno 5000 di i naravno posebno od te cene podloga!

Poslednja ispravka: dzonika (25.6.2010 u 21:14) Razlog: i
Stara 27.6.2010, 0:23   #6
Partybreaker
d-_-b

Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka

Citat:
ilic stefan kaže: Pregled poruke
Ja bih ti predložio ovaj joypad

http://www.gigatronshop.com/products...roduct/3473/29

Ima drugar isti, ispadao mu x puta i gađao je zid istim jedno y puta i on još radi kao i prvog dana. Ove dve crne gume sa strane su se izlizale od igranja PES-a i Tekken-a (na emulatoru naravno). Bez obzira na to još radi super i nije mu nikada menjao gumice. Stvarno super joypad.
Je l' imaš iskustva sa menjanjem gumica na gamepadu?

Imam vrlo sličan Logitech Dual Action. Primetio sam da je u PES-u počeo sam da dobacuje. Posle sam upalio Settings i vidio da je analog počeo da brljavi. Pokušao sam sa kalibracijom, ali nije uspelo. Žao bi mi bilo da ga bacim posle pola decenije korišćenja...

Citat:
ilic stefan kaže: Pregled poruke
Evo našao sam jednu ali nisam mogao da nađem gde ima da se kupi.

http://www.optimice.net/
Optimice je nudio dostavu u Srbiji svojevremeno. U opisu u SK-u su je pohvalili, a poslednji pasus govori o dostavi:

Citat:
Kako proizvođač nudi i besplatnu dostavu na teritoriji Srbije, verujemo da za svoj novac dobijate pravu vrednost.
Nažalost, na sajtu Optimicea stoji sledeće obaveštenje:

Citat:
Poštovani, Zbog velikih problema sa uvozom odgovarajuće plastike i aditiva, i nemogućnosti da u takvim okolnostima održimo kvalitet proizvoda i kontinuiranu proizvodnju, odlučili smo da privremeno obustavimo dalju proizvodnju Optimice Catwalk podloge za miša.
Primite naše najiskrenije izvinjenje što trenutno nismo u mogućnosti da primimo Vašu porudžbinu.
@dzonika

Ne razumem se preterano u podloge za miševe, ali mislim da ne možeš da omaneš sa SteelSeries podlogom. Pogledaj SteelSeries QcK ili QcK+, one su popularne među gejmerima. Za jeftinije varijante ili juri nešto poput Optimicea ili kupi A4Tech podlogu. Mislim da u oba slučaja ne bi trebalo da daš preko 1000 dinara jer za te pare imaš SteelSeries.

Dobar izbor gamepada je pomenuti Logitech RumblePad. Nisam znao da je samo ~2500 dinara, u vreme kada sam ja uzimao bio je višestruko skuplji. Trajaće ti dugo (za razliku od nekih kineza), te ne treba specijalno štedeti na tome. Već sam pomenuo da je moj besprekorno radio 5 godina, a i sad je funkcionalan samo bez desnog analoga. Nije pao u trenutku kada je počeo da zeza, te se nadam da ću ga popraviti.

Ukoliko si ljubitelji XBox gamepadova, pogledaj Saitekove modele poput Saitek Cyborga.

Miš je verovatno najteži izbor. Tu ćeš morati da prelomiš sam, a preporučio bih ti tri modela:

Od ovih je verovatno Microsoft najkvalitetniji, odmah iza njega je Logitech, a daleko od njih je ekonomični A4Tech. Svaki ima svoje prednosti i mane, pa proceni koji ti više paše. Ja imam A4Tech XL-750BF, pa pitaj ako te nešto zanima. Link ka korisničkom opisu za MS-ov miš sam ti dao. Ni MX518 nije redak miš, pa će se naći neko da ti kaže kakav je u radu.
Partybreaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.6.2010, 0:34   #7
NIDZA bOj
Deo inventara foruma

Član od: 26.12.2008.
Zahvalnice: 789
Zahvaljeno 657 puta na 571 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIDZA bOj

Mx 518,je u principu g5 bez led ekrana i tegova.Dobar za vece sake,mada sve je stvar navike.Ljudi koji imaju ta dva modela imaju samo reci hvale.Imam druga koji ga ima,dize ga u nebesa.Toliko.
NIDZA bOj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.6.2010, 0:37   #8
ilic stefan
Veteran

Citat:
flamingos kaže: Pregled poruke
bez okvirne cene mi mozemo da ti damo i najskuplji proizvod,sto tebi sigurno ne odgovara,zato reci nam budzet koji si idzvojio za to pa da vidimo sta mozes uzeti.

@stefan,ukusi su razliciti,ali kvalitteniji mish svakkao da moze mnogo precizniji i korisniji da bude,em ima podesavanje dpi,em ima i dodatne tastere sto moze dosta da znaci u fps igrama,strategijama itd,gde se koristi velika kolicina tastera..
Za tastere si u pravu. To sam zaboravio . Mada malo sam bio razočaran kako jedan G9 nije nešto puno različit od mojeg sasvim običnog logitech-a.

@Partybraker
Analogni kontoler nema uopšte gumice. Mehanizam za analogne kontrole izgleda ovako http://www.instructables.com/image/F...on-an-XBOX.jpg

Ovde se vide dve bakarne pločice koje se polome usled dugog korišćenja. Te mehanizme možeš da nađeš na svakom playstatio kontroleru. Super je što ti traju gumice već 5 godina na tom kontroleru i nisu se zeznule. Ovde kod tebe je u pitanju mehanizam za analog ako mislimo na istu stvar.

Poslednja ispravka: ilic stefan (27.6.2010 u 0:45)
Stara 27.6.2010, 0:54   #9
Partybreaker
d-_-b

Mislimo na isto. Za gumice sam prakticno usput pitao... Da li da imam to u vidu kao realno resenje ako i one popuste ili da dam 2 soma za nov gamepad i batalim budzenje, sto analoga sto ostalih tastera. Znaci, analogu nema pomoci. Da pomenem da povremeno lepo radi, ali u 90% slucajeva prijavljuje kao da neko drzi palicu od analoga na dole. Ne znam da li ga vredi otvarati... Ili cu samo onemoguciti analog u PES-u i zdravo. Nedostajace mi za NBA 2k10, ali to ionako slabije igram.

Sry sto upadam u temu ovako, al' potrefilo se. I hvala Stefane.
Stara 27.6.2010, 11:06   #10
dzonika
Novi član

Razmisljam o g9 ili mozda o rocca misu (kone ili kove),sta kazete za njih? Ili pak sidewinder-u? Sta je bolje ?

Stara 27.6.2010, 18:46   #11
Partybreaker
d-_-b

To su sjajni miševi, ali prelaze budžet o kome si govorio - 5000 dinara za miš i joypad, ako sam dobro shvatio?

Meni je interesantniji Roccat Kone od Logitecha. Ali znajući za problem sa skrolom koji ima, preporučio bih ti da uzimaš samo ako si siguran da je Kone V2. Kova ne bi trebalo da ima problem sa skrolom, ali je skromniji što se tiče tweakovanja (ne postoje drajveri za njega nego nameštaš sve preko samog miša), manje je udoban i, što je najbitnije, nema laserski senzor.
Stara 27.6.2010, 23:21   #12
ilic stefan
Veteran

Citat:
Partybreaker kaže: Pregled poruke
Mislimo na isto. Za gumice sam prakticno usput pitao... Da li da imam to u vidu kao realno resenje ako i one popuste ili da dam 2 soma za nov gamepad i batalim budzenje, sto analoga sto ostalih tastera. Znaci, analogu nema pomoci. Da pomenem da povremeno lepo radi, ali u 90% slucajeva prijavljuje kao da neko drzi palicu od analoga na dole. Ne znam da li ga vredi otvarati... Ili cu samo onemoguciti analog u PES-u i zdravo. Nedostajace mi za NBA 2k10, ali to ionako slabije igram.

Sry sto upadam u temu ovako, al' potrefilo se. I hvala Stefane.
Ma ništa, i drugi put. Možeš jedino da probaš da otvoriš joypad, da isečeš plastiku koja drži palice i samo preko toga staviš neku plastiku da pokriješ rupe. Kad već ne radi analog bar da ti ne smetaju palice.
Stara 28.6.2010, 18:22   #13
dzonika
Novi član

Hvala na savetima, najverovatnije cu g9x da uzmem(jestr da je viseo od 5000xd ali vrf...) ,mad je i kone zanimljiv... samo koju podlogu uz g9x da uzmem? Videoo sam steel-ove podloge samo koja je razlika sem u velicini?
Stara 28.6.2010, 18:23   #14
flamingos
Deo inventara foruma

Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka

razlika je u tome sto su neke dvostrane,imaju glatku i hrapavu stranu.,najbolje ako negde mozes da probas neku pa da vidis koja ti odgovara,za takvog misha bolja je neka hrapava,da ga umiri.
flamingos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Hocu da kupim polovan Lap top!Pomoc? *Dule* ŠDK - Prenosni računari 18 31.7.2008 12:17
Koji joypad za NHL 07? Dollar Sportske simulacije 11 2.4.2008 19:36
da li da kupim vistu ??? smeker Operativni sistemi 11 12.12.2007 3:53
Koji analogni joypad za pc da kupim? krofnica84 Ostale komponente 29 9.11.2007 9:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:15.