![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 9.3.2010.
Zahvalnice: 39
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovo mi je konfiguracija
CPU SAM3 AMD X4 Phenom II 925, 2.80GHz/8MB64BitB kingston DIMM DDR2 2GB, 800MzCL6 Ploča MB SAM2+Nf720d Gigabayte GA-M720-US3 HDD ATA 7200 200GB WD Maxtor 8MB MSI NX6600-TD256E PCI-E LG FLATRON W2453V Kuciste CODEGEN 6102-C9 USB & AU(20+4) pin sa ruckom 400W nabavio sam sada HDD WESTERN DIGITAL Caviar Black 2TB 7k SATA600 64MB WD2002FAEX SSD OCZ TECHNOLOGY 60GB SSD SATA300 Vertex II OPTIKA LG BH10LS30 NAPAJANJE CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W Na ovom starom HDD koji mi je pun, imam podatke koji su mi potrebni skoro svi. Pitanje je, posto moram da instaliram nov sistem, kako i kojim redosledom ovo da menjam i sacuvam ove podatke na starom HDD koji izbacujem naravno. Mislite li da to ja ipak necu umeti sa nekim mojim skromni znanjem, ili to ipak nije toliko tesko, ili moram da ipak idem u servis da mi to oni srede. Ako je razumno i nije tesko - molio bih da mi neko objasni kako. Jbga, nisam uspeo da se protegnem, a i trenutno nema CHIEFTEC Dragon II kucista, bice kazu, i graficka i jos 2GB DDR2 i to bi bilo to. Bojim se da mi se ovako ozbiljnije komponente sada- ne pregreju u ovom plehu od kucista, pa se dvoumim dali bilo sta da radim dok jos i kuciste ne nabavim, hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Probaj da prikljucis ovaj novi 2TB HDD i novi LG BH10LS30, prebaci podatke sa starog HDDa ne njega, zatim izbacis stari HDD i stavis SSD na kojem pri pritisku na Power dugme pokrenes instalaciju windowsa. Znas kako to ide, kod mene je F11 pa izaberem CD/DVD drive i udarim enter.
Pre vadjenja starog HDDa ubaci Windows CD ili DVD u optiku. Kako da povezes raid, ako moze, moras sacekati nekog ko je upoznat sa time. Sve komponente slobodno sad ubaci, ako ti se ove stare do sada nisu pregrejale nece ni ove nove. Znaci kad prebacis podatke na 2 TB HD, izgasis kompjuter i nakacis ove nove komponente. Kad ih "nakacis", pokreni instalaciju windowsa na SSD. Koji je odlican BTW, windows ima za manje od 10 sekundi da se podigne. Vec kad ubacujes HDD od 2 TB da prebacis podatke, odma ubaci i ostale komponente. Sto sad cekati novo kuciste. A kad ti stigne novo kuciste bolje odnesi u neki servis ako ne znas sam da montiras (zasrafis) maticnu plocu na kuciste, da ne bude posle kajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 7.5.2006.
Zahvalnice: 468
Zahvaljeno 496 puta na 345 poruka
|
![]()
ako nije tajna koliko si platio SSD ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Pa kad ti stigne kuste odnesi u servis da ti montiraju maticnu i ostale komponente koje si kupio. I valjda ce oni u servisu znati da hoces windows da instaliras na SSD.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
sa kojim programom mogu videti | dejanx | Aplikativni softver | 5 | 1.2.2011 1:38 |
Polovne komponente | Nebojs@ | ŠDK - Osnovne komponente | 6 | 18.7.2010 20:55 |
Komponente za kompjuter napravljene u Srbiji | ilic stefan | Brbljaonica | 27 | 29.11.2009 21:12 |
Koje driver-e instalirati i kojim redosledom | AnaM | Operativni sistemi | 13 | 2.6.2007 10:15 |
Delphi komponente i izgled uopsteno | DelFun11 | Programiranje | 3 | 24.3.2007 23:52 |