![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 6.8.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kupio sam pre neki dan polovan daljinski upravljac TTS35AI sa com port ic senzorom ali ne mogu da ga pokrenem. Prvi put sam se sreo com port ic senzorom pa me interesuje posle namestanja senzora kad se pokrene windows da li treba da ga registruje kao nepoznati hardver jer kod mene to nije bio slucaj i ako ne treba sta treba da uradim kako bi uspostavio komunikaciju izmedju daljinskog i senzora. Daljinski sam proverio kod drugara koji ima usb ic senzor i on radi. Probao sam program grider i pokusao sa winlrc ali bezuspesno. Molim vas pomozite mi.
Unapred se zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]()
IC senzor koji se priključuje na serijski port se ne detektuje automatski. Takođe, ne postoje ni drajveri za njega. Ono što je potrebno je da instaliraš pravi softver koji će da prepoznaje signale koji se dobijaju sa serijskog porta. Ima ih mnogo (WinLIRC, Girder...) a ti treba da izabereš onaj koji ti odgovara. Da bi sve to radilo neophodno je da ti je COM port uključen u BIOS-u, kao i da postoji instaliran taj port pod Windowsom.
Najteži deo je podešavanje programa da dobiješ željene rezultate. Ovde imaš jedno uputstvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Probao i opet mi nesto ne ide, uradio sam sve kao na upustvu i Girder mi uvek izbaci pri startovanju Unable to open COM port a winlrc mi prijavljuje neku gresku pri konfigurisanju. U biosu mi stoje ovako podesavanja, mozete li mi reci kako bi trebalo da bude?
U PCiPnP plug and play [yes] Resoureces controled by [manual]ili [auto] meni je auto a probao sam i manual IRQ resources IRQ-5 asigned to [pci device] ili [reserved] meni je stojalo pci device a ide do irq 15 U on board device configuration stoji: paralel port [epp] a ima i [normal, ecp i bi- direction] probao sam i bi -direction serial port addres[3f8/irq4] a ima [i auto i disabled]meni je stojalo na 3f8/irq4 paralel port adres 379/irq7 a ima i disabled reci te kako bi trebalo da konfigurisem. Unapred sam vam mnogo zahvalan, znam da je to banalno ali volio bih da resim problem a recite mi da li bi adapter com port na usb resio problem? jos jednom se zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]() Citat:
Možda i bi, ali bolje je da vidiš prvo da li je uopšte risiver ispravan. Ako kupiš taj USB adapter, i ubodeš ga u USB, on će instalirati drajvere za njega i dodeliće mu prvi sledeći slobodan COM port (recimo COM9). Kad ubodeš risiver u njega, to će se ponašati isto onako kao kad ubodeš risiver direktno na serijski port. Bolje je da pokušaš da vidiš gde je konflikt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
proradio je daljinski a ni sam ne znam kako. Hvala vam puno
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom | PsyDuck | Aparati i oprema | 5 | 1.12.2010 15:17 |
Problem sa zagrevanjem ATI Radeon HD 4850 512MB DDR3 | bokela | Grafika | 34 | 24.6.2010 12:08 |
Problem sa obaranjem sistema | Tintoreti | Kvarovi | 2 | 5.1.2009 0:48 |
Problem sa podešavanjima TV i monitora | bacacar | Grafika | 2 | 3.1.2009 13:06 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |