![]() |
![]() |
|
ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Ovako, kupio bih kuciste, zagrejan sam za Xigmatek Asgard i jos dva kulera od 300 din. (12mm, 1500rpm)
Sad, ne znam da li cu za napajanje imati para, kuciste mi treba da bih okacio kulere da komponentama bude hladnije, a ovo moje kuciste ima samo jednu rupu i to pozadi. Asgard i kuleri 4557 dindzi. Sad, ima li neko drugo kuciste da smestim konfu i da ima mesta za kulere a i da bude jeftinije da stane neko napajanje od 400-450w. Ali pravih, ne kineskih. Ili da ne kupujem napajanje sad, da kupim kuciste, kulere i tastaturu za 40-50 evropskih, pa da napajanje kupim kasnije... Posto mi je normalna temperatura u sobi, nema neko veliko grejanje, a komp mi mora na servis jer me nervira sto je crk'o kuler na grafi. Pozdrav i srecan vam Bozic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Molim vas
![]() Znaci treba mi kuciste koje je dobro provetreno, znaci da ima mesta za kulere preporucljivo 12-ice koje bih ja kupio, mozda svetlece ![]() Budzet je oko 40-ak eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
za te pare nemas bolje od xigmatek asgarda II sa prozirnom stranom(45e),NZXT GAMMA i malo skuplji thermaltake V3(47e). Ako mozes malo da se isprsis mislim da bi ti gamma bila odlicno resenje maa je i asgard odlicna on ima vec u startu jedna ventilatro a mzoes jos dva da dodas.
Sto se napajanja tice sve zavisi koji je tacno tip i platforma napjanja. ciftek nije kinez i cak i sa najlosijim serijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Ne treba meni prozirna strana :P
Evo sta sam nasao, i jos je smanjen budzet ![]() http://www.pakom.com/frontier-tornad...-c171-view.htm + http://winwin.rs/-hladnjak-za-kucist...roductId=26088 x2-3 Jel valja? Za napajanje cu da vidim kasnije, nemam sad pare, a ovo kuciste sam stvarno ubio pokusavajuci da ga rashladim, a on ima samo mesto za jedan ventilator, pozadi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Ljudi, molim vas pomozite mi sutra treba da idem da kupim. Planirao sam Asgarda I (obicnog) i 3 kulera od 12cm, samo da dobro okrecu, znaci neke jeftinije. Jel valja to sto sam odlucio, ili treba da kupim nesto drugo??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
valja valja,a sto se ventova tic uzmes neke noktue,em su tihe em dobrih perfomansi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Flami brate, čovek traži jeftinije ventove, a ti mu preporučuješ skoro pa najskuplje
![]() Najbolji odnos što se tiče cene i perfomansi imaju Yate Loon ventilatori (na osnovu mog iskustva), ali njih je baš teško naći u Srbiji. Posle njih ide Scythe slipstream koji jeste skuplji (600-700 dinara), ali opravdavaju cenu. Od ''dno kategorije'', jedino što ima smisla je kupiti bilo koji ventilator i modovati ga da radi na 7 ili 5 volti. Rade sporije, ali se i manje čuju. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci: | ||
flamingos (11.1.2011) |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Ja imam sad jedan od 80x80 i povezujem preko onog kabla sa 4 rupe.
![]() Kad ubacim crni habal u crvenu rupu a crveni kabal u zutu rupu cuje se normalno, i slabije duva. Kad ubacim crni kabal u crnu rupu a crveni u zutu kuler drnda cuje se do komsije ![]() Znaci kuciste je 4000din i znaci za kulere bih dao sve ukupno nekih 600-700 din, znaci neke jeftinije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drug Član
|
![]()
Za te pare ne očekuj čuda
![]() 7V ti je žuta-crvena kombinacija (crvena sa venta na žutu od napajanja, crna sa venta na crvenu sa napajanja), a 5V crveno-crna. 12V je žuto-crna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
Neka ga ovako na 12V.
![]() Nego da vas pitam, posto sam odlucio se za ASGARD-a, on je nesto manji od mog kucista. Moje kuciste je 490x420x180 a asgard je nesto manji. Da li ce biti problema, da li ce moci da stane sve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Drug Član
|
![]()
Zavisi šta stavljaš
![]() Mogu da se spakuju gotovo sve komponente u njega (sem dvoglavih grafičkih kartica, i nekih vanserijski velikih kulera). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
Ima specifikacija u mom profilu. Znaci, moci ce. Da vas pitam, koliko kosta da mi ljudi tako prepakuju iz ovog u ono drugo kuciste...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 16.1.2011.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 25 puta na 25 poruka
|
![]()
Sta mislite o kucistu Cooler Master Elite 430 ? ~45€
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6654 Staju 2 dvoglave 5970,cooler V8, providna stranica, 5-6 ventilatora, free tools, napajanje ide dole, crana boja...meni se svidja ![]() Koja je razlika? Ovde je http://www.itsvet.com/maloprodaja_pr...comp_comp_case 43€, a ovde http://www.itsvet.com/maloprodaja_pr...comp_comp_case je 57€ ? Da li se razlikuje prodajno pakovanje ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 728
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka
|
![]()
Pošto ima providnu stranu, realnije je da košta oko 57e... Pozovi i proveri.
I meni se sviđa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Odlucim ja da porucim 2x Xigmatek Crystal 120, proslo 4-5 dana zovu me iz radnje i kazu da ih nemaju vise....
![]() Kako se pokazao, jel imao neko ovaj vent? Stvara 61 CMF...Mene zanima da li to ostvaruje pri 1500 r.p.m. i 20 dBA ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Hej narode sta mislite za ovaj ventilator?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
Član od: 10.8.2010.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 17 puta na 17 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Instalacija bilo kog ventilatora u kućište | veseliburek | Modovi | 230 | 26.3.2022 19:33 |
Kućište i napajanje? | trener | Ostale komponente | 16 | 17.3.2010 17:35 |
CPU, mainboard, RAM i napajanje za ~200€ | ktulu | ŠDK - Osnovne komponente | 30 | 18.2.2010 12:14 |
Napajanje | fillex | ŠDK - Ostale komponente | 8 | 8.6.2008 15:20 |
Napajanje | operator | ŠDK - Ostale komponente | 16 | 10.9.2007 20:17 |