![]() |
![]() |
|
ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 14.6.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
potreban mi je dobar ,brz ,precizan i kvalitetan mis ,kao i dobra podloga... da li zna neko ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
O kojoj cifri govorimo ovde?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka
|
![]()
Ja bih ti predložio ovaj joypad
http://www.gigatronshop.com/products...roduct/3473/29 Ima drugar isti, ispadao mu x puta i gađao je zid istim jedno y puta i on još radi kao i prvog dana. Ove dve crne gume sa strane su se izlizale od igranja PES-a i Tekken-a (na emulatoru naravno). Bez obzira na to još radi super i nije mu nikada menjao gumice. Stvarno super joypad. Što se tiče miša nemoj da bacaš pare na neke ultra, giga, mega miševe od po par hiljada, nećeš ništa biti bolji u igrama ako imaš njega. Ja sam probao kod buraza logitech G9 i nije ništa drugačiji što se tiče mog sasvim običnog logitech-a, jedina razlika je bila što se tasteri lakše pritiskaju. Ovo je moje mišljenje u vezi miševa, možda se razlikuje od drugih ali ukusi su različiti. Zaboravio sam samo da dodam da je taj G9 na običnoj podlozi za miša. Nije neka specijalna. Da je neka firmirana možda bi bilo drugačije. Što se tiče preciznosti ja mislim da bi ti tu više podloga poboljšala stvar. Evo našao sam jednu ali nisam mogao da nađem gde ima da se kupi. http://www.optimice.net/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]() Citat:
@stefan,ukusi su razliciti,ali kvalitteniji mish svakkao da moze mnogo precizniji i korisniji da bude,em ima podesavanje dpi,em ima i dodatne tastere sto moze dosta da znaci u fps igrama,strategijama itd,gde se koristi velika kolicina tastera.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
pa do jedno 5000 di
![]() Poslednja ispravka: dzonika (25.6.2010 u 21:14) Razlog: i |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
d-_-b
Član od: 13.10.2007.
Zahvalnice: 1.642
Zahvaljeno 2.330 puta na 1.529 poruka
|
![]() Citat:
Imam vrlo sličan Logitech Dual Action. Primetio sam da je u PES-u počeo sam da dobacuje. Posle sam upalio Settings i vidio da je analog počeo da brljavi. Pokušao sam sa kalibracijom, ali nije uspelo. Žao bi mi bilo da ga bacim posle pola decenije korišćenja... Citat:
Citat:
Citat:
Ne razumem se preterano u podloge za miševe, ali mislim da ne možeš da omaneš sa SteelSeries podlogom. Pogledaj SteelSeries QcK ili QcK+, one su popularne među gejmerima. Za jeftinije varijante ili juri nešto poput Optimicea ili kupi A4Tech podlogu. Mislim da u oba slučaja ne bi trebalo da daš preko 1000 dinara jer za te pare imaš SteelSeries. Dobar izbor gamepada je pomenuti Logitech RumblePad. Nisam znao da je samo ~2500 dinara, u vreme kada sam ja uzimao bio je višestruko skuplji. Trajaće ti dugo (za razliku od nekih kineza), te ne treba specijalno štedeti na tome. Već sam pomenuo da je moj besprekorno radio 5 godina, a i sad je funkcionalan samo bez desnog analoga. Nije pao u trenutku kada je počeo da zeza, te se nadam da ću ga popraviti. Ukoliko si ljubitelji XBox gamepadova, pogledaj Saitekove modele poput Saitek Cyborga. Miš je verovatno najteži izbor. Tu ćeš morati da prelomiš sam, a preporučio bih ti tri modela:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mx 518,je u principu g5 bez led ekrana i tegova.Dobar za vece sake,mada sve je stvar navike.Ljudi koji imaju ta dva modela imaju samo reci hvale.Imam druga koji ga ima,dize ga u nebesa.Toliko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Veteran
|
![]() Citat:
![]() @Partybraker Analogni kontoler nema uopšte gumice. Mehanizam za analogne kontrole izgleda ovako http://www.instructables.com/image/F...on-an-XBOX.jpg Ovde se vide dve bakarne pločice koje se polome usled dugog korišćenja. Te mehanizme možeš da nađeš na svakom playstatio kontroleru. Super je što ti traju gumice već 5 godina na tom kontroleru i nisu se zeznule. Ovde kod tebe je u pitanju mehanizam za analog ako mislimo na istu stvar. Poslednja ispravka: ilic stefan (27.6.2010 u 0:45) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
d-_-b
|
![]()
Mislimo na isto. Za gumice sam prakticno usput pitao... Da li da imam to u vidu kao realno resenje ako i one popuste ili da dam 2 soma za nov gamepad i batalim budzenje, sto analoga sto ostalih tastera. Znaci, analogu nema pomoci.
![]() Sry sto upadam u temu ovako, al' potrefilo se. I hvala Stefane. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
Razmisljam o g9 ili mozda o rocca misu (kone ili kove),sta kazete za njih? Ili pak sidewinder-u? Sta je bolje ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
d-_-b
|
![]()
To su sjajni miševi, ali prelaze budžet o kome si govorio - 5000 dinara za miš i joypad, ako sam dobro shvatio?
Meni je interesantniji Roccat Kone od Logitecha. Ali znajući za problem sa skrolom koji ima, preporučio bih ti da uzimaš samo ako si siguran da je Kone V2. Kova ne bi trebalo da ima problem sa skrolom, ali je skromniji što se tiče tweakovanja (ne postoje drajveri za njega nego nameštaš sve preko samog miša), manje je udoban i, što je najbitnije, nema laserski senzor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
|
![]()
Hvala na savetima, najverovatnije cu g9x da uzmem(jestr da je viseo od 5000xd ali vrf...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
razlika je u tome sto su neke dvostrane,imaju glatku i hrapavu stranu.,najbolje ako negde mozes da probas neku pa da vidis koja ti odgovara,za takvog misha bolja je neka hrapava,da ga umiri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Hocu da kupim polovan Lap top!Pomoc? | *Dule* | ŠDK - Prenosni računari | 18 | 31.7.2008 12:17 |
Koji joypad za NHL 07? | Dollar | Sportske simulacije | 11 | 2.4.2008 19:36 |
da li da kupim vistu ??? | smeker | Operativni sistemi | 11 | 12.12.2007 3:53 |
Koji analogni joypad za pc da kupim? | krofnica84 | Ostale komponente | 29 | 9.11.2007 9:46 |